Beursdagboek Trader Guy 5 december 2017, 09:12

...

Wall Street zet 2e gevaarlijk omkeerpatroon neer

5 december 2017, 09:12 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street deed het­geen ik er ongeveer van had verwacht al was het moeil­ijk om daarop in te spe­len, een hoge start met daar­na een verkoop­golf. De Nas­daq daar­ente­gen kwam in de prob­le­men want die lag de gehele sessie zwaar onder druk. Oplet­ten nu voor het ver­volg op Wall Street aangezien er nu 2 gevaar­lijke can­dels staan op de grafiek die een top kun­nen aangeven. Anders was het in Europa, hier zien we zelfs her­s­tel vanaf de bodems. De vraag is hier ook of we het kun­nen vasthouden, zo niet dan kun­nen de AEX en de DAX de zelfde weg gaan vol­gen die Wall Street zal kiezen de komende dagen. We bli­jven dus alert en na die grote move omlaag op Wall Street kun­nen we dat mogelijk een mooie han­del­skans zien waar ik al op heb inge­speelt. De verkoop­druk, en de volatiliteit kun­nen terugk­eren, daarom de komende dagen maar eens goed bek­ijken hoe de markt zich zal gedragen.

Han­de­len en coach­ing?
De maand novem­ber werd posi­tief afges­loten, we zijn nu met decem­ber begonnen en er wer­den al wat posi­ties opgenomen waar­bij u nog mee kunt door lid te wor­den. U ziet dan alles in onze Trader­shop en op de afgescher­mde leden­fo­rums op de site. Dus schri­jf u in ieder geval in zodat u maandag nog mee kunt met de posi­ties waar ik toch wat van verwacht. Schri­jf u nu in via de mooie aan­bied­ing die loopt tot 1 FEB­RU­ARI en keis abon­nement op een van onze ser­vices ofwel sig­naal­dien­sten. Dan coachen we u door deze moeil­ijke markt heen via op mon­ey man­age­ment gedreven han­del­s­plan­nen. Wie nu lid wordt kan mee­doen voor slechts €39 tot 1 feb­ru­ari. We begelei­den u dan via updates, sig­nalen en dus onder­s­te­un­ing op de beurs. Schri­jf u in via de vol­gende link … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 zette ook een intra­day top neer met een hoog­ste stand ooit maar de index moest nadi­en fors inlev­eren om zelfs negatief de sessie af te sluiten. De top ligt nu op 2665 pun­ten ofwel de hoog­ste stand ooit bij deze index en dat wordt meteen de weer­stand nu, lat­er de 2675 en de 2700 pun­ten als weer­stand. Ste­un nu eerst de 2650 pun­ten, lat­er de 2625 en de 2600 – 2605 pun­ten. Het kan snel gaan als de dal­ing doorzet, we moeten nog alti­jd in dit geweld een sessie kri­j­gen met meer dan 1% dal­ing ten opzichte van de vorige koers, het is al meer dan een jaar gele­den dat de index vanaf de top met meer dan 3% daalde.

Dow Jones index:
De Dow Jones sluit dan nog wel in de plus maar ver onder de dag­top ofwel hoog­ste stand ooit die uitkomt op 24.534 pun­ten. Wel een nieuw record­slot op 24.290 pun­ten voor de tabellen, het is record num­mer 64 dit jaar. Nog alti­jd zakt de Dow niet weg met meer dan 1% ten opzichte van de dag ervoor, wel intra­day deze keer want de index sluit meer dan 1% onder de dag­top waar­door de volatiliteit onge­merkt toch aan het oplopen is. Oplet­ten voor de vol­gende dagen want nu zien we 2 gevaar­lijke top­can­dels staan op de grafiek, na de Hang­ing Man van vri­jdag (bearisch) en de Invert­ed Hamer van gis­teren bij de Dow en de S&P 500 kan ik niet veel anders dan con­clud­eren dat er topvorm­ing gaande moet zijn op Wall Street. Uit­er­aard zal de markt daar lat­er over beslis­sen want we hebben een beves­tig­ing nodig de komende dagen. Weer­stand dus de 24.534 pun­ten ofwel de top, ste­un nu eerst de 24.000 pun­ten, lat­er de 23.850 en de 23.650 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq kreeg er weer van langs, de index begon pri­ma aan de sessie maar meteen kwam de verkoop­druk terug waar­door de index zelfs de bodem van vri­jdag weer opzocht. Dat is zek­er geen goed teken en er zit daar­door meer in het vat wat dal­ing betre­ft. De indices op Wall Street begin­nen behoor­lijke uit­sla­gen te mak­en en dat kan duiden op topvorm­ing het­geen de Nas­daq beves­tigt. De index sloot zelfs onder de 6800 pun­ten na intra­day de 6900 pun­ten te hebben aangetikt. Tech­nisch verzwakt de Nas­daq dus duidelijk, het is nu wacht­en op het ver­volg dat waarschi­jn­lijk een dal­ing zal wor­den, doe­len wor­den dan eerst de 6700 met lat­er de 6600 en de 6461 pun­ten. Weer­stand nu de 6900 en de 6950 pun­ten maar dat ligt nu alweer een eind verder weg na de draai van gisteren.

DAX:
De DAX veerde fors op maandag na dagen­lang te twi­jfe­len en zelfs terug te moeten naar de bodem­zone 12.850 pun­ten. Wel zien we nu de weer­stand rond de 13.17513.200 pun­ten waar de DAX vorige week nog een top wist te mak­en. Of de DAX de kracht kan vin­den om nog­maals daar naar­toe te bewe­gen vraag ik me af maar in deze markt kan alles dus we houden ook over­al reken­ing mee. Weer­stand nu dus eerst die 13.17513.200 met daar­boven de 13.300 en de 13.525 (top). Ste­un in eerste instantie de 13.000 pun­ten, lat­er de 12.850 en de 12.750 pun­ten, in korte tijd kan de DAX daar zek­er weer naar­toe zodra de verkoop­druk weer terugkomt.

AEX:
De AEX her­pakt zich mooi tot boven de 540 pun­ten en zet een dag­top neer rond de 543,5 pun­ten waar de index weer­stand onder­vond. We zien de dal­ende lijn over de top­pen daar ongeveer uitkomen, we kun­nen daar dus weer­stand verwacht­en. Pas als de index sluit boven de 544 en liev­er nog boven de 545 pun­ten dan kun­nen we het over een uit­braak hebben met hogere doe­len. Zo ver is het nog niet, we kijken uit­er­aard ook naar bene­den en dan zien we ste­un rond de 537 – 538 pun­ten en de dubbele bodem rond de 535 pun­ten waar de index vri­jdag nog op terecht kwam. De komende sessies wor­den dus belan­grijk wat betre­ft de AEX index, gaan we uit­breken of gaan we nog een keer omlaag om mogelijk toch nog die lange ter­mi­jn ste­un op te zoeken?

Brent Olie:
De olie moet nu wel wat inlev­eren vanaf de weer­stand, we zien van­mor­gen al de bij­na 62 dol­lar als eerste doel staan. Ste­un nu de 61 – 62 dol­lar zone met lat­er de 59 dol­lar als ste­un. We zien verder de 57,5 dol­lar waar de Brent in sep­tem­ber de oude top door­brak als een zeer belan­grijke ste­un. Weer­stand bli­jft in eerste instantie de 64 – 65 dol­lar, lat­er de 67,5 dol­lar bij een uit­braak omhoog. De olie zit nog alti­jd gevan­gen tussen de pak­weg 60 en 65 dol­lar momenteel.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Dow Jones Trans­port:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.