Beursdagboek Trader Guy 5 maart 2018, 09:07

...

AEX in moeilijkheden, Wall Street zakt weer weg

5 maart 2018, 09:07 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


De markt sit­u­atie is wederom totaal anders dan pak­weg een week gele­den, na het her­s­tel van de eerste behoor­lijke klap omlaag zien we dat de indices weer duidelijke en vooral unaniem het Zuiden kiezen, dat wil zeggen dat de markt dan toch via duidelijk lagere top­pen de weg omlaag kiest. Nu weten we wat er alle­maal gaande is, Trump besloot vorige week om 10% extra te reke­nen voor Alu­mini­um en maar lief­st 25% voor staal dat wordt geïm­por­teerd en dat hakt er behoor­lijk in. De mark­ten zijn duidelijk nerveus voor wat lan­den of regio’s gaan doen als tegen­maa­tregels en wat Trump daar weer tegen kan gaan besluiten enz… Zo komen we mogelijk in een soort han­del­soor­log terecht en daar zit nie­mand op te wacht­en. Duidelijk wordt zo stil­let­jes dat het 2e jaar Trump in de VS totaal anders kan gaan uit­pakken voor de finan­ciële mark­ten dan het eerste. Dat kan alle­maal nog wel even bli­jven hangen is mijn gedacht, het zal nu vooral belan­grijk wor­den hoe het ver­volg eruit zal zien want de markt is nog steeds niet goed­koop na enkele weken van twi­jfel. Dat wat betre­ft de zaak Trump en importheffin­gen, maar er is meer uiteraard.

Neem de verkiezin­gen in Ital­ië van zondag, die wer­den zoals het er nu naaruit ziet gewon­nen door de 5 ster­ren­be­weg­ing maar ook het rechtse blok fon­dom Forza Italia van oud-pre­mier Berlus­coni en Lega kun­nen reke­nen op een kans om te regeren. Geen al te beste uit­slag dus en zek­er niet Europees gericht, maar het zal moeil­ijk wor­den om een regering te vor­men. Dat kan ook nog een ver­volg kri­j­gen. Een posi­tief poli­tiek gebeuren is dat er in Duit­s­land defin­i­tief een nieuwe regering komt onder Merkel, de 4e keer. 

Wall Street kan hier dus een lagere top hebben neergezet met daar­na lagere doe­len in het vooruitzicht, het­zelfde voor wat betre­ft Europa dat lagere doe­len kan gaan opzoeken nu de bodem van feb­ru­ari onder druk staat. Van­mor­gen zien we al de nodi­ge druk op de indices ontstaan.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI voor €39 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX kent enkele moeil­ijke dagen en het ziet er ook voor de komende dagen niet zo best uit want de AEX staat al rond de laag­ste stand van dit jaar en dat het snel ging hebben we gemerkt. De ste­un rond de 518 pun­ten zal het dus moeten houden de komende dagen, zo niet moeten we vrezen voor een terug­val naar eerst de 512 pun­ten en lat­er zoals u op de grafiek kunt zien rond de 506 pun­ten. Weer­stand voorzie ik nu rond de 525 pun­ten, lat­er de 528 en de 531 – 532 pun­ten. De AEX zakt wel weer onder het 200-MA (535) en zien we de AEX nu alweer ver onder de belan­grijke ste­un­li­j­nen staan. Niet echt posi­tief zo te bezien. Een posi­tie op de AEX was voor het week­end niet zo logisch te noe­men met vooral de verkiezin­gen van gis­teren op het pro­gram­ma.
DAX:
De DAX laat het volledig liggen na niet boven de 12.500 te breken vorige week, we staan zelfs al zo’n 700 pun­ten lager nu. Oplet­ten voor de 11.850 pun­ten waar de index nu al onder terecht dreigt te komen. Ste­un zien we lat­er las rond de 11.60011.650 pun­ten, lat­er pas rond de 10.825 pun­ten weer een ste­un die er toe doet bij de DAX. Ook de DAX staat ruim onder het 200-MA en we zien dat de MA’s in de negatieve zin naar elka­ar toe aan het kruipen zijn. Alle­maal geen goed voorteken, het ver­volg kan er wel eens verve­lend uit komen te zien. Weer­stand nu de zone 11.85012.000 pun­ten, pas boven de 12.000 pun­ten kun­nen we weer wat rust kri­j­gen als zal dat denk ik ook niet mee­vallen.
Dow Jones:
Duidelijk te zien dat veel aan­de­len scheurt­jes begin­nen te ver­to­nen, de indus­trie aan­de­len kun­nen daar­bij wel een langer onder druk komen te staan en dan heb ik het over 3M, Boe­ing, Cater­pil­lar en Boe­ing. Andere sec­toren kun­nen ook verder onder druk komen te staan, we zullen wel snel merken wat we daarmee kun­nen doen. De Dow kan dus meer druk omlaag ver­to­nen dan bijvoor­beeld de Nas­daq. De Dow lijkt op weg om een lagere top te zetten, dat ziet u duidelijk op de grafiek hieron­der. Ste­un nu eerst nog de 24.000 pun­ten, lat­er meten we reken­ing gaan houden met de bbe­lan­grijke ste­un­zone rond de 23.600 pun­ten en daar net onder met het 200-MA dat rond de 23.075 pun­ten uitkomt. Goed oplet­ten met de Dow Jones dus de komende week. Weer­stand nu de 24.870 pun­ten, lat­er pas weer mogelijkhe­den richt­ing de 25.000+ maar we moeten eerst maar eens zien of Wall Street kan her­stellen de komende peri­ode.
S&P 500:
De S&P 500 is bred­er dan de Dow Jones dus daar zien we de dal­ing wat min­der snel gaan. Vri­jdag zelfs even een her­stel­let­je. Ste­un nu de lijn onder de bodems die rond de 2640 – 2645 pun­ten uitkomt, lat­er de 2600 die u op de grafiek ziet als ste­un. Toch zal het er onder die 2640 pun­ten snel veel min­der goed uit komen te zien voor de S&P 500 want de lagere top dreigt ook hier duidelijk. Weer­stand nu eerst de 2700 pun­ten, lat­er de 2725 en de 2750 pun­ten.
Nas­daq:
Redelijk sterk nog vri­jdag via de rebound maar we zien van­mor­gen meteen weer druk op de index ontstaan. Let op de ste­un­li­jn onder de bodems nu, als de Nas­daq daar weer onder terecht komt dan kan het snel gaan. Vol­gende belan­grijk richt­punt wordt daar­na de 6900 pun­ten, dat wordt de poort naar mee dal­ing als de Nas­daq daar weer onder terecht komt.
Brent olie:
De olie wist zich vri­jdag nog te her­pakken richt­ing het slot van de week maar het bli­jft alle­maal wel zwak­jes. De vorige bodem zal dan ook het doel wor­den, we zien die rond de 61,562 dol­lar. Het 50-MA zorgde vorige week duidelijk voor de nodi­ge weer­stand bij de Brent, we zien daar een draai via een duidelijk lagere top. Weer­stand nu eerst de 64,75 dol­lar, lat­er de top van vorige week rond de 67 dol­lar.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.