Beursdagboek Trader Guy 12 maart 2018, 08:30

...

Futures sterk voorbeurs, Europa kan verder omhoog

12 maart 2018, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Van­mor­gen zien we dat de futures hoger ope­nen, zow­el op Wall Street na de sterke sessie van vri­jdag als nu ook hier in Europa waar de AEX en de DAX een mooie plus lat­en zien voor­beurs. De indices gaan wel met een GAP omhoog starten met deze indi­caties en dan moeten we wel oplet­ten want GAP’s kun­nen ges­loten wor­den na de open­ing, nu dus zow­el hier in Europa een GAP en zoals het er nu naaruit ziet ook op Wall Street een GAP. Mogelijk zoek ik een moment om winst te nemen op de LONG posi­ties die nu lopen om lat­er wat lager weer in te stap­pen, de leden gaan daarover bericht kri­j­gen indi­en nodig. Voor­lop­ig dus een sterke markt met op Wall Street de zoek­toch richt­ing de All Time Highs nu de indices zijn uit­ge­bro­ken boven de vorige (lagere) top. De Nas­daq en de Nas­daq 100 lopen al vooruit op deze ontwik­kelin­gen door vri­jdag al een nieuwe All Time High neer te printen.

Andere zak­en die opvallen, de olie kan ook uit­breken met mogelijk een test van de top­zone lat­er, de Brent moet dan nog ongeveer 5 – 6 dol­lar hoger zien te ger­ak­en want de top wacht rond de 71,2 dol­lar. De euro zien we iets hoger van­mor­gen, niet veel en net boven de 1,23 dol­lar. Verder valt het op dat Japan 380 pun­ten hoger sluit en de Hang Seng met 590 pun­ten omhoog gaat van­mor­gen, bei­den goed voor bij­na 2%. Een mooie start van de week op alle vlakken merken we, wat zal daar van­mid­dag en vooral vanavond om 21:00 van over bli­jven? Hieron­der ziet u de tech­nis­che update van zater­dag, de week­endup­date dus …

Let erop dat u nu tot 1 MEI mee kunt doen met onze abon­nementen om er ken­nis mee te mak­en vanaf €29, schri­jf u van­daag nog in. Dat kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Update week­end:
Een sterk week­slot op Wall Street waar we te mak­en kre­gen met de 9e ver­jaardag van de BULL mar­ket die van start ging op 9 maart 2009. Dat werd gevierd met een nieuwe All Time High bij zow­el de Nas­daq Com­pos­ite als bij de Nas­daq 100, bei­de indices door­breken die top en zetten met kracht een nieuwe top neer, de indices sluiten rond de hoog­ste stand van de dag, week, jaar en dus ook de hoog­ste stand ooit. Ook de andere indices op Wall Street lieten een sterke dag zien met over­al een uit­braak boven de weer­stand, dat wil zeggen dat er meer in kan zit­ten de komende week. Op week­ba­sis win­nen de Dow Jones 800 pun­ten (3,25%) en de S&P 95 pun­ten (3,5%) waar­door ze een van de betere weken over de afgelopen jaren neerzetten. De Nas­daq en de Nas­daq 100 doen het nog beter, bei­den win­nen 4.25% over de afgelopen week, de Nas­daq sluit de week 303 pun­ten hoger af, de Nas­daq 100 sluit 290 pun­ten hoger op week­ba­sis. Bei­den met een nieuw record, een nieuwe All Time High. Verder zien we op Wall Street dat de Dow Jones Trans­port 407 pun­ten (3,95%) hoger de week afs­luit, de Rus­sel 2000 wint 64 pun­ten (4,2%). Het groot­ste gedeelte van de winst werd vri­jdag gemaakt toen de indices door de sterke cijfers over de werkgele­gen­heid makke­lijk omhoog kon­den en er vri­jwel over­al een uit­braak omhoog kwam.

Europa kon maar iets meelopen vri­jdag op het posi­tieve geweld op Wall Street, op week­ba­sis werd er al wat voorschot genomen waar­door de AEX met 18,5 pun­ten (3,5%) hoger de week afs­luit, de DAX sluit 433 pun­ten (3,6%) hoger de week af. Wat min­der sterk verg­ing het de Franse CAC 40, daar een plus van 138 pun­ten (2,7%). Wel is het zo dat Europa op punt staat om uit te breken, de AEX deed dag vri­jdag al door boven de 535 pun­ten te sluiten. Zow­el op dag als op week­ba­sis zie ik nu posi­tieve ontwik­kelin­gen, nu moet het nog doorzetten vol­gende week.

Op economisch vlak hebben we toch een rumo­erige week achter de rug, eerst de meld­ing dat Trump de heffin­gen op import van staal zal aan­pakken en die fors zal optrekken maar dat werd lat­er op de week verzacht door enkele lan­den uit te sluiten en de heffin­gen per land te zullen bek­ijken. Reac­tie op reac­tie dus, eerst negatief maar daar­na posi­tief. Ook het opstap­pen van adviseur Cohn zette de markt heel even onder druk maar ook dat werd snel ver­geten. Verder is er nog de toe­nader­ing tussen de VS en Noord-Korea waar bei­de lei­ders elka­ar plots willen ont­moeten en waren er de cijfers over de werkgele­gen­heid die zeer goed waren. Aan de koer­son­twik­kel­ing te zien bewoog de weegschaal van dit alles in de posi­tieve richt­ing en lat­en we een zeer sterke beur­sweek na.

Let erop dat de komende 2 weken Wall Street 1 uur eerder start (14:30) en dus 1 uur eerder sluit (21:00) door dat daar al de zomer­ti­jd ingaat dit weekend.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI vanaf €29 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX lijkt nu toch uit te willen breken na de peri­ode van kwakke­len, de index ger­aakt door de zware weer­stand die we rond de 535 pun­ten zien want daar wor­den enkele top­pen en bodems met elka­ar ver­bon­den samen met het 200-daags gemid­delde dat daar uitkomt. Nu de index mogelijk ver­lost is van die weer­stand, er staat een dubbele bodem rond de 517 pun­ten en het momen­tum is aan het ver­sterken. Als de AEX boven die 535 pun­ten weet te bli­jven dan zit er een ral­ly in tot eerst de 541 pun­ten en lat­er zelfs tot de 550 pun­ten waar we de vol­gende weer­stand zien uitkomen. Let tussendoor nog op het 50-MA dat nu rond de 545 pun­ten wacht en dus tussen die 2 genoemde doe­len ligt. De AEX kan nu ook loskomen van de druk omlaag waar we de afgelopen weken mee te mak­en had­den. Belan­grijk detail is dat de index boven die 541 pun­ten moet zien te ger­ak­en, dan zit het wel weer goed voor een tijdje.

DAX:
De DAX bleef wat achter vri­jdag want de gehele dag stond er wat druk op de index, wel is het zo dat de dagen voor­di­en er een mooie ral­ly op gang kwam zodat we ons voor­lop­ig nog niet zoveel zor­gen moeten mak­en. Belan­grijk voor de DAX is nu dat de index die 12.500 pun­ten achter zich moet lat­en, we staan daar nog 150 pun­ten onder, op zich moet dat kun­nen wor­den gehaald op korte ter­mi­jn. Als die 12.500 pun­ten er staat is het nodig dat de index ook door­breekt om weer op het juiste spoor te ger­ak­en, vergeet niet dat de DAX nog steeds 1250 pun­ten onder de top staat en daarmee veel slechter presteert dan de rest. Daarom voorzie ik wel kansen om die 12.500 pun­ten te door­breken nu Wall Street plots weer de wind in de zeilen kri­jgt. Weer­stand dus die 12.500 pun­ten, lat­er het 200-MA rond de 12.720 pun­ten en de weer­stand daar­boven rond de 12.850 pun­ten (zie grafiek). Het kan snel gaan maar zoals ik al aan­gaf, eerst maar eens boven die 12.500 pun­ten zien te ger­ak­en. Ste­un nu eerst de 12.100 en de 12.000 pun­ten, lat­er de bodem van vorige week rond de 11.850 pun­ten.
Dow Jones:
De Dow Jones trekt door tot ver boven de 25.000 pun­ten vri­jdag, hier nog geen uit­braak maar die lijkt aanstaande. Het 50-MA werd wel door­bro­ken vri­jdag en de Dow Jones sluit daar nu dus boven. De vol­gende weer­stand zien we rond de lijn over de top­pen en die wacht nu rond de 25.40025.425 pun­ten. Als de Dow ook daar­boven weet te ger­ak­en dan let­ten we op de 25.600 en de 25.750 pun­ten waar we nog wat weer­stand kun­nen verwacht­en. Lat­er pas boven de 26.000 pun­ten kun­nen we ons gaan richt­en op de hoog­ste stand ooit die we rond de 26.600 pun­ten zien uitkomen. Ste­un nu eerst de 25.150 en de 24.870 pun­ten, lat­er de 25.40025.450 pun­ten maar we staan daar nu ruim boven, voor­lop­ig richt­en we ons eerst op hogere doe­len bij de Dow Jones.
S&P 500:
De S&P 500 laat een sterke sessie zien met een uit­braak boven het 50-MA en meteen een uit­braak tot boven de lijn over de top­pen om zeer ste­vig uit te breken. De weg richt­ing de top ofwel de hoog­ste stand ooit ligt nu hele­maal open en wacht op min­i­maal een test. Wel zal de index nog een goeie 100 pun­ten erbij moeten kri­j­gen de komende weken al denk ik niet dat men het zal lat­en liggen nu. Veel aan­de­len her­pakken zich sterk, vri­jwel alle sec­toren deden mee vri­jdag waar­door het er goed uitzi­et voor het ver­volg. Weer­stand nu eerst de 2800 pun­ten, lat­er de 2840 en de top­zone rond de 2880 – 2885 pun­ten. Mocht de markt weer draaien, wat ik nu niet verwacht, dan zien we ste­un rond de 2745 – 2750 pun­ten met lat­er de 2700 – 2705 en de 2675 pun­ten. De S&P is met een sterke reeks bezig, het is de vraag of die kan doortrekken tot de top­pen of zelfs nog wat hoger? De Bull Mar­ket vierde vri­jdag 9 maart toe­val­lig de 9e ver­jaardag, vanaf 9 maart 2009 begonnen de koersen op te lopen na de crash van 2008.
Nas­daq:
De Nas­daq breekt uit en zet een nieuwe All Time High neer, de 13e dit jaar na een onder­brek­ing van enkele weken. Met het slot op 7560 pun­ten en door de uit­braak zit er meer in de komende peri­ode, dat kun­nen we niet ontken­nen als we naar de grafiek kijken, de weg omhoog ligt nu weer hele­maal open. Ste­un nu de oude top op 7505 pun­ten, lat­er de 7400 en de 7325 pun­ten. Weer­stand nu de 7600 – 7625 pun­ten, lat­er de 7700 en de 7750 pun­ten. Omhoog zien we wel weinig hin­dernissen door dat de index in nie­mand­s­land beweegt na de uit­braak. Het is nu ook wacht­en tot de andere indices op Wall Street weer op zoek gaan naar nieuwe top­pen.
Brent olie:
De olie kende een sterke dag vri­jdag met een mooie plus waar­door de olie vanaf de ste­un op zoek kan gaan naar de weer­stand die rond de 66 dol­lar wacht. Als er een uit­braak boven die 66 dol­lar komt dan let­ten we eerst op de 67 dol­lar waar we het 50-MA zien als weer­stand, lat­er komt de 68,25 dol­lar in beeld als mogelijk doel omhoog. Wel moet de olie eerst door die 66 en liev­er nog boven de 67 dol­lar breken. Ste­un nu de 64 dol­lar, lat­er de 62 en de 61 dol­lar.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.