Beursdagboek Trader Guy 13 december 2017, 08:52

...

AEX breekt uit, Dow Jones met record nummer 67 dit jaar

13 december 2017, 08:52 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street liet opnieuw plussen zien met wederom een nieuwe All Time High bij de Dow Jones en de S&P 500, de Nas­daq die wat in moest lev­eren kan nog geen nieuw record neerzetten en bli­jft dus nog alti­jd wat achter. Wel heeft de Nas­daq nu nog maar 1 sterke dag nodig heeft om ook uit te breken met nieuwe top­pen, dan moet de semi­con­duc­tor sec­tor meew­erken want die bli­jft zwak en her­pakt zich amper. Andere indices bli­jven wat haperen nu, de Small en Mid CAPS ger­ak­en al meer dan een week niet meer hoger ter­wi­jl de Rus­sel 2000 ook 3% onder de top van vorige week maandag bli­jft hangen. De markt wordt weer getrokken door de Big­caps, de vraag is nu weer of de rest met een steek omhoog snel zal volgen?

De markt kijkt nu vooral uit naar wat de FED zal doen vanavond en men zal vooral aan­horen wat mevr. Yellen te vertellen heeft tij­dens de per­scon­fer­en­tie erna. Om 20:00 komt het rentebesluit en om 20:30 de per­scon­fer­en­tie. De markt gaat uit van een ver­hoging van 0,25% naar 1,5%. Beleg­gers kijken vooral uit naar wat de rentemark­ten en de dol­lar zullen doen na het besluit, de euro zou daar­door wat in kun­nen lev­eren. Of de beurzen vanavond weer nieuwe records neer gaan zetten moeten we afwacht­en, de Dow Jones komt nu snel dichter bij de 25.000 pun­ten grens.

Het aan­tal ATH’s die de Dow Jones maakt in 2017 kri­jgt er weer een streep­je bij, num­mer 67 dit jaar is een feit zodat dit bij­zon­dere beurs­jaar al op plaats 2 ooit terecht komt. Er steekt nog 1 jaar bove­nu­it nu, dat was 1995 waar er in dat jaar maar lief­st 69 records wer­den neergezet bij de Dow Jones. Het zou goed kun­nen dat de Dow Jones voor een record gaat dit jaar, er zijn nog beurs­da­gen genoeg om nog 3 records erbij te zetten om dan op 70 uit te komen. Dat is niet vanzelf­sprek­end maar wel goed mogelijk, de BULL bli­jft voor­lop­ig aan zet op Wall Street.

Opval­lend is dat er gis­teren bin­nen de Dow Jones slechts 5 aan­de­len waren die net zoals de Dow Jones index zelf ook een nieuw record neer wis­ten te zetten, dat waren Unit­ed Tech­nolo­gies, Microsoft, Gold­man Sachs, Boe­ing en Ver­i­zon. Dat zou beteke­nen dat andere aan­de­len nog een stap­je hoger kun­nen, aan de andere kant is het natu­urlijk niet sterk dat de records maar weinig draagkracht ver­to­nen over het totaal van de index bekeken. Dat is trouwens al een tijd­je zo, de pri­js­ge­wogen index die de Dow Jones is teert vooral op de in pri­js dure aan­de­len die de index naar nieuwe records duwen zon­der grote volumes.

Europa:
De indices in Europa doen het ook redelijk goed deze week, de AEX bli­jft sterk met een mooie plus en een duidelijke uit­braak boven de 550 pun­ten ter­wi­jl de DAX en de CAC 40 ook hoger wis­ten af te sluiten maar nog niet boven hun weer­stand uit­breken. De indices in Europa (DAX en CAC 40) bewe­gen al een tijd­je zijwaarts met nu weer een test aan de bovenkant, de AEX is daar een uit­zon­der­ing op door de uit­braak omhoog met als doel nu de jaar­top rond de 557 – 558 pun­ten. Bij de DAX moeten we in ieder geval eerst nog tot boven de 13.20013.250 pun­ten zien te ger­ak­en om de weg omhoog richt­ing de jaar­top ofwel de hoog­ste stand ooit op te gaan zoeken.

We houden u uit­er­aard op de hoogte via updates en analy­ses via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Han­de­len en coach­ing?
De maand okto­ber loopt alweer een week en TA Aan­de­len en Indices staat al op een mooie plus na het sluiten van 3 long posi­ties (AEX, Philips en ASML) met een mooie winst zodat Daim Boscart al uitkomt op een winst van €602,5 deze maand ofwel decem­ber. Ook andere dien­sten doen het pri­ma de afgelopen 2 maand, zo weet Sys­teem Trad­ing waar we met €1500 max­i­mum aan inleg werken een winst van €735 te behalen en er lopen nu nog wat posi­ties. Guy Trad­ing en Alles of Niets doen het ook goed de afgelopen weken met mooie win­sten via de afgeronde posi­ties, Alles of Niets staat op een winst van €1010 sinds de start van okto­ber ter­wi­jl Guy Trad­ing op €1272 uitkomt sinds 1 okto­ber. Het geeft aan dat we de afgelopen weken goed bezig zijn maar wel bli­jven de mark­ten moeil­ijk en uitda­gend. We proberen voor onze leden via coach­ing en updates het beste eruit te halen.

Zorg er ook voor dat u nu al inschri­jft om de start van 2018 niet te mis­sen, we zetten in op een zeer sterk jaar na dat 2017 de nodi­ge moeil­ijkhe­den bracht en we in totaal niet de reeks vanaf 2013 sterk door hebben kun­nen trekken. Na 4 bij­zon­der mooie jaren viel 2017 toch wat tegen maar we zullen er alles aan doen om in 2018 uit te blinken met mooie resul­tat­en. Daar gaan we voor. Schri­jf u van­daag nog in via de aan­bied­ing de loopt tot 1 FEB­RU­ARI en waar u zich voor in kunt schri­jven voor €39.

Dat kan via de link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 sluit de dag af op een nieuw record, de index staat nu rond de 2664 pun­ten. Weer­stand nu dus eerst de top­zone 2665 – 2670 pun­ten, lat­er bij een uit­braak kan de index op zoek naar eerst de 2675 pun­ten met daar net boven de nieuwe mijl­paal rond de 2700 pun­ten. Kan dat een ein­de­jaars­doel wor­den? Alles bli­jft mogelijk in deze markt, ook een dal­ing zit er nog alti­jd in aangezien het nu al ruim 13 maan­den gele­den is dat de S&P 500 vanaf de top al niet met meer dan 3% is geza­kt. Ook dat is uit­zon­der­lijk, niet eerder voorgekomen sinds de start van Wall Street. De indices op Wall Street waar­bij de S&P 500 bli­jven toe aan een grotere cor­rec­tie van min­i­maal 3 tot 5% maar eerst moet die nog op gang zien te komen. Ste­un bij de S&P 500 nu eerst de 2640 met daar net onder de 2625 pun­ten, lat­er de 2600 – 2605 pun­ten waar de laat­ste bodem van de recente terug­val op uitkomt.

Prob­leem is dat men overgevoelig kan wor­den voor een cor­rec­tie van meer dan 2 – 3% omdat men dat niet meer gewend is, er zal behoor­lijk geschrokken wor­den dat een DIP niet meer wordt opgekocht. Dat kan dus voor onrust en angst zor­gen het­geen snel in paniek kan over­slaan. Daarom bli­jf ik zeer benieuwd hoe een en ander zal ver­lopen wan­neer er een keer goed op de verkoop­knop­pen wordt gedrukt. Let dan op de volatiliteit, de VIX index, die dan fors kan oplopen. Alles kan uit­er­aard nog even op zich lat­en wacht­en maar het kan net zo goed snel gaan gebeuren.

Dow Jones index:
De Dow Jones zoals ik al aan­gaf is nu volop bezig met een sterke fase en weet opnieuw een nieuw record neer te zetten. De index kan nu weer­stand ondervin­den rond de top­zone van vorige week maandag en dat zou tussen de 24.500 en de 24.550 pun­ten zijn. Als de Dow verder door kan zetten omhoog dan kun­nen we de 24.750 en de 25.000 pun­ten als mogelijke doe­len zien. Niet dat ik daar zo maar vanu­it ga maar het bli­jft mogelijk bij het huidi­ge ver­loop van de markt dat sterk bli­jft en nog van geen cor­rec­tie wil weten. Wat ste­un betre­ft moeten we let­ten op de laat­ste bodem die rond de 24.150 pun­ten wacht, onder deze ste­un kan de Dow Jones snel de 24.000 en de 23.850 pun­ten op gaan zoeken.

Nas­daq:
De Nas­daq komt nu ook weer sterk opzetten maar moest gis­teren wel weer wat inlev­eren, de index kan nog geen nieuwe top neerzetten, ste­un nu de 6800 pun­ten waar de index vorige week don­derdag weer door wist te breken, onder de 6800 pun­ten ziet het er snel weer min­der goed uit, dan zien we ste­un rond de 6750 en de 6700 pun­ten. Onder de 6700 pun­ten ziet het er dus snel min­der goed uit wat betre­ft de Nas­daq maar dat is voor lat­er, eerst maar eens zien wat er de komende dagen zal gebeuren op Wall Street. 

Weer­stand nu eerst rond de de lijn over de top­pen, die zien we rond de 6875 pun­ten uitkomen waar de index nu tege­naan hikt, boven die weer­stand kri­jgt ook de Nas­daq weer vrij spel zon­der veel weer­stand richt­ing de top. Als de Nas­daq door weet te breken dan zit er dus meer in met eerst de 6920 pun­ten als eerste richt­punt. Bij een verdere uit­braak moeten we reken­ing gaan houden om voor het eerst de 7000 pun­ten op te zoeken waar er dus een nieuwe mijl­paal wacht.

DAX:
De DAX deed vorige week vri­jdag met een sterk sen­ti­ment een goeie poging om uit te breken boven de weer­stand maar slaagde daar net niet in op slot­ba­sis, de index staat nu net onder de 13.200 pun­ten. Ste­un nu de 13.00013.025 pun­ten met daaron­der de bek­ende 12.92512.950 pun­ten en de 12.81012.850 pun­ten waar we vorige week en nog even naar­toe zijn gegaan met de DAX. We bli­jven oplet­ten met de DAX want er is nog ner­gens sprake van een uit­braak in welke richt­ing dan ook. Onder­aan de 12.810 en bovenin de 13.225 pun­ten bli­jven de richt­pun­ten ofwel de poort te meer in de richt­ing van de uit­braak. Weer­stand zien we nu dus eerst ron­dom de 13.20013.250 pun­ten, lat­er mocht de DAX uit­breken verwacht ik snel de 13.325 en de 13.450 pun­ten als doe­len, lat­er de top ofwel hoog­ste stand ooit rond de 13.525 punten.

AEX:
De AEX doet het pri­ma en breekt al uit boven de weer­stand 547 – 548 pun­ten en sluit de sessie zelfs af rond de 553 pun­ten zodat de index dicht bij de jaar­top uitkomt nu. De jaar­top wacht rond de 557 – 558 pun­ten en wordt nu een doel voor de AEX index, als de AEX boven die 557 – 558 pun­ten uit weet te breken dan zit er zelfs nog een verdere sti­jging in richt­ing het lange ter­mi­jn doel 567 pun­ten. Daar gaan we nog vanu­it maar houden er wel reken­ing mee de komende peri­ode, de AEX her­pakt zich boven mijn verwachtin­gen sterk de afgelopen week. Bin­nen de AEX zijn er nog wel wat aan­de­len die de kar verder kun­nen trekken om in ieder geval de jaar­top te behalen lat­er deze week of vol­gende week.

Ste­un voorzie ik nu in eerste instantie rond de 547 – 548 pun­ten waar dus de weer­stand van vorige week lag, lat­er de 544 en de 540 – 541 pun­ten als ste­un. Mocht het hele­maal weer terugza­kken dan komen de 538 en de 535 pun­ten weer in beeld als ste­un maar dat verwacht ik met het jaareinde in zicht niet meer.

Brent Olie:
Weer een sterke dag wat betre­ft de olie met een uit­braak boven de 65 dol­lar, lat­er op de dag moest de olie wel weer inlev­eren om net onder de weer­stand te sluiten. Als de Brend defin­i­tief boven de 65 dol­lar weet te sluiten dan kun­nen we reken­ing gaan houden met de 67,5 dol­lar als vol­gende doel. Daar­na komt de 70 dol­lar mogelijk in beeld maar lat­en we het vooral stap per stap bek­ijken de komende dagen. Ste­un nu de 63,5 en de 61 dol­lar, pas onder de 61 dol­lar ziet het er voor de Brent min­der goed uit.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.