Beursdagboek Trader Guy 15 december 2017, 14:13

...

AEX op steun, DAX liever niet onder de 13.000

15 december 2017, 14:13 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)


Europa moet nog wat inlev­eren waar­door de DAX de ste­un aan­tikt ter­wi­jl de AEX de zone 547 – 548 pun­ten aan het testen is, de index moest er wel al even onder maar weet het ver­lies te beperken richt­ing de open­ing van Wall Street waar de futures wel in de plus staan. Wall Street kan dus hoger starten straks maar het is de vraag of de indices daar weer op stoom kun­nen komen om de top­pen weer op te zoeken en zo mogelijk te door­breken. Na het slot van gis­teren zou je daar niet vanu­it gaan maar we weten dat Wall Street vak­er hele­maal terug kan komen, ook al bli­jft een cor­rec­tie die wat langer duurt meer dan nodig.

De AEX zou de 550 pun­ten moeten aan­vallen om weer in wat rustiger vaar­wa­ter terecht te komen, lukt dat niet en wordt de 547 pun­ten weer los­ge­lat­en naar bene­den toe dan moeten we toch reken­ing gaan houden met een nieuwe test van eerst de 543 – 544 en lat­er zelfs met de 540 – 541 pun­ten waar dan de laat­ste hou­vast wacht richt­ing de bodem­zone 535 – 538 pun­ten. We zullen het snel weten want de index zal hoe dan ook wat moeten doen, ofwel via een ein­de­jaarsral­ly naar de jaar­top, of een dal­ing tot de bodem 535 pun­ten waar de index de afgelopen peri­ode alti­jd de nodi­ge ste­un kon vinden.

De DAX daar­ente­gen doet het wat min­der goed, al enkele dagen rode cijfers en de index ger­aakt maar niet boven de 13.20013.225 pun­ten waar er een zware weer­stand wacht. Als de DAX die nu dicht bij de 13.000 pun­ten ste­un uitkomt het niet voor elka­ar kri­jgt om die zware hin­der­nis te nemen dan moeten we reken­ing gaan houden met opnieuw een test van de bodem ron­dom de 12.800 pun­ten. Voor­lop­ig nog zijwaarts met wat meer de nadruk op lager gezien de indi­caties van de afgelopen 3 sessies. We bli­jven voorzichtig en kijken telkens weer naar het gevaar­lijk hoge Wall Street waar de records elka­ar nog alti­jd opvolgen.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Wall Street wat terug, AEX en DAX verliezen grip

15 december 2017, 08:52 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street moet wat inlev­eren waar­door er deze keer geen nieuw record staat bij de Dow Jones, de reeks wordt dus onder­bro­ken maar dat wil niet zeggen dat die zal ophouden. We hebben nog 3 weken te gaan, dus nog tijd genoeg zou ik zeggen of het moet nu plots ste­vig gaan draaien. Dat kan natu­urlijk, het bli­jft zo dat de indices op Wall Street nog geen enkele cor­rec­tie hebben lat­en zien dit jaar waar­door dat nog alti­jd meer dan nodig is. Of dat tij­dens de laat­ste weken van 2017 zal gebeuren moeten we dus nog maar zien, het wil natu­urlijk niet zeggen dat het niet mogelijk is. Vri­jwel alles dit jaar komt zo goed als onverwacht dus waarom zou decem­ber lopen zoals men verwacht? We gaan het zien, de markt bli­jft hoe dan ook inter­es­sant om te vol­gen, ook de laat­ste weken van het jaar kun­nen nog vol­doende beweg­ing tot stand brengen.

Gis­teren viel Dis­ney op met de mega deal met 21st Cen­tu­ry Fox waar 52 mil­jard wordt gebo­den, een fors bedrag bin­nen de medi­aw­ereld en men verwacht dat er daar­door wel een en ander zal veran­deren bin­nen deze wereld. Dis­ney wat een Dow Jones aan­deel is wint 3% op dat nieuws.

Europa:
De indices in Europa lev­eren snel weer in en zijn op zoek naar ste­un, zo kwam de DAX al terug tot rond de 13.000 pun­ten om zich vanaf dat punt te her­pakken. Richt­ing het slot ver­loor de DAX opnieuw een groot deel van het her­s­tel. Er zit dus weinig trac­tie omhoog bij de DAX die nu ook de AEX mee omlaag trekt. De AEX was goed onder­weg richt­ing de jaar­top maar draait onverwacht en snel weer naar omlaag. De ECB kon nog even voor wat kop­ers zor­gen maar alles werd weer ingeleverd richt­ing het slot van de sessie. Dat kwam vooral door dat de ECB in feite niks nieuws te melden had na de rente ver­gader­ing, Draghi zei ook amper wat om beleg­gers opti­mistisch te kri­j­gen waar­door de mark­ten wat teleurgesteld reageer­den richt­ing het slot. Wel is het zo dat de AEX en de DAX nu wel weer in een min­dere fase terecht komen waar­door de vraag bli­jft of er nog een ein­de­jaarsral­ly komt waar zowat iedereen op rekend.

We houden u uit­er­aard op de hoogte via updates en analy­ses via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Han­de­len en coach­ing?
Onze sig­naal­dien­sten doen het pri­ma de afgelopen weken, zo weet Sys­teem Trad­ing waar we met €1500 max­i­mum aan inleg werken een winst van €550 te behalen en er loopt nu nog een posi­ties. Guy Trad­ing en Alles of Niets doen het ook goed de afgelopen weken met mooie win­sten via de afgeronde posi­ties, Alles of Niets staat op een winst van €1077 sinds de start van okto­ber ter­wi­jl Guy Trad­ing op €815 uitkomt sinds 1 okto­ber. Het geeft aan dat we de afgelopen weken goed bezig zijn maar wel bli­jven de mark­ten moeil­ijk en uitda­gend. We proberen voor onze leden via coach­ing en updates het beste eruit te halen.

Zorg er ook voor dat u nu al inschri­jft om de start van 2018 niet te mis­sen, we zetten in op een zeer sterk jaar na dat 2017 de nodi­ge moeil­ijkhe­den bracht en we in totaal niet de reeks vanaf 2013 sterk door hebben kun­nen trekken. Na 4 bij­zon­der mooie jaren viel 2017 toch wat tegen maar we zullen er alles aan doen om in 2018 uit te blinken met mooie resul­tat­en. Daar gaan we voor. Schri­jf u van­daag nog in via de aan­bied­ing de loopt tot 1 FEB­RU­ARI en waar u zich voor in kunt schri­jven voor €39.

Dat kan via de link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 zakt ook verder en laat nu 2 sessies na elka­ar ver­lies zien, ste­un nu de lijn onder de recente bodems die uitkomt rond de 2650 pun­ten. Onder die 2650 pun­ten kan de index snel verder omlaag richt­ing eerst de 2625 en lat­er tot de 2600 – 2605 pun­ten. Weer­stand nu de 2670 – 2675 pun­ten, lat­er de 2700 pun­ten als richt­punt omhoog mocht de S&P 500 zich ste­vig her­pakken. De komende sessies wor­den dus belan­grijk voor het verdere ver­loop, breekt de index uit omhoog of omlaag?

Dow Jones index:
De Dow Jones moet wat inlev­eren maar er moet eerst een ver­volg komen op de dal­ing van gis­teren, ste­un nu de 24.500 pun­ten met daaron­der de 24.125 pun­ten waar de bodem van vorige week uitkomt en waar we dus een mooie ste­un zien nu voor de Dow Jones. Echter is het zo dat als de Dow Jones onder die 24.125 pun­ten zakt het er niet goed uitzi­et, dan moeten we reken­ing gaan houden met een test van de 24.000 pun­ten waar nu de oplopende ste­un­li­jn uitkomt. Onder die 24.000 pun­ten ziet het er slecht uit voor de Dow. Weer­stand nu de top van woens­dag die rond de 24.666 pun­ten wacht, lat­er de 24.750 en de 25.000 pun­ten als mogelijke doelen.

Nas­daq:
De Nas­daq bli­jft hangen rond de weer­stand die we rond de 6900 pun­ten zien, gis­teren een poging om weer uit te breken maar richt­ing het slot moet de index weer inlev­eren. Ste­un zien we nu nog alti­jd rond de 6800 pun­ten waar nu ook de lijn onder de bodems uitkomt, het mag duidelijk zijn dat als de Nas­daq onder die 6800 pun­ten zakt het er snel min­der goed uitzi­et. Doe­len wor­den dan de bodem van vorige week die rond de 6735 pun­ten uitkomt samen met het 50-daags gemid­delde, onder die 6735 pun­ten ziet het er behoor­lijk slecht uit voor de Nas­daq. Weer­stand nu die 6900 en lat­er de 7000 pun­ten waar we dan nieuwe top­pen mak­en, dan kun­nen we weer uit­gaan van een ein­de­jaarsral­ly bij de Tech maar dat moet ik eerst alle­maal nog zien,

DAX:
De DAX moet wat inlev­eren nu met eerst ste­un rond de 12.96013.000 pun­ten, lat­er zien we ste­un rond de 12.81012.850 pun­ten waar de DAX vorige week en nog even naar­toe ging. We bli­jven oplet­ten met de DAX want er is nog ner­gens sprake van een uit­braak in welke richt­ing dan ook. Onder­aan de 12.810 en bovenin de 13.225 pun­ten bli­jven de richt­pun­ten ofwel de poort te meer in de richt­ing van een mogelijke uit­braak. Zware weer­stand zien we nu dus eerst ron­dom de 13.20013.250 pun­ten, lat­er mocht de DAX uit­breken verwacht ik snel de 13.325 en de 13.450 pun­ten als doe­len, lat­er de top ofwel hoog­ste stand ooit rond de 13.525 punten.

AEX:
De AEX moet inlev­eren na het bereiken van de 553 pun­ten en test nu weer de 547 – 548 pun­ten waar er ste­un zou moeten wacht­en. Onder de 547 pun­ten ziet het er niet best uit voor de AEX want dan moeten we zelfs weer reken­ing gaan houden met een hertest van eerst de 544 en de 540 – 541 pun­ten waar­door alle winst van de afgelopen week verd­wi­jnt. Weer­stand nu eerst de 550 met daar net boven de top van deze week rond de 553 – 554 pun­ten, lat­er zien we nog alti­jd de jaar­top rond de 557 – 558 pun­ten als weerstand.

De komende dagen wor­den redelijk belan­grijk voor wat betre­ft de AEX, als er nog een ein­de­jaarsral­ly komt moet die wel snel opstarten want anders kan het wel eens tegen­vallen. Onder de 540 en boven de 557 pun­ten zijn nu de belan­grijke gren­zen voor de AEX de komende peri­ode, zolang we daar­tussen bli­jven zijwaarts.

Brent Olie:
De olie bli­jft gevan­gen tussen de pak­weg 61 en 65 dol­lar zon­der dat er een uit­braak vol­gt, wel aan de bovenkant van de range nu met al een poging tot een uit­braak omhoog eerder deze week. Weer­stand eerst de 65 dol­lar met daar­boven de 67,5 dol­lar als mogelijk doel voor de Brent. Onder de 6161,5 dol­lar kan het er min­der goed uit komen te zien, we hebben daar de oplopende ste­un­li­jn die vorige week al een keer werd getest.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.