Beursdagboek Trader Guy 12 december 2017, 09:18

...

AEX met uitbraak, Dow en SP naar nieuwe records

12 december 2017, 09:18 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street liet opnieuw plussen zien met nieuwe All Time Highs bij de Dow en de S&P 500, de Nas­daq komt nu ook goed terug en zet een aan­val in richt­ing de top. De markt kijkt nu vooral uit naar wat de FED zal doen mor­ge­navond en vooral aan­horen wat mevr. Yellen te vertellen heeft tij­dens de per­scon­fer­en­tie erna. Om 20:00 het rentebesluit en om 20:30 de per­scon­fer­en­tie. De markt gaat uit van een ver­hoging van 0,25% naar 1,5%.

Het aan­tal ATH’s op de Dow Jones kri­jgt er weer een streep­je bij, num­mer 66 in 2017 zodat dit bij­zon­dere beurs­jaar al op plaats 2 ooit terecht komt. Er steekt nog 1 jaar bove­nu­it nu, dat was 1995 waar er in dat jaar maar lief­st 69 nieuwe records wer­den gemaakt. Het zou goed kun­nen dat de Dow Jones voor een record gaat dit jaar, er zijn nog beurs­da­gen genoeg om er 4 bij de zetten en om dan op 70 records uit te komen. Dat is niet vanzelf­sprek­end maar wel heel goed mogelijk, trouwens de hoog­ste stand intra­day ooit wacht op 24.534,04 pun­ten, die hoog­ste stand werd vorige week maandag neergezet toen de Dow Jones na de goed­keur­ing van de TAX plan­nen zeer hoog opende.

Opval­lend is dat er gis­teren bin­nen de Dow Jones slechts 3 aan­de­len waren die net zoals de Dow Jones ook een nieuw record neer wis­ten te zetten, dat waren Unit­ed Tech­nolo­gies, Microsoft en Ver­i­zon. De Mid­cap, de Rus­sel 2000 en de Small­caps bleven wat hangen en doen nog niet mee met de uit­braak en dus met nieuwe records, ook de Dow Trans­port bli­jft wat hangen.

Europa:
De indices in Europa liggen er nu wat meer verdeeld bij, de AEX was sterk met een plus ter­wi­jl de DAX en de CAC 40 iets moesten inlev­eren. Van­mor­gen zien we de AEX nog wat hoger en boven de 550 pun­ten uitkomen, de DAX her­pakt zich ook wat maar de index bli­jft wel onder de hoog­ste stand van afgelopen vri­jdag. De indices in Europa bewe­gen momenteel wat meer zijwaarts met nu mogelijk een test van de bovenkant zow­el bij de AEX en de DAX. Als de AEX door kan zetten dan zit een test van de jaar­top er wel in lat­er deze week, die wacht rond de 557 – 558 pun­ten, of de DAX dat ook voor elka­ar kan kri­j­gen valt nog te bezien, daar moeten we nog 400 pun­ten omhoog voor we die 13.525 pun­ten bereiken. We sluiten niks uit maar het is duidelijk dat de DAX het wat moeil­ijk­er kri­jgt nu, een sterke dag zal nodig zijn om los te komen van die 13.20013.250 pun­ten zone waar er nog weer­stand wacht.

Azië ver­li­est wat van­mor­gen, zow­el de Nikkei als de Hang Seng sluiten lager van­mor­gen, ook Chi­na laat wat liggen. De olie breekt dan weer uit, de Brent boven de 65 dol­lar voor een vat, de WTI naderd nu de 60 dol­lar in rap tem­po en kan wel eens een doel wor­den deze week.

We houden u uit­er­aard op de hoogte via updates en analy­ses via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Han­de­len en coach­ing?
De maand okto­ber loopt alweer een week en TA Aan­de­len en Indices staat al op een mooie plus na het sluiten van 3 long posi­ties (AEX, Philips en ASML) met een mooie winst zodat Daim Boscart al uitkomt op een winst van €602,5 deze maand ofwel decem­ber. Ook andere dien­sten doen het pri­ma de afgelopen 2 maand, zo weet Sys­teem Trad­ing waar we met €1500 max­i­mum aan inleg werken een winst van €735 te behalen en er lopen nu nog wat posi­ties. Guy Trad­ing en Alles of Niets doen het ook goed de afgelopen weken met mooie win­sten via de afgeronde posi­ties, Alles of Niets staat op een winst van €1010 sinds de start van okto­ber ter­wi­jl Guy Trad­ing op €1272 uitkomt sinds 1 okto­ber. Het geeft aan dat we de afgelopen weken goed bezig zijn maar wel bli­jven de mark­ten moeil­ijk en uitda­gend. We proberen voor onze leden via coach­ing en updates het beste eruit te halen.

Zorg er ook voor dat u nu al inschri­jft om de start van 2018 niet te mis­sen, we zetten in op een zeer sterk jaar na dat 2017 de nodi­ge moeil­ijkhe­den bracht en we in totaal niet de reeks vanaf 2013 sterk door hebben kun­nen trekken. Na 4 bij­zon­der mooie jaren viel 2017 toch wat tegen maar we zullen er alles aan doen om in 2018 uit te blinken met mooie resul­tat­en. Daar gaan we voor. Schri­jf u van­daag nog in via de aan­bied­ing de loopt tot 1 FEB­RU­ARI en waar u zich voor in kunt schri­jven voor €39.

Dat kan via de link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 sluit de dag af op een nieuw record, de index staat nu rond de 2660 pun­ten en dat is nog 5 pun­ten onder de hoog­ste stand (intra­day) ooit die op 2665 pun­ten uitkomt. Weer­stand nu dus eerst de top van vorige week maandag rond de 2665 pun­ten, lat­er bij een uit­braak kan de index op zoek naar eerst de 2675 pun­ten met daar net boven de nieuwe mijl­paal rond de 2700 pun­ten. Kan dat een ein­de­jaars­doel wor­den? Alles kan in deze markt, ook een dal­ing zit er nog alti­jd in aangezien het nu al ruim 13 maan­den gele­den is dat de S&P 500 vanaf de top al niet met meer dan 3% is geza­kt. Ook dat is uit­zon­der­lijk, niet eerder voorgekomen sinds de start van Wall Street en dus broodnodig toe aan een cor­rec­tie van min­i­maal die groote. Ste­un nu de 2635 met daar net onder de 2625 pun­ten, lat­er de 2600 – 2605 pun­ten waar de laat­ste bodem van de recente terug­val op uitkomt.

Prob­leem is nu dat men overgevoelig zal wor­den voor een cor­rec­tie van meer dan 2 – 3% omdat men dat niet meer gewend is, er zal behoor­lijk geschrokken wor­den dat een DIP niet meer wordt opgekocht, het kan dus voor onrust en angst zor­gen die met wat paniek gepaard kan gaan. Daarom ben ik zeer benieuwd hoe een en ander zal ver­lopen wan­neer er een keer goed op de verkoop­knop­pen wordt gedrukt. Let dan op de volatiliteit, de VIX index, die dan fors kan oplopen. Alles kan nog even op zich lat­en wacht­en maar het kan net zo goed zeer snel gaan gebeuren.

Dow Jones index:
De Dow Jones zoals ik al aan­gaf is nu volop bezig met het her­s­tel na de dal­ing vanaf de top die vorige week maandag werd neergezet, er werd ste­un gevon­den rond de 24.150 pun­ten. De index ziet nu weer­stand rond de top van maandag die wacht op 24.534 pun­ten, als de Dow verder door kan zetten omhoog dan kun­nen we de 24.750 en de 25.000 pun­ten als mogelijke doe­len zien. Niet dat ik daar zo maar vanu­it ga maar het bli­jft mogelijk bij het huidi­ge ver­loop van de markt dat we zien over de afgelopen weken. Wat ste­un betre­ft moeten we let­ten op de bodem die rond de 24.150 pun­ten wacht, onder deze ste­un kan de Dow Jones snel de 24.000 en de 23.850 pun­ten op gaan zoeken. Verder zien we ste­un rond de 23.600 en de 23.225 pun­ten als ste­un en mogelijke doelen.

Nas­daq:
De Nas­daq komt nu ook sterk opzetten maar kan nog geen nieuwe top neerzetten, ste­un nu de 6800 pun­ten waar de index vorige week don­derdag weer door wist te breken, onder de 6800 pun­ten ziet het er snel weer min­der goed uit, dan zien we ste­un rond de 6750 en de 6700 pun­ten. Onder de 6700 pun­ten ziet het er dus snel min­der goed uit wat betre­ft de Nas­daq maar dat is voor lat­er, eerst maar eens zien wat er de komende dagen zal gebeuren op Wall Street. 

Weer­stand nu eerst rond de de lijn over de top­pen, die zien we rond de 6875 pun­ten uitkomen en daar sluiten we maandag dus op. Als de Nas­daq door weet te breken dan zit er meer in met eerst de 6900 pun­ten als doel met daar net boven de 6925 pun­ten. Bij een verdere uit­braak moeten we reken­ing gaan houden om voor het eerst de 7000 pun­ten op te zoeken waar er dus een nieuwe mijl­paal wacht.

DAX:
De DAX deed vorige week vri­jdag met een sterk sen­ti­ment een goeie poging om uit te breken boven de weer­stand maar slaagde daar net niet in op slot­ba­sis, de index staat nu weer onder de 13.200 pun­ten om daar maandag onder te sluiten met een klein ver­lies op de bor­den. Ste­un nu de 13.00013.025 pun­ten met daaron­der de bek­ende 12.92512.950 pun­ten en de 12.81012.850 pun­ten waar we vorige week en nog even naar­toe zijn gegaan met de DAX. We bli­jven oplet­ten met de DAX want er is nog ner­gens sprake van een uit­braak in welke richt­ing dan ook. Onder­aan de 12.810 en bovenin de 13.225 pun­ten bli­jven de richt­pun­ten ofwel de poort te meer in de richt­ing van de uitbraak.

AEX:
De AEX doet het pri­ma met mogelijk een uit­braak boven de weer­stand­zone 547 – 548 pun­ten, als de index door weet te zetten dan kan de 552 – 553 pun­ten wor­den opge­zocht om lat­er mogelijk door te stoten richt­ing de jaar­top die rond de 557 – 558 pun­ten wacht, boven de 550 pun­ten kan de sit­u­atie dus snel ver­beteren. Veel zal ook hier afhangen van wat Wall Street zal doen, ger­aakt de Nas­daq weet tot de top en kan de index nieuwe records neerzetten? Zien we bij de Dow Jones en de S&P 500 nog meer nieuwe record­standen? Ste­un nu eerst de 547 – 548 pun­ten, lat­er de 544 en de 540 – 541 punten.

Brent Olie:
Weer een sterke dag wat betre­ft de olie met van­mor­gen al een poging boven de 65 dol­lar, als de olie door weet te zetten omhoog kun­nen we reken­ing gaan houden met de 67,5 dol­lar als vol­gende doel. Daar­na komt de 70 dol­lar mogelijk in beeld maar lat­en we het vooral stap per stap bek­ijken de komende dagen. Ste­un nu de 63,5 en de 61 dol­lar, pas onder de 61 dol­lar ziet het er voor de Brent min­der goed uit.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.