Beursdagboek Trader Guy 27 februari 2018, 04:59

...

Sterk Wall Street zet AEX wat hoger, Nasdaq bijna bij de top

27 februari 2018, 04:59 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Alles bij elka­ar genomen, een sterke beurs­dag gis­teren met wederom grote plussen op Wall Street. Europa lag er dan weer wis­se­lend bij met de DAX die toch dicht bij de bek­ende 12.500 pun­ten bleef liggen, de AEX daar­ente­gen deed het beter met een plus van 4 pun­ten. Het is voor­lop­ig Wall Street dat de zak­en wat komt ver­storen rond sluit­ingsti­jd, we hebben net zoals afgelopen vri­jdag gezien dat Wall Street net voor het slot hier in Europa een stap­je terug moest doen waar­door de schrik weer de kop opsteekt en we mee omlaag moeten. Na sluit­ingsti­jd keert het sen­ti­ment dan weer hele­maal en zo sluiten de Dow Jones, de S&P 500 en de Nas­daq met meer dan 1% in de plus. Dat maakt het ook moeil­ijk om in te kun­nen stap­pen door dat er onge­merkt toch weer diver­gen­ties optre­den tussen ver­schil­lende mark­ten, dan is het vooral de vraag wie naar wie toe zal kruipen, ofwel Wall Street omlaag of Europa via een inhaal­be­weg­ing omhoog. 

We vol­gen uit­er­aard alles op de voet en ik zal wat doen waar het kan, in ieder geval voorzie ik op duidelijke pun­ten mogelijkhe­den op vri­jwel alle indices waar­door we snel al wat kun­nen doen het­geen ik zal aangeven aan de leden. Mee­doen kan door u in te schri­jven nu tot 1 MEI via de nieuwe aan­bied­ing, zie hieron­der de mogelijkheden.

Coach­ing en hoe te han­de­len:
Wat betre­ft onze port­fo­lio’s? We draaien we een hele sterke maand want bij Sys­teem Trad­ing waar ik werk met een voor­beeld­sal­do van €1500 staan we deze maand op 99% winst, bij Guy Trad­ing sta ik deze maand op +95% winst ter­wi­jl Polleke Trad­ing op 87% staat. Het COM­BI-Trad­ing abon­nement (Guy Trad­ing en Polleke Trad­ing samen) staat nu op een plus van 91% deze maand, daar werk ik dan met een voor­beeld­sal­do van €8000 en doet u dan vri­jwel alle posi­ties mee die we u per SMS en mail aangeven. Als we iets doen dan com­mu­niceren we dat uit­er­aard alti­jd vooraf met de doe­len en de stops die we in gedacht­en hebben bij de posi­ties, u kunt dan alles inzien via de trader­shop (leden­pag­i­na). Ook in de afges­loten leden-box­en op de site kun­nen onze leden alles live vol­gen. We zit­ten nu zon­der posi­ties en zoeken naar nieuwe mogelijkhe­den die zich snel weer zullen aan­di­enen. Als u lid wordt kri­jgt u dit alles ook uiteraard.

Om mee te doen kunt u zich inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en dan nu via de aan­bied­ing tot 1 MEI voor €39, van­daag inschri­jven en u staat meteen op de verzendli­jst en u ont­vangt alle updates en de sig­nalen om wat te doen per mail en SMS. Dan kunt u meteen ook meek­ijken in onze trader­shop en inloggen op ons afges­loten FORUM voor de leden …

Na het sluiten van de posi­ties vorige week ziet u hieron­der het resul­taat over de maand feb­ru­ari tot nu toe, alles is transparant, haal­baar en keurig in detail weergegeven op onze site door verder te klikken op het abon­nement wat u kiest. We liggen goed op schema om er een mooi jaar van te maken.

S&P 500:
De S&P 500 weet er nog maar eens een ste­vige ral­ly uit te persen om zo weer een stap dichter bij de top te komen, de index sluit met 2780 pun­ten net onder de 2800 pun­ten grens en komt dus op amper 100 pun­ten ofwel 3% van de top terecht. De grote vraag is nu of de index door kan trekken richt­ing de top? Of kri­j­gen we toch weer te mak­en met verkoop­druk de komende sessies want na die 2 dolle dagen kan er wat gas terug wor­den genomen. Al weer je dat nooit op Wall Street, zek­er niet wan­neer de BULL het weer overneemt. Weer­stand nu de 2800 pun­ten, lat­er de 2850 en de top­zone rond de 2875 – 2880 pun­ten. Ste­un nu de 2750 pun­ten, lat­er de zone 2700 – 2705 pun­ten. Zoals we zien de afgelopen weken kun­nen er met deze volatiliteit grote beweg­in­gen bli­jven komen.

Dow Jones index:
De Dow Jones maakt ook een grote stap vooruit met 400 pun­ten winst, de index ger­aakt boven de vol­gende weer­stand en zet nu de deur open richt­ing de top­pen. Of dat in 1 beweg­ing zal komen valt nog te bezien maar ook is er de vraag of de trein nog te stop­pen is? Voor­lop­ig vooruit dus, na boven de 25.350 te breken, daar snel na ook de 25.500 achter te lat­en zien we de index nu al opstomen richt­ing de vol­gende hin­der­nis die rond de 25.70025.750 pun­ten wacht. Daar­na weer­stand rond de 26.100 pun­ten en de top rond de 26.650 pun­ten. Ste­un nu rond de 25.500 pun­ten, lat­er rond de 25.250 en de 24.870 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq presteert weer sterk gis­teren, de index komt nu dicht bij de top terecht, nog iets meer dan 1% te gaan en we kun­nen opnieuw records neer­schri­jven. Weer­stand nu dus de top rond de 7505 pun­ten, als de index nieuwe records wil neerzetten dan zie ik rond de 7550 en de 7625 pun­ten weer­stand. Als er een draai komt voorzie ik ste­un rond de 7350 pun­ten, lat­er de 7200 en de 7150 pun­ten waar we ste­un zien. Goed oplet­ten wat betre­ft de Nas­daq waar een dubbbele top ook nog tot de mogelijkhe­den behoort.

DAX:
De DAX ger­aakt met moeite tot net boven de 12.500 pun­ten waar de zware weer­stand nog steeds wacht, pas bij een duidelijk slot boven die 12.500 pun­ten ligt ook hier de weg open richt­ing het 200-MA dat nu rond de 12.740 pun­ten uitkomt. Ste­un nu de 12.30012.350 pun­ten, lat­er zien we weer de 12.100 en de 12.000 pun­ten als ste­un. Ook bij de DAX is het vooral uitk­ijken naar wat Wall Street verder van plan is, we houden de index dan ook goed in de gat­en de komende dagen want het kan wel eens mak­en of breken wor­den, ofwel duidelijk boven die 12.500 ofwel terug richt­ing de 12.000 punten.

AEX:
De AEX breekt boven de 535 pun­ten uit gis­teren, of de index nu door kan trekken gaan we de komende dagen zien.het maandag tot een uit­braak komt moeten we nog zien maar nabeurs was die inten­tie er duidelijk wel. Weer­stand kun­nen we nu rond de 541 pun­ten verwacht­en met lat­er de 545 en de 548 pun­ten als richt­pun­ten omhoog. Ste­un wordt nu de 535 pun­ten, onder de 535 de 531 en de 528 pun­ten waar de bodem van vorige week uitkomt. Veel zal uit­er­aard bli­jven afhangen van wat er op Wall Street zal gebeuren de komende dagen, daar zien we de indices voor­lop­ig kiezen voor een poging richt­ing de top­pen. Dat kan gevaar­lijk wor­den maar op zich ook weer niet als die beweg­ing doorzet omhoog. Daarom is het van belang om op het gemak te wacht­en tot er nog wat meer duidelijkheid komt. Ook moeten we bli­jven let­ten op het ver­loop van de euro de komende dagen.

Brent Olie:
De Brent bli­jft nu oplopen en sluit boven het 50-MA, we kun­nen nu een lijn over de top­pen trekken waar we mogelijk wat weer­stand zien nu. Als de Brent boven die weer­stand sluit de komende sessies kun­nen we ons gaan richt­en op de 68,25 dol­lar en lat­er op de top­zone 70 – 71 dol­lar. Eerst maar uit zien uit te breken, dan hogere doe­len mogelijk. Ste­un wordt nu het 50-MA rond de 67 dol­lar, lat­er de 64,75 dol­lar waar er een duidelijke ste­un wacht. Op zich ziet het er redelijk bull­ish uit voor de Brent op de korte ter­mi­jn, op de mid-lange ter­mi­jn moeten we een slot boven die weer­stand afwacht­en om naar posi­tief te draaien.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.