Beursdagboek Trader Guy 14 maart 2018, 16:35

...

Wall Street zakt door, AEX en DAX volgen

14 maart 2018, 16:35 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (5)


De markt zakt verder weg, er was eerst nog een duidelijke poging tot her­s­tel maar na de open­ing nam de druk omlaag snel weer toe zodat de AEX van +2 naar ‑2 pun­ten terug moet, de DAX laat ook vanaf de dag­top nu veel pun­ten liggen. Dat komt alle­maal omdat Wall Street en met name de Dow Jones het laat liggen van­daag, zo zet de Dow Jones in op een 3e dag na elka­ar met een negatief ver­loopt. Veel aan­de­len bin­nen de Dow Jones begin­nen weg te zakken vanaf de hoge top­pen, dat zijn Boe­ing, Cater­pil­lar, 3M en Gold­man Sachs, Boe­ing die het zwaarst weegt bin­nen de Dow Jones index ver­li­est alweer meer dan 10 dol­lar vandaag.

Tech­nisch bekeken zien we over­al verzwakking, let op de Nas­daq die weer druk zet op de oude top rond de 7505 pun­ten, als de index daaron­der sluit vanavond dan ziet dat er niet goed uit voor zow­el de korte als de mid-lange ter­mi­jn, dan kri­j­gen we een valse uit­braak en dat kan wel eens zor­gen voor nog meer dal­ing, er is al zoveel voorschot genomen bij de Tech­nolo­gie aan­de­len, er kan best een jas­je uit wor­den gedaan de komende peri­ode. Kijk ik tech­nisch naar de belan­grijke Dow Jones dan zie ik daar duidelijk een lagere top staan, dat kan ervoor zor­gen dat er een uit­braak omlaag aanstaande is. Dat kan er onder de 24.870 pun­ten snel behoor­lijk slecht uit komen te zien.

Al bij al, geen goeie ontwik­kelin­gen momenteel, het scheelt niet veel meer of de indices kun­nen nog 2 – 3% inlev­eren, vanavond weten we in ieder geval meer want ik kijk vooral naar de slot­standen. We zit­ten in posi­tie voor een dal­ing, al sinds gis­teren en de posi­ties lopen goed nu. Uit­er­aard vol­gen we alles op de voet en zullen waar het kan winst nemen. Hieron­der nog de grafieken van de Dow Jones, de Nas­daq, de AEX en de DAX …

Mee­doen? Schri­jf u nu in vanaf €29 tot 1 MEI via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Dow Jones:

AEX:

DAX:

Nas­daq:

Guy Boscart



...

Plotse draai zet markt weer onder druk

14 maart 2018, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (5)


Een volledi­ge draai naar omlaag gis­teren op de beurzen, zow­el hier in Europa als op Wall Street waar vooral de Nas­daq het even moeil­ijk kreeg na 7 opeen­vol­gende dagen met een sti­jging. De vraag is nu wat het ver­volg zal wor­den? De reden voor de dal­ing is moeil­ijk te achter­halen, de echte reden bedoel ik dan. Er zijn natu­urlijk heel wat fac­toren die het ver­ant­wo­or­den maar het bli­jft een zeer moeil­ijke markt momenteel met grote uit­sla­gen in bei­de richtin­gen. Gis­teren werd de min­is­ter van Buiten­landse Zak­en in de VS de laan uit­ges­tu­urd door Trump, de zoveel­ste al, waar­door de markt steeds meer genoeg kri­jgt van de capri­olen van Trump, vorige week stapte Cohn, zijn economis­che adviseur al op en in de lange reeks zijn er nu denk ik al meer dan 20 vertrokken in amper een jaar tijd. Maar lat­en we vooral niet ver­geten dat de mark­ten veel te duur wer­den na het bij­zon­dere jaar 2017, het jaar van de niet te stop­pen ral­ly op de beurzen. En veel aan­de­len zijn nog alti­jd te duur naar mijn mening, er kan best nog wat lucht uit de markt, dan bedoel ik vooral op Wall Street.

Naast het beleid van Trump wat betre­ft zijn adviseurs, zijn min­is­ters, zijn staff enz.. moeten we niet ver­geten dat Trump zich ook met veel meer zak­en bemoeid die niet meer zijn zoals vroeger. Gis­teren besloot hij plots ook nog dat de fusie tussen Broad­com en Qual­comm niet door kon gaan ofwel niet door mag gaan, hij ziet er gevaren in voor de vei­ligheid van gegevens. Dat is ook iets wat niet goed is voor de vri­jheid van bedri­jven, ik kan me ook niet herin­neren dat het Witte Huis zich met fusies bemoei­de in het verleden. De beurs bli­jft dus moeil­ijk te lezen met de capri­olen van Trump, er is elke dag wel wat te beleven. Gelukkig kan ik de leden vrij goed coachen in deze markt en maak ik op tijd mijn keuzes, ver­lies wordt zo snel mogelijk indi­en nodig afgekapt en we schake­len snel met de markt mee waar dat moet. Zoals gis­teren, van long naar short op tijd. 

Let erop dat de komende 2 weken Wall Street 1 uur eerder start (14:30) en dus 1 uur eerder sluit (21:00) door dat daar al de zomer­ti­jd ingaat dit weekend.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI vanaf €29 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX kende een negatieve sessie en viel meteen terug tot onder de 535 pun­ten waar er een belan­grijke ste­un wacht, het 200-MA zien we daar nog alti­jd samen met de hor­i­zon­tale steun/​weerstandslijn. De index zakt nu dus weer onder dat 200-MA wat de sit­u­atie weer totaal anders maakt, als de AEX nu verder zakt onder de 530 en onder de 528 pun­ten dan zit er een grote kans in dat de index weer naar de 518 – 520 pun­ten terug moet. Zo maakt de AEX nu een dubbele top rond de 541 pun­ten, duidelijk te zien op de grafiek. Dat wordt nu natu­urlijk de zware weer­stand, wel zien we eerst weer­stand rond die 535 pun­ten, lat­er de 538 – 539 en dan pas de 541 punten.

DAX:
De DAX kon geen vuist mak­en aan de bovenkant van de range, ger­aak­te niet boven de 12.500 pun­ten, met als gevolg onge­nadigd terug omlaag om zo snel weer de 12.15012.200 pun­ten zone op te zoeken richt­ing het slot van de sessie. Ste­un nu de 12.10012.125 pun­ten, lat­er weer de 12.000 en de 11.850 pun­ten als ste­un. Weer­stand nu de 12.350 en de 12.500 pun­ten, pas boven de 12.500 pun­ten ziet het er weer wat beter uit voor de DAX maar na gis­teren twi­jfe­len we daar weer terecht over. De markt bli­jft moeil­ijk, en dan zek­er Europa dat niet goed weet wat te doen met alle valse beweg­in­gen die er zijn.

Dow Jones:
De Dow Jones slaagt er nog niet in om de weer­stand te door­breken, dat deden de S&P 500 en de Nas­daq wel, het is nu de vraag wie er lead­ing is, de Dow of de rest? De Dow Jones ger­aakt dus niet vooruit, aan­de­len als Boe­ing, 3M, Gold­man en Cater­pil­lar die zwaar meewe­gen ver­liezen duidelijk aan pow­er. Geen goed teken, daarom ger­aakt de de Dow Jones niet verder omhoog in deze fase. Weer­stand bli­jft de lijn over de top­pen rond de 25.325 pun­ten maar net daaron­der zien we ook het 50-MA uitkomen rond de 25.307 pun­ten, nogal wat weer­stand voor de Dow Jones net boven de 25.300 pun­ten. Ste­un bli­jft in eerste instantie de 24.870 pun­ten, lat­er de 24.750 en de 24.500 pun­ten als ste­un. Toch oplet­ten wat de Dow Jones betre­ft, het ziet er niet al te best uit.
S&P 500:
De S&P 500 kon niet doorzetten omhoog na een goed begin van de sessie, lat­er op de dag kwa­men win­st­ne­min­gen op gang waar­door de index snel omlaag moest om weer op zoek te gaan naar hou­vast, ste­un. We zien nu de eerste ste­un rond de 2745 – 2750 pun­ten waar er 2 belan­grijke lij­nen samenkomen. Dat is het 50-MA en de lijn over de top­pen, als de S&P 500 onder de 2745 pun­ten zakt dan ziet het er gewoon niet goed uit voor het ver­volg, dan kri­j­gen we een mis­luk­te poging richt­ing de top­zone en moeten we ons mogelijk weer richt­en op lagere koersen de komende peri­ode. Let wel, eerst zal de S&P 500 onder de 2745 pun­ten moeten zakken daar­voor. Weer­stand nu eerst rond de 2790 – 2795 pun­ten, lat­er de 2825 pun­ten.
Nas­daq:
De Nas­daq moet een gevoelige stap terug tot de ste­un­zone 7505 pun­ten waar de oude top wacht, het is nu zeer belan­grijk dat de Nas­daq boven deze 7505 pun­ten bli­jft om de trac­tie omhoog vast te houden. Aangezien de rest van de markt nog niet richt­ing de top­zone ger­aakt kan het wel eens ver­keerd aflopen voor wat betre­ft de Nas­daq en dus de tech­nolo­gie indices. Onder de 7500 pun­ten onver­bid­delijk lager richt­ing eerst de 7400 en lat­er tot rond de 7325 pun­ten waar we ste­un zien. Het 50-MA komt uit rond de 7250 pun­ten en dat kan bij een verdere dal­ing ook een doel wor­den. Weer­stand nu de top rond de 7637 pun­ten, lat­er de 7700 en de 7800 pun­ten. Oplet­ten ron­dom die 7500 pun­ten van­daag en de rest van de week.
Brent olie:
De olie doet een stap­je terug en bli­jft nu tussen de ste­un en de weer­stand hangen, de ste­un zien we rond de 64 dol­lar ter­wi­jl de weer­stand nu rond de 66 dol­lar uitkomt, een driehoek waar er snel een uit­braak zal komen. De richt­ing is nog niet bek­end maar de kans dat het omlaag wordt is wel wat grot­er aan het wor­den nu. Als er een uit­braak boven die 66 dol­lar weer­stand komt dan let­ten we eerst op de 67 dol­lar waar we het 50-MA zien als weer­stand, lat­er komt de 68,25 dol­lar in beeld als mogelijk doel omhoog. Ste­un nu dus die 64 dol­lar, lat­er snel mogelijkhe­den richt­ing de 62 en de 61 dol­lar.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.