Beursdagboek Trader Guy 8 december 2017, 08:33

...

Zijn de BULLS terug? Of krijgen we lagere top op Wall Street

8 december 2017, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street her­pakt zich goed met nu vooral de Nas­daq die de kar trekt, de index die het meest onder druk lag eerder deze week. Van­daag maar eens zien wat de markt doet, het ziet er posi­tief uit bij de open­ing, kan komen door de vorderin­gen over de BREX­IT maar vraag me af of dat nu de reden is. Wall Street her­pakt zich wat, dat is duidelijk maar we staan daar nog ruim onder de top­pen van maandag zodat de kans op een lagere top nog aan­wezig is. In de loop van de dag zien we wel wat er komt en zal ik eventueel wat doen met de posi­ties die lopen. De markt bli­jft volatiel, dat kun­nen we niet ontken­nen, mogelijk kri­j­gen we extra beweg­ing na de cijfers over de werkgele­gen­heid van­mid­dag rond 14:30.

We houden u uit­er­aard op de hoogte via updates en analy­ses via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Han­de­len en coach­ing?
De maand novem­ber werd posi­tief afges­loten, we zijn nu met decem­ber begonnen en er wer­den al wat posi­ties opgenomen waar­bij u nog mee kunt door lid te wor­den. U ziet dan alles in onze Trader­shop en op de afgescher­mde leden­fo­rums op de site. Dus schri­jf u in ieder geval in zodat u maandag nog mee kunt met de posi­ties waar ik toch wat van verwacht. Schri­jf u nu in via de mooie aan­bied­ing die loopt tot 1 FEB­RU­ARI en keis abon­nement op een van onze ser­vices ofwel sig­naal­dien­sten. Dan coachen we u door deze moeil­ijke markt heen via op mon­ey man­age­ment gedreven han­del­s­plan­nen. Wie nu lid wordt kan mee­doen voor slechts €39 tot 1 feb­ru­ari. We begelei­den u dan via updates, sig­nalen en dus onder­s­te­un­ing op de beurs. Schri­jf u in via de vol­gende link … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 zit wat gevan­gen tussen de 2600 en 2650 pun­ten nu, richt­pun­ten zijn dan ook deze niveau’s op de korte ter­mi­jn. Boven de 2650 kan de index weer de top­pen op gaan zoeken maar onder de 2600 pun­ten ziet het er meteen veel min­der goed uit. Bei­de sce­nar­i­o’s bli­jven mogelijk, een lagere top met de inten­tie om die 2600 pun­ten op te gaan zoeken kan zek­er nog maar we moeten dus ook reken­ing houden met een nieuwe ral­ly tot de top van maandag. Weer­stand dus de 2650, de 2675 en de 2700 punten.

Dow Jones index:
De Dow Jones her­pakt zich voorzichtig maar we staan nog ver onder de top van maandag, weer­stand nu de 24.350 en de 24.535 pun­ten waar de top wacht. Ste­un voor de Dow Jones nu eerst de 24.150 en de 24.000 pun­ten, lat­er zien we de 23.750 en de 23.500 pun­ten als ste­un. Boven de top van maandag moeten we reken­ing gaan houden met een test van de 25.000 pun­ten maar dat zien we tegen die tijd wel, eerst moet de uit­braak er nog komen.

Nas­daq:
De Nas­daq laat een draai zien vanaf de ste­un­li­jn, kan de index doorstoten richt­ing de top­pen? Of wordt er een lagere top neergezet waar­na de dal­ing weer op gang komt? De Nas­daq sluit wel boven de 6800 pun­ten het­geen een eerste voor­waarde voor her­s­tel was, nu moet de index dit beves­ti­gen en eventueel doorstoten naar de 6900 pun­ten en hoger om de bulls weer aan zet te kri­j­gen. Ste­un nu de 6750 en de 6700 pun­ten, lat­er de 6600 en de 6461 pun­ten waar de oude top wacht.

DAX:
De DAX is onder­weg richt­ing de 13.17513.200 pun­ten, ger­ak­en we daar dan kan de weer­stand van de afgelopen weken weer opduiken. Of de DAX breekt nu wel uit richt­ing de top­pen, die zien we rond de 13.500 pun­ten uitkomen met de ATH iets erboven. Ste­un nu de 13.07513.100 pun­ten met daar snel onder de 13.000 pun­ten. De indices bli­jven volatiel en vooral zijwaarts bewe­gen, een uit­braak zal voor duidelijkheid moeten zorgen. 

AEX:
De AEX komt sterk voor de dag nu met een opsprong naar de 547 – 548 pun­ten waar we weer­stand zien. De vraag is nu of de AEX door kan stoten richt­ing de top­zone 557 via een ein­de­jaarsral­ly of kan de index draaien rond de weer­stand 547 – 548 pun­ten. De komende sessies zal dat duidelijk wor­den, de afgelopen weken lag daar de weer­stand. Ste­un nu de 543 met daaron­der de 540 – 541 pun­ten als ste­un, lat­er de zone 537 – 538 en de bodem rond de 535 punten.

Brent Olie:
Na een test van de ste­un zien we de olie wat opv­eren, de 64,565 dol­lar bli­jft de weer­stand uit­er­aard aan de bovenkant. We zien rond de 63,5 ook nog weer­stand door de lijn over de recente top­pen, daar­boven ligt de weg open richt­ing de top­zone en hoger maar het moet nog wel eerst gebeuren. Ste­un nu eerst die 61 dol­lar, als de ste­un­li­jn wordt door­bro­ken kan de olie naar de 59 of 57,5 dol­lar. We zit­ten nu dus mid­den tussen de ste­un en de weer­stand, dat is al een tijd­je zo.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.