Beursdagboek Trader Guy 7 maart 2018, 09:00

...

Beurzen blijven zeer volatiel, AEX weer naar de 518?

7 maart 2018, 09:00 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Gis­teren op zich weinig aan de hand, beleg­gers ver­geten even de dreig­ing van een han­del­soor­log met de VS voor wat het waard is. Vooral de tech indices deden het weer goed, aan­de­len als Ama­zon en Google kruipen weer hoger. Ama­zon bereikt weer een hoog­ste slot­stand ooit op 1542 dol­lar. Dat was alle­maal tij­dens de sessie waar alle indices in de plus de dag wis­ten af te sluiten. Intra­day stond alles nog even in de min maar dat trok dus bij in de loop van de avond. Nu lag het gewicht niet tij­dens de sessie maar juist na het slot van de beurzen, er kwam nabeurs een bericht dat topad­viseur Cohn opstapt juist van­wege de plan­nen om importheffin­gen op staal en alu­mini­um in te voeren. Cohn ver­loor zo een interne stri­jd met Trump, aangezien hij tegen de importheffin­gen is.

Cohn was ook het brein achter de belast­ings­plan­nen van Trump die eind vorig jaar uit wer­den gerold. Door zijn vertrek lijken beleg­gers zich af te vra­gen wat er zal gebeuren nu Trump ook al geen tegen­spraak meer kri­jgt op economisch gebied. Dit alles zet de futures dus fors lager van­mor­gen. Het is nu de vraag hoe de echte markt zal rea­geren lat­er van­daag maar dat het niet goed gaat in het Witte Huis moge duidelijk zijn, Trump stu­urt zowaar iedereen die hem tegen­spreekt de laan uit of diegene houdt de eer aan zichzelf. Wordt in ieder geval weer ver­vol­gd, we zijn zeer benieuwd wat het vol­gende prob­leem wordt waar Trump tege­naan loopt.

Dit alles wil zeggen dat de volatiliteit niet zomaar zal verd­wi­j­nen, ste­vige sti­jgin­gen en forse dal­ing zullen bli­jven voor­bijkomen op de beurzen zolang Trump aan het roer staat. Als coach zal ik de leden daar­bij zo goed als ik kan helpen en waar het kan iets doen met posi­ties. Nu zit­ten we CASH en kan ik wacht­en op een vol­gende kans die zich snel wel weer voor zal doen … Het bli­jft een moeil­ijke en vooral uitda­gende markt, daarom is het ook belan­grijk dat u gebruik kunt mak­en van ervaren traders om u door deze omstandighe­den heen te helpen, dat probeer ik ook met volle inspan­ning doen voor mijn leden.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI voor €39 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX lag er redelijk bij gis­teren met even een stand ver boven de 530 pun­ten, richt­ing het slot moest de index wel weer inlev­eren en van­mor­gen zien we via de futures wat druk omlaag. Dat komt vooral door dat nabeurs de futures in de VS fors moeten inlev­eren na het opstap­pen van een topad­viseur van Trump. We kijken nu weer naar de ste­un­zone 524 – 524 pun­ten in eerste instantie, lat­er komt de 518 – 520 pun­ten zone weer in beeld als ste­un daar waar de index maandag en vorige week vri­jdag nog terecht kwam. Onder de 518 pun­ten kan het wel eens gevaar­lijk wor­den voor de AEX met nog alti­jd de doe­len 512 en 506 pun­ten. Weer­stand nu de 528 – 530 pun­ten, lat­er de 535 pun­ten waar er een zware weer­stand wacht.

DAX:
De DAX kon ste­vig opv­eren vanaf de 11.850 pun­ten ste­un waar de index maandag nog even op terecht kwam, intra­day zelfs even tot boven de 12.200 pun­ten uit­gekomen maar dat was teveel van het goeie. Om echt te her­stellen zal de DAX eerst weer tot boven die 12.20012.225 pun­ten moeten zien te ger­ak­en, dan pas ligt de weg open richt­ing de zware weer­stand die we rond de 12.500 pun­ten zien op de grafiek. De belan­grijke ste­un rond de 11.850 pun­ten moet wor­den behouden in deze fase want daaron­der kan het wel eens lastig wor­den voor wat betre­ft de DAX.
Dow Jones:
De weg naar een lagere top is bij de Dow Jones bli­jft wat verder weg dan bij de andere indices op Wall Street, hier staat de index nog wat dichter bij de laat­ste bodem van vorige week vri­jdag. Ik wil niet zeggen dat de index nu niet verder omhoog kan, wel wil ik aangeven dat het voor wat betre­ft de Dow Jones deze keer duidelijk wat moeiza­mer ver­loopt. Weer­stand nu dus die 24.870 pun­ten waar de index op afs­loot gis­teren, lat­er de 25.300 pun­ten waar we het 50-MA zien uitkomen. Daar­na nog de 25.600 en de 25.900 pun­ten als weer­stand. Ste­un in eerste instantie rond de 24.500 en de 24.250 pun­ten, lat­er onder de bodem van vri­jdag ste­un rond de 24.000 en een ste­vige ste­un rond de 23.600 pun­ten.
S&P 500:
De S&P 500 zet opnieuw een posi­tieve sessie neer, eerst begon alles nog met wat twi­jfels maar in de loop van de avond liep alles weer wat op om posi­tief te sluiten. De S&P staat wel nog onder de top van vorige week maar tra­cht wel de eerste weer­stand opnieuw te door­breken. Tussendoor zien we ook nog het 50-MA rond de 2738 pun­ten. Zoals u kunt zien op de grafiek hieron­der bli­jft een lagere top nog alti­jd mogelijk maar de bodem van afgelopen vri­jdag kan ook voor een hogere bodem zor­gen zodat ook dat nu tot de mogelijkhe­den behoort. We zullen het snel genoeg weten, let op de 2760 pun­ten voor een uit­braak omhoog en op de 2650 pun­ten voor een uit­braak omlaag. De range ofwel het speelveld is ongeveer 100 pun­ten, lat­en we maar snel duidelijkheid kri­j­gen.
Nas­daq:
De Nas­daq bli­jft doortrekken via een mooie ral­ly richt­ing de top­zone van vorige week, we let­ten nu opnieuw op de lijn over de recente top­pen want het lijkt erop dat de index daar naar­toe kruipt. We zien nu 3 weer­standen bij de Nas­daq, eerst de 7400 pun­ten met net daar­boven de top van vorige week zo’n 50 pun­ten hoger. Lat­er de top ofwel de hoog­ste stand ooit die wacht rond de 7505 pun­ten als richt­punt voor deze volatiele index. De grote vraag is nu wat het zal wor­den, ofwel kri­j­gen we weer een lagere top? Of hebben we een hogere bodem te pakken? De komende dagen ofwel lat­er deze week zal een en ander duidelijk moeten wor­den. Van­mor­gen zien we de futures behoor­lijk wat lager staan maar zoals we vak­er zien moeten we het eerste han­del­su­ur maar eens afwacht­en.
Brent olie:
De olie lijkt weer te draaien ron­dom de weer­stand die bij de 66 dol­lar wacht, we zien daar nu de lijn over de top­pen uitkomen samen met het 50-MA dat vorige week al voor de nodi­ge weer­stand zorgde bij de Brent, een lagere top bli­jft nog alti­jd mogelijk. Weer­stand nu dus de 6666,5 dol­lar met daar net boven de 68,25 dol­lar. Ste­un rond de 64,75 dol­lar, lat­er de 63 en de 62 dol­lar.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.