Beursdagboek Trader Guy 15 maart 2018, 08:54

...

Wall Street op belangrijke steun, opletten. AEX zwakjes

15 maart 2018, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Een moeil­ijke sessie op Wall Street waar de indices steeds meer onder druk komen te staan, de Dow Jones laat het behoor­lijk afweten en komt nu op slot­ba­sis op een zeer belan­grijke ste­un uit. De vraag is nu of de index die te lij­den kri­jgt onder de te dure aan­de­len, men begint het in te zien, zich nog­maals kan her­pakken? Het zal denk ik moeil­ijk wor­den, lukt het dan moeten we weer kijken naar de lijn over de top­pen bij de Dow Jones, lukt het niet dan verwacht ik een nieuwe golf omlaag op Wall Street. Geen goeie zaak is ook dat de Nas­daq onder de oude top sluit, als de index zich niet weet te her­pakken dan moeten reken­ing gaan houden met topvorm­ing en kan de Nas­daq weer fors gaan inlev­eren. De Nas­daq loopt natu­urlijk behoor­lijk wat achter op de rest want daar zien we nog lang geen nieuwe toppen.

Europa twi­jfelt al enkele dagen, de AEX zien we onder de belan­grijke ste­un waar­door de index verder zou kun­nen inlev­eren, de DAX ger­aakt niet tot aan of boven de 12.500 pun­ten en moet ook weer inlev­eren na de top van maandag. Het wor­den nu 2 belan­grijke dagen richt­ing het einde van de week voor de indices hier in Europa, ger­ak­en we verder omlaag dan ziet het er in ieder geval niet goed uit. We kijken uit­er­aard ook naar wat Wall Street zal doen na de dal­ing van de afgelopen dagen, de kans dat de Dow Jones nog verder omlaag moet is groot. Voor­lop­ig hou ik de posi­ties op de indices aan, we staan op winst in ieder geval.

Let erop dat de komende 2 weken Wall Street 1 uur eerder start (14:30) en dus 1 uur eerder sluit (21:00) door dat daar al de zomer­ti­jd ingaat dit weekend.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI vanaf €29 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX kende een negatieve sessie en viel verder terug onder de 535 pun­ten waar­door er een belan­grijke ste­un werd door­bro­ken, het 200-MA zien we daar nog alti­jd samen met de hor­i­zon­tale steun/​weerstandslijn. De index staat nu dus weer onder dat 200-MA wat de sit­u­atie nog maar eens totaal anders maakt, als de AEX nu verder zakt en onder de 530 of zelfs onder de 528 pun­ten terecht komt is de kans groot dat de index weer richt­ing de 518 – 520 pun­ten terug moet. Zo maakt de AEX mogelijk een dubbele top rond de 540 – 541 pun­ten, duidelijk te zien op de grafiek. Dat wordt na de 535 pun­ten nu uit­er­aard de zware weerstand.

DAX:
De DAX her­pakt zich vri­jwel als enige index, dat kwam vooral omdat het aan­deel Adi­das met meer dan 10% kon sti­j­gen, het aan­deel weegt zwaar bin­nen de DAX. Wel zien we de index nog steeds onder de weer­stand uitkomen, die wacht rond de 12.500 en de index slaagt er maar niet in om deze weer­stand aan te vallen en dus te door­breken. Ste­un nu de 12.150 en de 12.000 pun­ten, daar staat de index nog ruim boven maar de afgelopen dagen zien we hoe dan ook verzwakking hier in Europa. Er staat ook weer een lagere top bij de DAX en het ziet er naaruit dat de index de bodem­zone weer wil gaan opzoeken. Tussen de koers van nu en de bodem rond de 11.850 pun­ten ligt er nog een mooi speelveld waar de bulls en de bears een en ander uit kun­nen vechten.

Dow Jones:
De Dow Jones zakt nu al 3 dagen na elka­ar behoor­lijk en sluit onder de 24.870 pun­ten waar we een belan­grijke ste­un zien op de grafiek. De index zakt zelfs verder tot de lijn onder de bodems, we mogen hier dus niet onder ger­ak­en want dan ligt de weg open richt­ing nog lagere niveau’s. Ste­un nu de 24.70024.750 pun­ten, indi­en de Dow daaron­der ger­aakt ste­un rond de 24.500 en de 24.350 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 24.870 pun­ten, lat­er de 25.250 en de 25.310 (50-MA). De Dow zit in een driehoek met lagere top­pen en hogere bodems, een uit­braak kan de index doen ver­snellen in de gekozen richt­ing.
S&P 500:
De S&P 500 zakt nu terug richt­ing de belan­grijke ste­un­li­jn die u duidelijk ziet op de grafiek, de 3 rode can­dels kun­nen duiden op topvorm­ing waar­door de index niet veel lager mag de komende sessies. Als dat wel gebeurd dan moeten we reken­ing gaan houden met een verdere dal­ing tot min­i­maal de 2700 pun­ten waar er weer een belan­grijke ste­un wacht. We zien dat de index nog net boven het 50-MA sluit, de groene lijn op de grafiek. Het mag dus duidelijk zijn dat de index hier moet draaien naar omhoog om de kans op hogere top­pen lev­end te houden. Weer­stand nu de 2770 – 2775, de 2795 – 2800 en de 2825 pun­ten. Ste­un nu de 2730, de 2700 en de 2670 pun­ten.
Nas­daq:
De Nas­daq moet een gevoelige stap terug en sluit net onder de ste­un­zone 7505 pun­ten waar de oude top uitk­wam, het is nu zeer belan­grijk wat de Nas­daq zal doen de komende sessies, zakt de index defin­i­tief weer onder die oude top dan ziet het er niet best uit op de korte en mogelijk op de mid-lange ter­mi­jn. Aangezien de rest van de markt niet richt­ing de top­zone door kon stoten kan het wel eens ver­keerd aflopen voor wat betre­ft de Nas­daq en dus de tech­nolo­gie indices. Onder de 7500 pun­ten onver­bid­delijk lager richt­ing eerst de 7400 en lat­er tot rond de 7325 pun­ten waar we ste­un zien, lat­er zien we het 50-MA rond de 7260 pun­ten wat bij een verdere dal­ing een doel wor­den. Weer­stand nu de top rond de 7637 pun­ten, lat­er de 7700 en de 7800 pun­ten. Oplet­ten ron­dom die 7500 pun­ten van­daag en de rest van de week.
Brent olie:
De olie bli­jft hangen tussen de ste­un en de weer­stand de afgelopen sessies, de ste­un zien we rond de 64 dol­lar ter­wi­jl de weer­stand nu rond de 66 dol­lar uitkomt. De Brent zit gevan­gen in een driehoek met lagere top­pen en hogere bodems, er zal een keuze gemaakt moeten wor­den op korte ter­mi­jn. De richt­ing is nog niet bek­end maar de kans dat het omlaag wordt is wel wat grot­er aan het wor­den. Als er een uit­braak boven die 66 dol­lar weer­stand komt dan let­ten we eerst op de 67 dol­lar waar we het 50-MA zien als weer­stand, lat­er komt de 68,25 dol­lar in beeld als mogelijk doel omhoog. Ste­un nu dus die 64 dol­lar, lat­er snel mogelijkhe­den richt­ing de 62 en de 61 dol­lar.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.