Beursdagboek Trader Guy 9 maart 2018, 08:51

...

AEX en DAX sterk maar rond weerstand

9 maart 2018, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Gis­teren een posi­tieve sessie in Europa met de DAX die opnieuw met meer dan 100 pun­ten hoger kon afs­luiten ter­wi­jl de AEX index door kon stoten tot de zware weer­stand die rond de 535 pun­ten uitkomt. Van­daag kan het dus een span­nende dag wor­den, ger­ak­en de indices verder omhoog? Of zit­ten we weer op een punt waar het kan draaien? Let erop dat niet alleen de AEX op een belan­grijk punt terecht is gekomen, ook de S&P 500 bereikt een belan­grijke weer­stand in de vorm van het 50-MA. Verder zien we dat de Dow Jones rond de weer­stand uitkomt en de Nas­daq de lijn over de top­pen weer bereikt. Geen garantie voor een draai maar wel goed mogelijk dat er rond deze niveau’s vol­doende weer­stand wacht om de markt te doen draaien. De komende uren zullen we meer weten, niets kun­nen we met zek­er­heid zeggen maar als we wat moeten doen dan was het gis­teren een mooi momen­t­je en dat heb ik via wat posi­ties richt­ing de leden gedeeld.

Wie nog geen lid is kan nog mee met de posi­ties, als u zich inschri­jft kri­jgt u uit­er­aard de details te zien via onze trader­shop of via onze afgescher­mde box­en op ons FORUM (webb­site).

Van­mid­dag kri­j­gen we de cijfers over de werkgele­gen­heid in de VS om 14:30.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI voor €39 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX her­pakt zich goed en bereikt de zware weer­stand rond de 535 pun­ten, daar zien we de hor­i­zon­tale lijn bij eerdere top­pen en bodems samen met het 200-daags gemid­delde. Die 535 pun­ten bli­jft dus een zware weer­stand, pas als de index daar duidelijk boven weet te breken mogen we hopen op meer, zo niet dan verwacht ik weer een dal­ing vanaf die zware weer­stand. Ste­un nu de 530 pun­ten, lat­er de 527 – 528 pun­ten. De bodem­zone zien we rond de 518 – 520 pun­ten uitkomen. Voor de leden heb ik plan­nen uit­gerold voor wat betre­ft de AEX index, u kunt uit­er­aard ook mee met de posi­ties die we ver­s­turen naar onze leden.


DAX:
De DAX doet het goed en laat weer een mooie plus zien, vanaf de bodem die maandag werd neergezet op 11.800 pun­ten is er al een her­s­tel met meer dan 500 pun­ten gaande. Weer­stand bli­jft de 12.500 pun­ten waar we op de grafiek veel raakpun­ten zien, pas boven de 12.500 pun­ten kansen richt­ing eerst het 200-MA dat rond de 12.720 pun­ten uitkomt en lat­er tot de 12.850 pun­ten waar de vol­gende weer­stand wacht. Of het alle­maal zo ver zal komen valt nog te bezien, eerst maar een kijken of die recente ral­ly kan wor­den vast­ge­houden. Let op het 50-MA dat snel het 200-MA op aan het zoeken is nu, een negatief ver­loop tech­nisch bekeken. Ste­un nu de 12.200 en de 12.000 pun­ten, lat­er de bodem­zone rond de 11.850 pun­ten als ste­un.
Dow Jones:
De Dow bli­jft wel de moeil­ijke index op Wall Street, het her­s­tel ver­loopt moeil­ijk waar­door we nog steeds dicht bij de bodem van vorige week bli­jven hangen. Weer­stand zien we rond de 24.870 pun­ten nog steeds, de index ger­aakt daar voor­lop­ig nog niet boven. Als er een uit­braak komt dan voorzie ik een ral­ly tot het 50-MA dat rond de 25.280 pun­ten uitkomt, lat­er zien we de lijn over de recente top­pen rond de 25.500 pun­ten uitkomen waar dus de vol­gende weer­stand wacht. Ste­un nu de bodem van vorige week rond de 24.250 pun­ten maar tussendoor zien we nog wat ste­un rond de 24.500 pun­ten.
S&P 500:
De S&P 500 sluit op het 50-MA dat rond de 2740 pun­ten uitkomt, een zware weer­stand met daar net boven de 2750 pun­ten waar de lijn over de top­pen uitkomt. Een zware weer­stand­zone ron­dom de huidi­ge stand, het is nu de vraag of de S&P door kan trekken of niet. Pas als het sce­nario van een lagere top wordt afge­bro­ken, dus als de index boven de 2750 pun­ten ger­aakt, mogen we op meer hopen en kan de index doortrekken richt­ing de top­zone. Ste­un nu de 2700 en de 2650 pun­ten, ook dat sce­nario bli­jft goed mogelijk de komende peri­ode. De S&P 500 ligt er wel min­der sterk bij dan de Nas­daq die dicht bij de top uitkomt.
Nas­daq:
De Nas­daq bli­jft op koers om de top­zone op te zoeken maar of dat vanzelf gaat is nog maar de vraag, een week gele­den was dat ook al zo maar de index moest toch fors inlev­eren via een lagere top. De opzet ziet er goed uit maar ook een lagere top bli­jft goed mogelijk. De Nas­daq doet het wel beter dan de andere indices die veel verder onder hun All Time High bli­jven hangen. Weer­stand nu dus die top­zone rond de 7505 pun­ten, bij een uit­braak kijken we verder. Ste­un zien we eerst rond de 7300 pun­ten, lat­er de 7212 waar het 50-MA nu uitkomt en de 7100 pun­ten waar we de lijn onder de bodems zien.
Brent olie:
De olie komt terug omlaag richt­ing de bodems van vorige week, onder de ste­un-weer­stand 64,75 dol­lar ligt de weg open richt­ing de 61 – 62 dol­lar waar dus de de bodem van de afgelopen 2 weken uitkomt. We zien de lijn over de top­pen uitkomen rond de 66 dol­lar en het 50-MA rond de 67 dol­lar waar­door er een zware weer­stand wacht tussen die 66 en 67 dol­lar. een lagere top bli­jft dus nog alti­jd mogelijk.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.