Beursdagboek Trader Guy 8 maart 2018, 08:40

...

Twijfels zetten indices toch hoger

8 maart 2018, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Gis­teren toch een hele vreemde sessie met in de ocht­end druk op de koersen door het opstap­pen van Cohn, de futures ston­den de gehele dag onder druk maar in de reg­uliere han­del­suren liep alles weer op om vri­jwel vlak te sluiten. De Dow Jones bleef wel achter met 80 pun­ten ver­lies, de Nas­daq wist er een winst van 25 pun­ten uit te slepen op slot­ba­sis. De inter­net aan­de­len wis­ten weer mooie plussen neer te zetten met Ama­zon dat al op 1545 dol­lar sluit. De meer tra­di­tionele aan­de­len uit de Dow Jones index hebben nu meer moeite om zich te her­pakken, op zich logisch want de aan­de­len bli­jven ste­vig gewaardeerd. Verder lijkt het erop dat Trump de heffin­gen op staal en alu­mini­um wat af wil zwakken en ze per land wil bek­ijken, ook dat zorgde ervoor dat de mark­ten even wat lucht kre­gen na de eerdere afs­traf­fing door die plan­nen. Trump bli­jft een moeil­ijk object voor het ver­loop van de beurzen, om elke bocht ligt er wel wat op de loer waar­door de mark­ten enorm volatiel blijven.

Van­daag komt ook nog de ECB met een ver­gader­ing, om 14:30 zal Draghi een per­scon­fer­en­tie geven, we moeten dus ook daar reken­ing mee houden lat­er op de dag. Mor­gen kri­j­gen we de cijfers in de VS over de werkgele­gen­heid, ook om 14:30. Er kan deze week nog genoeg gebeuren, daarom moeten we voorzichtig te werk gaan en pas op uiter­sten wat proberen te doen met een goed Mon­ey Management.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt een mooie aan­bied­ing tot 1 MEI voor €39 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand februari:

AEX:
De AEX her­pakt zich goed, gis­teren nog negatief in de ocht­end maar na de mid­dag kwam er een ral­ly op gang die de index tot boven de 530 pun­ten bracht. Weer­stand zien we duidelijk rond de 535 pun­ten waar de hor­i­zon­tale lijn onder eerdere top­pen en bodems wacht samen met het 200-daags gemid­delde. Die 535 pun­ten bli­jft dus een zware weer­stand, pas als de index daar duidelijk boven weet te breken mogen we hopen op meer, zo niet dan verwacht ik weer een dal­ing. Ste­un nu de 527 – 528 pun­ten, lat­er de 524 – 525 pun­ten. De bodem­zone zien we nu rond de 518 – 520 pun­ten uitkomen. We zoeken zek­er naar een instap voor de AEX de komende uren, kan dus van­daag al maar net zo goed mor­gen. We moeten niet te over­haast te werk gaan, de actie moet zo goed mogelijk getimed worden.

DAX:
De DAX her­pakt zich sterk na een twi­jfe­lende start in de ocht­end, er vol­gde zelfs een ste­vige ral­ly die tot het slot doorzette met de futures in de VS toch de gehele dag negatief. De DAX zet op de grafiek zelfs 2 iden­tieke 2 dagen neer wat de can­dels betre­ft. We zijn zeer benieuwd naar het ver­volg van­daag want de ECB komt bij elka­ar van­daag en om 14:30 kri­j­gen we een per­scon­fer­en­tie met Draghi. Weer­stand nu de 12.500 pun­ten, die is zoals we weten behoor­lijk zwaar. Net daar­boven zien we het 200-MA rond de 12.722 pun­ten uitkomen. Opval­lend bij de DAX is dat het 50-MA nu snel naar het 200-MA zakt het­geen niet echt posi­tief is voor het ver­volg. Ste­un nu eerst de 12.000 pun­ten, lat­er de 11.850 pun­ten waar de bodem­zone wacht. We zullen zeer goed moeten oplet­ten, er dienen zich kansen aan maar de tim­ing zal belan­grijk wor­den om in te stap­pen.
Dow Jones:
De Dow bli­jft wel de moeil­ijke index op Wall Street, het her­stelt daar niet zo snel waar­door we dicht bij de bodem van vorige week bli­jven hangen. Weer­stand zien we rond de 24.870 pun­ten nog steeds, de index ger­aakt daar nog niet boven voor­lop­ig. Als er een uit­braak komt dan voorzie ik een ral­ly tot het 50-MA dat rond de 25.280 pun­ten uitkomt, lat­er zien we de lijn over de recente top­pen rond de 25.500 pun­ten uitkomen waar dus de vol­gende weer­stand wacht. Ste­un nu de bodem van vorige week rond de 24.250 pun­ten maar tussendoor zien we nog wat ste­un rond de 24.500 pun­ten.
S&P 500:
De S&P 500 sluit nage­noeg vlak de sessie af, eerst begon alles nog met wat twi­jfels maar in de loop van de avond liep alles weer wat op. De S&P staat nog alti­jd onder de top van vorige week maar tra­cht wel de eerste weer­stand opnieuw te door­breken. Tussendoor zien we ook nog het 50-MA rond de 2739 pun­ten. Zoals u kunt zien op de grafiek hieron­der bli­jft een lagere top nog alti­jd mogelijk maar de bodem van afgelopen vri­jdag kan net zo goed voor een hogere bodem zor­gen het­geen waar we nu ook reken­ing mee moeten houden. We zullen het snel genoeg weten, let op de 2760 pun­ten voor een uit­braak omhoog en op de 2650 pun­ten voor een uit­braak omlaag. De range ofwel het speelveld is ongeveer 100 pun­ten, lat­en we maar snel duidelijkheid kri­j­gen.
Nas­daq:
De Nas­daq kwam moeil­ijk op gang gis­teren maar richt­ing het slot wist de index zich wel te her­pakken om op de weer­stand te sluiten, die zien we door de lijn over de top­pen. Als de Nas­daq nu nog wat doortrekt naar omhoog dan kun­nen we wel eens de vorige top bereiken die rond de 7505 pun­ten wacht, dat is dan ook meteen de All Time High ofwel de hoog­ste stand ooit. We zullen zien of die 109 pun­ten er nog snel bij kun­nen komen deze week? Zo niet dan kun­nen we weer op zoek naar ste­un, de eerste ste­un zien we rond de 7300 pun­ten, lat­er de 7200 pun­ten waar het 50-MA wacht met daar net onder de 7150 pun­ten waar we de lijn onder de bodems zien uitkomen nu.
Brent olie:
De olie lijkt weer te draaien ron­dom de weer­stand die rond de 66 – 67 dol­lar wacht, we zien daar nu de lijn over de top­pen uitkomen samen met het 50-MA dat vorige week al voor de nodi­ge weer­stand zorgde bij de Brent, een lagere top bli­jft nog alti­jd mogelijk. Weer­stand nu dus de 66 – 67 dol­lar met daar net boven de 68,25 dol­lar. Ste­un rond de 64,5 dol­lar, lat­er de 63 en de 62 dol­lar.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.