Beursdagboek Trader Guy 27 november 2017, 08:29

...

Let nu vooral op Wall Street, AEX en DAX twijfelen

27 november 2017, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Van­mor­gen wat druk via de futures nu alle mark­ten weer mee­doen na het lange vakantie­week­end op Wall Street. De indices in Azië ver­liezen ook wat van­mor­gen. De euro zien we nog alti­jd boven de 1,191 dol­lar waar­door de 1,20 snel dichter­bij aan het komen is. De Brent olie zien we iets hoger waar­door de 65 dol­lar weer wat dichter­bij komt nu, een test van die 65 dol­lar zit er wel in deze week maar we beijken het dag na dag en kun­nen nu nog niet zoveel doen met de olie. Ook opval­lend is dat de Bit­coin van­mor­gen bij­na de 10.000 dol­lar aan­tikt, waar dat naar­toe gaat valt niet te bevat­ten, het sti­jging­stem­po is waanzin­nig en zeer gevaar­lijk tegelijk maar die 10.000 dol­lar zal zek­er wor­den aangetikt. Ik herin­ner me dat de Bit­coin op 12 novem­ber nog even terug moest tot 5425 dol­lar en nu dus bij­na 10.000 dol­lar op de bor­den. Hoe dan ook, wij bli­jven eraf.

Update van zater­dag (week­end):
Wall Street kwam weer even mee­doen vri­jdag en wist uit te pakken met nieuwe records op de S&P 500 en de Nas­daq. Bij de Nas­daq presteert het aan­deel Ama­zon het om 50 dol­lar op te lopen in 2 sessies waar­door de mark­t­waarde van Ama­zon grote stap­pen maakt om zo 557 mil­jard te bereiken. Zo komt Ama­zon op plek 4 terecht na Apple, Alpha­bet en Microsoft, Ama­zon stoot Face­book van de 4e plaats nu. De vraag is of dit alle­maal niet een beet­je over­dreven is, het gaat alle­maal wel heel snel momenteel. Uit­er­aard speelt Thanks­giv­ing en straks de Kerst peri­ode een grote rol bij Ama­zon waar­door ik denk dat na het einde van het jaar er zek­er wat lucht uit het aan­deel kan, mogelijk een mooie short voor in jan­u­ari-feb­ru­ari maar tegen dan zien we wel wat de mogelijkhe­den wor­den om er wat mee te doen. Dan moeten we zek­er ook wat doen met de Nas­daq ook al lijkt het erop dat die index alleen maar omhoog kan. We moeten wel ons gezond ver­stand gebruiken want er komt zek­er een hele mooie kans voor een 5% cor­rec­tie bin­nen de tech­nolo­gie sec­tor. Uit­er­aard zal ik daar­voor klaar staan voor de leden, we moeten dus onze kans afwacht­en en waar het kan die vooral pakken. Om nu nog long aan te hak­en is een beet­je te laat, het risi­co op een kei­harde draai is te groot nu.

Europa bli­jft gewoon­weg ver achter op Wall Street, hier totaal geen sprake van nieuwe top­pen voor­lop­ig. De DAX bli­jft te onzek­er gezien het koersver­loop, de AEX komt amper weer op gang na het mak­en van een bodem rond de 535 pun­ten. Bei­de indices staan rond de 3% onder hun top van dit jaar. Via een ral­ly zou Europa nog wat aan kun­nen trekken maar ik verwacht niet zo snel weer nieuwe top­pen. Als Wall Street plots ophoud met het mak­en van nieuwe top­pen, iets waar we niet zomaar vanu­it kun­nen gaan, dan zal het hier in Europa natu­urlijk moeil­ijk wor­den om een ral­ly op te starten. Ook speelt de euro een grote rol nu, de munt staat nu plots 2 cent hoger dan enkele dagen gele­den en dat kan een rem zetten op het ver­loop van de AEX en de DAX. Door de euro zal het de zak­en er niet makke­lijk­er op mak­en vrees ik en door de uit­braak van de afgelopen dagen zit een hertest van de top op 1,21 dol­lar er zek­er weer in zit mocht de ral­ly doorzetten.

Komende week zal ik op zoek gaan naar nieuwe kansen op zow­el de indices als op de euro en mogelijk de olie en de val­u­ta. De leden zal ik dan vooral coachen en voorzien van nieuwe sig­nalen op diverse onderliggende waar­den. Nu zit­ten we zo goed als cash en kri­j­gen we nieuwe kansen om wat te doen.

Han­de­len en coach­ing:
De afgelopen week hebben we wat mooie win­sten kun­nen bijschri­jven, vooral op de AEX en de DAX maar ook op de Dow Jones en even op de VIX, we nemen bij de ver­schil­lende sig­naal­dien­ten posi­ties op en men kan mee­doen vanaf €1500 (Sys­teem Trad­ing). Deze maand loopt heel goed, de maand okto­ber was ook sterk en we komen dit jaar op alle abon­nementen in de plus terecht na een moeil­ijke start van 2017. Hieron­der kunt u de behaalde resul­tat­en zien van novem­ber. Momenteel zit­ten we weer in kleine posi­ties waar u nog aan mee kunt doen door lid te wor­den, dan kri­jgt u snel inzicht op wat we hebben lopen.

Het totaal over de afgelopen 4 jaar ziet er uit­er­aard nog steeds heel goed uit, wel zet ik in op nog betere resul­tat­en richt­ing het einde van 2017 want we merken dat de volatiliteit (beweeglijkheid) op de beurzen hele­maal terug is. Wordt daarom ook lid zodat u de kansen die ik in novem­ber en decem­ber nog verwacht niet hoeft te mis­sen. Vanaf nu kunt u een abon­nement uit­proberen tot 1 feb­ru­ari 2018 vanaf €39. U kri­jgt dan de sig­nalen per SMS, de mails over de markt en de posi­ties en u kunt inloggen op onze afgescher­mde beurs­box om met de andere leden te com­mu­niceren. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Overzicht novem­ber:

S&P 500:
De S&P 500 pakt wel sterk uit tij­dens de korte han­dels­dag en sluit voor het eerst boven de 2600 pun­ten waar­door er uit­er­aard ook een nieuwe All Time High staat. Ron­ndom die 2600 pun­ten nog wel weer­stand te verwacht­en maar als het doorzet omhoog dan kun­nen we ons gaan richt­en op eerst de 2625 en lat­er de 2650 pun­ten. Boven de 2600 pun­ten zien we dus maar weinig weer­stand omdat we in een onbek­end gebied terecht komen. Ste­un nu eerst de 2575 – 2580 pun­ten, lat­er de 2560 en de 2550 pun­ten als ste­un. Dan moet de markt wel door­drukken omlaag het­geen we dus al meer dan een jaar niet hebben gezien. Daarom is het voor­lop­ig niet nodig om nog lagere doe­len aan te geven, eerst maar eens zien of de index meer dan 1% in wil lev­eren vanaf de topzone.

Dow Jones index:
De Dow Jones bli­jft ron­dom de top­zone hangen maar vri­jdag werd er geen nieuwe All Time High gemaakt in tegen­stelling tot de S&P 500 en de Nas­daq die dat wel deden. Zoals ik al aan­gaf, wel dicht bij die hoog­ste stand ooit, de index wil nog van geen cor­rec­tie weten momenteel. Weer­stand nu de 23.605 pun­ten, lat­er de 23.750 en de 24.000 pun­ten als richt­pun­ten in een onbek­end gebied. Of er nog nieuwe records komen zien we wel, we zit­ten al op 60 stuks in 2017, het record staat op 69 stuks, het zou me niet ver­bazen dat men dat ook wil doen sneu­ve­len. Ste­un wordt nu eerst de 23.350 pun­ten, lat­er de 23.250 en de 23.000 pun­ten. Ook bij de Dow Jones kijken we voor­lop­ig niet veel verder terug, het heeft weinig zin zolang de index niet met meer dan 1% zakt op dag­ba­sis, eerst maar eens zien of die 23.000 pun­ten op de korte ter­mi­jn haal­baar wordt. De Dow Jones index laat al 69 sessies geen dal­ing van meer dan 1% opteke­nen op 1 sessie (intra­day dus), ook dat is nog NOOIT gebeurd in de lange geschiede­nis van deze index.

Nas­daq:
De tech­nolo­gie index bli­jft nog alti­jd de sterk­ste index op Wall Street en zette vri­jdag via een korte han­dels­dag opnieuw een All Time High neer op slot­ba­sis. Nog niks geen teke­nen van een cor­rec­tie merk­baar momenteel en ook nog niet de drang daar­toe voor­lop­ig. De Nas­daq zit na die nieuwe All Time High reeks wederom in een onbek­end gebied waar we in eerste instantie geen weer­stand meer zien. Nu met nu een slot op 6891 pun­ten we ons gaan richt­en op eerst de 6900 en lat­er zelfs de 7000 pun­ten. Ste­un nu eerst de 6800 pun­ten, lat­er de 6750 en de 6680 pun­ten maar ook bij de Nas­daq kun­nen we in eerste instantie niet te ver omlaag kijken, eerst maar eens zien wat er zal gebeuren als de Nas­daq op een dag meer dan 1% terug­valt. Koopt men wederom snel de DIP weer op? Of laat men het deze keer los om een grotere cor­rec­tie toe te staan? 

DAX:
De DAX kende een zeer vreemde sessie vri­jdag, eerst vlak maar ron­dom de mid­dag een ste­vige ral­ly die op gang kwam en de index plots tot 150 pun­ten hoger bracht. Het vreemde eraan was dat die ral­ly plaatsvond met een fors oplopende euro het­geen nogal diverg­erend is aan wat de DAX nor­maal doet als de euro plots fors aantrekt. De index was wel al fors gedaald door dat men er niet in slaagt om een nieuwe regering te vor­men, het kan dus een tech­nis­che reac­tie zijn daarop maar dat zien we vol­gende week wel. Als we nu naar het tech­nis­che plaat­je kijken dan komt de DAX pas onder de 12.850 pun­ten in de prob­le­men, dan zou de DAX naar de 12.45012.500 pun­ten terug kun­nen waar we de oplopende ste­un­li­jn over een lan­gere ter­mi­jn zien uitkomen samen met het 200-MA. Voor­lop­ig dus 2 belan­grijke ste­un niveau’s bij de DAX, de 12.850 en de 12.450 pun­ten. Weer­stand nu de 13.15013.200 pun­ten waar de index nu al 2 keer vanaf dat punt terug werd ges­tu­urd, lat­er zien we de 13.350 en de top­zone 13.525 pun­ten waar de hoog­ste stand ooit wacht als richt­pun­ten voor een mogelijke ein­de­jaarsral­ly (als die er komt). Veel zal natu­urlijk afhangen van wat Wall Street zal doen de komende peri­ode want Wall Street bli­jft hoog in de boom hangen en de sit­u­atie daar is gevaar­lijk­er dan dat velen denken.

AEX:
De AEX ver­loor vri­jdag wat door de fors oplopende euro, in eerste instantie deed de AEX het nog pri­ma door de plots fors oplopende DAX te vol­gen maar de index bli­jft zo dicht bij de eerste ste­un hangen. De ste­un waar ik op bli­jf let­ten is nu de zone 537 – 538 pun­ten, lat­er de bodem die werd neergezet rond de 535 pun­ten. Pas als de AEX onder die 535 pun­ten zakt ziet het er slecht uit, dan moeten we ons gaan richt­en op de 524 pun­ten waar het 200-MA samen met de oplopende ste­un­li­jn uitkomt. Weer­stand zien we in eerste instantie ron­dom de top van vri­jdag, die wacht rond de 543 – 544 pun­ten, lat­er de bek­ende 547 – 548 zone met lat­er als de index weer kracht omhoog op kan bouwen weer­stand rond de 551, de 555 en tenslotte de top van dit jaar rond de 557 pun­ten. De AEX zit nu in een twi­jfelfase, het wil niet echt uit­breken omhoog maar omlaag zit het voor­lop­ig ook even op slot.

Brent Olie:
De olie ver­vol­gd de weg omhoog langza­am verder met ongeveer 64 dol­lar op slot­ba­sis vri­jdag, weer­stand bli­jft de 65 dol­lar waar de top­pen wacht­en. Bij een door­braak van die 65 dol­lar kan de olie verder omhoog richt­ing eerst de 67,5 en lat­er zelfs tot rond de 70 dol­lar. Ste­un nu de 63,5 en de 62,5 dol­lar, lat­er de 61 en de 59 dol­lar als ste­un. Opval­lend is dat de spread tussen de WTI olie en de Brent al enkele dagen af aan het nemen is, die liep op tot bij­na 7 dol­lar de afgelopen weken, vri­jdag is die spread al afgenomen tot min­der dan 5 dollar.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Dow Trans­port:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.