Beursdagboek Trader Guy 16 maart 2018, 08:48

...

Weerstand AEX en DAX, Wall Street kan doorzakken nu

16 maart 2018, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (5)


Een twi­jfeldag op Wall Street ter­wi­jl Europa wat her­s­tel laat zien richt­ing de weer­standen, zow­el de AEX en de DAX lopen op tot de zware hin­dernissen. Het zal moeil­ijk wor­den om verder door te stoten, er zijn nogal wat sig­nalen dat het moeil­ijk­er kan gaan wor­den voor de AEX en de DAX, bij de laat­ste zien we zelfs een Death Cross” op de grafiek aanstaande, dat wil zeggen dat bij de DAX het 50-MA onder het 200-MA wil gaan zakken en dat is over het alge­meen geen goed teken, het is een Bear­ish sig­naal in ieder geval. Bij de AEX zien we dan weer het 200-MA rond de 535 pun­ten dat voor weer­stand kan zor­gen, het is een zware hin­der­nis in ieder geval en het is dus de vraag of de index daar­boven uit kan breken. Hier in Europa na 2 dagen met een plus zek­er niet vanzelf­sprek­end dat we door gaan breken naar omhoog, anders snap ik de grote terug­val tot onder enkele belan­grijke ste­un­pun­ten eerder deze week niet zo goed. En met een zwak Wall Street in het vooruitzicht kan ik ook niet echt zeggen dat de kansen op een uit­braak groot zijn.

Wall Street dus in de sell the ral­ly” modus, dat hebben we gis­teren ook weer mogen meemak­en, de indices liepen eerst nog behoor­lijk op maar richt­ing het slot werd alles weer verkocht. We zien op de grafieken dat er scheurt­jes ontstaan, als de indices nu doorza­kken dan zit er zek­er meer dal­ing aan te komen. Van­daag kan het dus een belan­grijke dag wor­den, het is ook Quadru­ple Witch­ing Day van­daag waar alle belan­grijke opties en futures op de indices expir­eren, dat kan zek­er voor een vol­umepiek zor­gen en mogelijk voor een keuze in een richt­ing. Van­daag dus weer de nodi­ge volatiliteit te verwacht­en op Wall Street. 

Let erop dat de komende 2 weken Wall Street 1 uur eerder start (14:30) en dus 1 uur eerder sluit (21:00) door dat daar al de zomer­ti­jd ingaat dit weekend.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI vanaf €29 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX lag er redelijk goed bij maar we kri­j­gen weer te mak­en met de zware weer­stand rond de 535 pun­ten waar we nog alti­jd de hor­i­zon­tale weer­stand zien uitkomen samen met het 200-MA. Het zal voor de AEX moeil­ijk wor­den om uit te breken omdat er tussen de 535 en 537 pun­ten veel weer­stand wacht. Ste­un nu de 530 – 531 pun­ten, lat­er de 528 en de 524 – 525 pun­ten. De bodem­zone zien we tussen de 518 en de 520 pun­ten uitkomen en dat kan ook nog een doel wor­den voor de AEX index. Voor­lop­ig zit het nogal dicht aan de bovenkant tussen de pak­weg 535 en de 540 pun­ten, we zien daar een zware weer­stand­zone, lukt het niet om snel door te breken dan kan de AEX weer snel omlaag richt­ing de aangegeven doe­len. Veel zal ook afhangen van wat Wall Street gaat doen, daar kan het uit­breken naar omlaag zo te zien op de grafieken.

DAX:
De DAX her­pakt zich goed maar de index bli­jft onder druk staan door de zware weer­tand tussen de pak­weg 12.400 en 12.500 pun­ten. We zien daar meerdere zware lij­nen (rode) uitkomen die de DAX al meerdere keren hebben doen teruglopen. Die weer­stand bli­jft staan, het zal moeil­ijk wor­den om verder door te sti­j­gen, zelfs met de grote expi­ratie van­daag. Wat we nu ook zien op de grafiek is dat het 50-MA bezig is met het 200-MA te doorkruisen in de negatieve richt­ing, men noemt dat ook in tech­nis­che ter­men de Death Cross” en dat is zek­er niet goed voor de mid­lange ter­mi­jn. Een extra verkoopsig­naal voor de DAX kri­j­gen we hier­door, de index zelf staat al lan­gere tijd onder het 50- en 200-MA wat al een tijd aangeeft dat de con­di­tie slecht is. Aan de bovenkant zit het dus dicht, aan de onderkant let­ten we eerst op de 12.20012.225 pun­ten, lat­er de 12.100 en de 12.000 pun­ten als ste­un. De 11.850 ofwel de bodem­zone kan eventueel bij een verkoop­golf (denk aan Wall Street) ook weer een doel worden.

Dow Jones:
De Dow Jones kon wat her­stellen gis­teren en sluit voor het eerst deze week in de plus, toch bleef de druk aan­houden want we zien nog alti­jd dat ral­ly’s verkocht wor­den. Let op de lijn onder de bodems op de grafiek, de Dow doet er alles aan om daar­boven te bli­jven maar door de druk via de lagere top­pen verwacht ik dat de index het niet gemakke­lijk­er zal kri­j­gen de komende dagen. Onder de 24.870 en zek­er onder de 24.750 pun­ten moeten we reken­ing gaan houden met een ver­snelling omlaag. Dan komen de doe­len 24.40024.450 pun­ten in beeld als ste­un, lat­er de 24.000 en de 23.600 pun­ten. Aan de bovenkant zit het dicht rond de 25.25025.300 pun­ten waar we de lijn over de top­pen zien uitkomen nu samen met het 50-MA. De weer­stand is daar dus behoor­lijk zwaar, het zal moeil­ijk wor­den om daar­boven uit te breken maar als dat wel gaat gebeuren dan kan de Dow Jones met een ral­ly loskomen van de druk omlaag. Vol­gens mij liggen de kansen omlaag meer voor de hand als ik naar de grafiek en het ver­loop van de afgelopen week kijk, het is wel zo dat we redelijk snel duidelijkheid gaan kri­j­gen wat betre­ft de Dow Jones en dus Wall Street.
S&P 500:
De S&P 500 zakt verder terug richt­ing de belan­grijke ste­un­li­jn die u duidelijk ziet op de grafiek, de reeks rode can­dels kun­nen duiden op topvorm­ing waar­door de index niet veel lager mag de komende sessies. Als dat wel gebeurd dan moeten we reken­ing gaan houden met een verdere dal­ing richt­ing eerst de 2725 – 2730 pun­ten en lat­er tot de belan­grijke ste­un die we rond de 2700 pun­ten zien uitkomen door de hor­i­zon­tal­en lijn. We zien dat de index moeite heeft om het 50-MA te behouden, de slot­stand ligt er net onder gis­teren, dat is de groene lijn op de grafiek. Het mag dus duidelijk zijn dat de index hier snel zal moeten draaien naar omhoog om de kans op hogere top­pen lev­end te houden, lukt dat niet dan verwacht ik weer een diepe duik op Wall Street waar de volatiliteit bli­jft aan­houden. Weer­stand nu de 2770 – 2775, de 2795 – 2800 en de 2825 pun­ten. Ste­un nu de 2730, de 2700 en de 2670 pun­ten.
Nas­daq:
De Nas­daq moet een gevoelige stap terug en sluit net onder de ste­un­zone 7505 pun­ten waar de oude top uitk­wam, het is nu zeer belan­grijk wat de Nas­daq van plan is de komende sessies, zakt de index defin­i­tief weer onder die oude top dan ziet het er niet best uit op de korte en mid-lange ter­mi­jn. Aangezien de rest van de markt (Dow, Rus­sel, S&P 500 en de Trans­port) niet richt­ing de top­zone doorstoot kan het wel eens ver­keerd aflopen voor wat betre­ft de Nas­daq en dus de tech­nolo­gie indices. Onder de 7505 pun­ten dus onver­bid­delijk lagere doe­len richt­ing eerst de 7400 en lat­er tot rond de 7325 pun­ten, lat­er zien we het 50-MA rond de 7270 pun­ten wat bij een verdere dal­ing een doel kan wor­den. Weer­stand nu de top rond de 7637 pun­ten, lat­er de 7700 en de 7800 pun­ten. Oplet­ten ron­dom die 7505 pun­ten van­daag en de komende sessies.
Brent olie:
De olie bli­jft nu lang hangen tussen de ste­un en de weer­stand, de ste­un zien we rond de 64 dol­lar ter­wi­jl de weer­stand nu rond de 65 dol­lar uitkomt. De Brent zit gevan­gen in een driehoek met lagere top­pen en hogere bodems, er zal snel een keuze moeten wor­den gemaakt op de korte ter­mi­jn. De richt­ing is nog niet bek­end maar de kans dat het omlaag wordt is wel wat grot­er aan het wor­den en dat komt vooral door de lagere top­pen. Als er een uit­braak boven die 65 dol­lar weer­stand komt dan let­ten we eerst op de 66,8 dol­lar waar we het 50-MA zien als weer­stand, lat­er komt de 68,25 dol­lar in beeld als mogelijk doel omhoog. Ste­un nu dus die 64 dol­lar, lat­er snel mogelijkhe­den richt­ing de 62 en de 61 dol­lar.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.