Beursdagboek Trader Guy 6 maart 2018, 09:01

...

Stevig herstel op beurzen, AEX pakt forse plus

6 maart 2018, 09:01 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De markt her­pakt zich duidelijk vanaf vri­jdag, Europa zet na een dreigende start een mooie ral­ly op die de indices al fors boven de bodems van gis­teren doet uitkomen. Europa weet al zo’n 2% hoger uit te komen van­mor­gen via de futures, de DAX zelfs tot bij­na 3,5%. We gaan zo te zien een GAP omhoog kri­j­gen gelijk bij de start van de sessie, nu maar eens zien of de AEX en de DAX tot dicht bij de top van vorige week gaan ger­ak­en. Ook Wall Street kende een sterke sessie gis­teren na toch eerst in de min te zijn begonnen, vooral de Dow Jones moest nog even tot bij­na 200 pun­ten in de min gaan voor dat de ral­ly werd opges­tart. De Dow wist zelfs even tot +400 pun­ten te ger­ak­en wat dan intra­day goed was voor een beweg­ing van 600 pun­ten. Hoe­zo volatiliteit, die bli­jft nogal fors en dat toch al enkele weken nu. Net zoals bij de AEX en de DAX komen we op Wall Street nu ook dicht bij enkele belan­grijke pun­ten, gaan we op Wall Street doortrekken of niet? We vol­gen het op de voet, waar het kan zal ik wat onderne­men voor de leden maar zoals alti­jd voorichtig, met een doel en een sto­ploss en vooral waar het kan met geduld ook al is dat met de volatiliteit moeil­ijk te doen.

Het is natu­urlijk ook niet zo dat plots al het gedoe van vorige week achter ons ligt, u weet wel, de han­dels­dreigin­gen, de hoge waarderin­gen van veel aan­de­len en de rente samen met de oplopende inflatie. Dat zit alle­maal nog achter de markt momenteel en dat zal op een gegeven moment wel weer de kop opsteken. Dat wil zeggen dat de volatiliteit niet zomaar zal verd­wi­j­nen, ste­vige sti­jgin­gen en forse dal­ing zullen mogelijk bli­jven voor­bijkomen op de beurzen zolang er geen duidelijkheid komt. Als coach zal ik de leden daar­bij zo goed als ik kan helpen en waar het kan iets doen met posi­ties. Nu zit­ten we CASH en kan ik wacht­en op een vol­gende kans die zich snel wel weer voor zal doen …

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI voor €39 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX knalt omhoog vanaf de 518 pun­ten en lijkt een dubbele bodem neer te zetten, we moeten nu oplet­ten wat we gaan doen want we zijn op zich nog ner­gens ook al lijkt het erop dat de index zich opmaakt voor een lange ral­ly. Er liggen wel nogal wat gevaren op de loer, de 530 – 535 zone komt nu weer in beeld waar de zware weer­stand wacht, voor die paar pun­ten moeten niet teveel risi­co nemen. Veel zal afhangen van wat Wall Street gaat doen, ger­ak­en we daar verder omhoog? Of kri­j­gen we toch die lagere top daar? Er is nog niks zek­er, het lijkt erop dat we rustig moeten afwacht­en en daar hebben we de tijd voor. De bedoel­ing is dat we voor de leden goeie trades uit­zoeken, na meer dan 10 pun­ten plus sinds gis­teren in de ocht­end ga ik van­daag de markt moeten aan­voe­len voor ik iets ga ondernemen.

Als ik iets merk, zie of verwacht dan zal ik erop rea­geren. De kans dat we short kun­nen rond de weer­stand is nu wat aan het groeien maar dat zal denk ik pas vanaf 532 – 533 pun­ten zijn. Wie nog geen lid is kan zich dus inschri­jven om mee te doen met de vol­gende acties. Weer­stand dus de 532 en de 535 (200-MA), ste­un nu de 525, de 521 en de 518 (bodem­zone).
DAX:
De DAX kan ste­vig opv­eren vanaf de 11.850 pun­ten ste­un al zag dat er gis­teren in de ocht­end nog niet naaruit. De her­s­telsessie pakt zo het ver­lies van afgelopen vri­jdag hele­maal terug maar in feite zijn we nog ner­gens bekeken op de grafiek hieron­der, om echt te her­stellen zal de DAX eerst door de 12.20012.225 pun­ten moeten zien te ger­ak­en en lief­st nog boven de 12.500 pun­ten. Wel zal de ste­un rond de 11.850 pun­ten moeten wor­den behouden want daaron­der kan het lastig wor­den voor de DAX.
Dow Jones:
De Dow Jones doet het wat rustiger aan en her­pakt zich wel sterk maar nog zon­der een uit­braak tot echt boven de 24.870 pun­ten waar we de eerste weer­stand zien nu. De weg naar een lagere top is bij de Dow Jones wel wat langer dan bij de andere indices op Wall Street, hier staat de index nog wat dichter bij de bodem van vorige week vri­jdag. Ik wil niet zeggen dat de index nu niet verder omhoog kan, wel wil ik aangeven dat het voor wat betre­ft de Dow Jones deze keer duidelijk wat moeiza­mer ver­loopt. Weer­stand nu dus die 24.870 pun­ten waar de index op afs­loot gis­teren, lat­er de 25.300 pun­ten waar we het 50-MA zien uitkomen. Daar­na nog de 25.600 en de 25.900 pun­ten als weer­stand. Ste­un in eerste instantie rond de 24.500 en de 24.250 pun­ten, lat­er onder de bodem van vri­jdag ste­un rond de 24.000 en een ste­vige ste­un rond de 23.600 pun­ten.
S&P 500:
De S&P 500 zet na vri­jdag weer een posi­tieve sessie neer, eerst begon alles nog lagere maar na de open­ing kwa­men de kop­ers snel weer terug om de indices toch fors op te kopen. De S&P staat wel nog onder de top van vorige week maar tra­cht wel de eerste weer­stand opnieuw te door­breken. Zoals u kunt zien op de grafiek hieron­der bli­jft een lagere top nog alti­jd mogelijk maar de bodem van afgelopen vri­jdag kan ook voor een hogere bodem zor­gen zodat ook dat nu tot de mogelijkhe­den behoort. We zullen het snel genoeg weten, let op de 2760 pun­ten voor een uit­braak omhoog en op de 2650 pun­ten voor een uit­braak omlaag. De range ofwel het speelveld is ongeveer 100 pun­ten, lat­en we maar snel duidelijkheid kri­j­gen.
Nas­daq:
Na een matige start kon ook de Nas­daq ste­vig doortrekken omhoog gis­teren met vanaf de ste­un toch weer een mooie ral­ly richt­ing de top­zone van vorige week. We let­ten nu opnieuw op de lijn over de recente top­pen want daar kruipt de index nu weer naar­toe, daar­door zien we nu 3 weer­standen bij de Nas­daq, eerst de 7400 pun­ten met net daar­boven de top van vorige week 50 pun­ten hoger. Lat­er de top ofwel de hoog­ste stand ooit die dan weer in beeld komt, die wacht net boven de 7500 pun­ten. De vraag is nu wat het zal wor­den, ofwel een lagere top? Of hebben we een hogere bodem te pakken? De komende dagen ofwel lat­er deze week zal een en ander duidelijk moeten wor­den want echt gemakke­lijk is alles niet momenteel.
Brent olie:
De olie wist gis­teren goed te her­pakken en sluit net onder de weer­stand die rond de 66 dol­lar wacht. We zien daar nu de lijn over de top­pen uitkomen samen met het 50-MA dat vorige week al voor de nodi­ge weer­stand zorgde bij de Brent, een lagere top bli­jft ook nog mogelijk. Weer­stand nu eerst die 6666,5 dol­lar met daar net boven de 68,25 dol­lar. Ste­un rond de 64,75 dol­lar, lat­er de 63 en de 62 dol­lar.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.