Beursdagboek Trader Guy 12 juli 2018, 17:19

...

Wall Street trekt door, de AEX herpakt zich

12 juli 2018, 17:19 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Van­daag een her­steldag op de beurzen met vooral Wall Street dat de ver­liezen van gis­teren volledig weg­w­erkt, de Nas­daq bli­jft de lei­der samen met de Small­cap index de Rus­sel 2000 al bli­jft die van­daag wat achter. Dat neemt niet weg dat ook de Rus­sel 2000 heel dicht bij de All Time High bli­jft hangen. De Nas­daq is duidelijk onder­weg naar die top ofwel de hoog­ste stand ooit. De Nas­daq moet nog zo’n 20 pun­ten hoger en dan zijn we er al, mogelijk van­daag op slot­ba­sis al een All Time High want de index sloot op 20 juni op 7781,51 pun­ten ofwel het record­slot. Het ziet er dus sterk uit.

Europa bli­jft wat achter, de AEX net onder de 558 ter­wi­jl de DAX net onder de 12.500 pun­ten bli­jft hangen. Op zich ziet het er goed uit voor wat betre­ft de beurzen, op die slechte dag van gis­teren na zien we toch al een reeks plus­da­gen richt­ing de bedri­jf­s­ci­jfers die vanaf mor­gen bin­nen begin­nen te drup­pe­len. Via onze abon­nementen zit­ten we al in de markt met wat posi­ties, die kunt u nog opne­men want ik verwacht een rit richt­ing de doe­len die ik voor ogen heb …

Trad­ing:

De komende peri­ode voorzie ik een ste­vige sti­jging op de beurzen op gang komen en we gaan daar zek­er wat mee doen, daarom is het zin­vol om lid te wor­den zodat ik u mijn gedacht­en over hoe we gaan han­de­len met u kan delen. U kunt door lid te wor­den meteen al mee­doen met de posi­ties die we open hebben staan.

We voorzien de nodi­ge kansen op long in te stap­pen bij de AEX, de DAX, de Dow Jones, de Nas­daq (die bij­na de top bereikt) en de S&P 500. Aan de andere kant kun­nen we ook wat doen met de olie, na de terug­val van woens­dag voorzie ik ook hier een ste­vig her­s­tel mogelijk (Olie doen we via Guy Trad­ing). Het zou wel eens een mooie zomer kun­nen wor­den voor wat betre­ft de beurzen, het kan zelfs bull­ish wor­den tot ver in sep­tem­ber of zelfs tot in okto­ber. De AEX voorzie ik via een uit­braak richt­ing de 600 pun­ten oplopen. De maan­den juli en augus­tus kun­nen dus goed uit­pakken voor onze abon­nementen, de maand JUNI (zie resul­tat­en juni hieron­der) was in ieder geval al heel goed. En we hoeven niet eens zoveel te han­de­len, ik zal ervoor kiezen om langer in de posi­ties te bli­jven zit­ten waar dat kan. Stap dus mee in met onze sig­nalen, nu voor €39 tot 1 september …

Als u zich nu inschri­jft staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kri­jgt u alle sig­nalen, kunt u de LIVE­BLOG bezoeken (forum updates door Guy) en kunt u meteen mee met de posi­ties die we deze week al hebben opgenomen, die kunt u inzien via onze Trader­shop. Richt­ing de doe­len heb ik al heb aangegeven is nog ruimte genoeg zodat u nog kan mee­doen met de posi­ties die lopen. De volatiliteit laat het in ieder geval toe om te han­de­len op de indices.

Mee­doen en hoeveel inleg is er nodig?
Om goed mee te kun­nen doen met Sys­teem Trad­ing is er max­i­maal €1500, bij COM­BI Trad­ing is er €8000 nodig. Bij de andere abon­nementen is er €2000 (Index Trad­ing) en €4000 (Polleke en Guy Trad­ing) nodig om met alle posi­ties mee te doen, daar­naast kri­jgt u coach­ing, updates en via de LIVE­BOX waar het kan extra tips en infor­matie. Doe nu dus mee met de kansen die er zijn, dat nu kan voor €25 tot 1 sep­tem­ber

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en maand juni:

Chart analy­ses:

DAX:
De DAX probeert de 12.500 weer te door­breken maar van­daag lukt dat nog niet van harte, de index zal richt­ing het week­end een nieuwe poging moeten inzetten richt­ing de hoog­ste stand van dins­dag (12.600). Weer­stand nu dus nog de 12.500 met daar net boven de top van deze week rond de 12.600 pun­ten. Ste­un bli­jft de 12.350 pun­ten, lat­er de 12.250. Of de DAX met het posi­tieve ver­loop op Wall Street nog terug moet betwi­jfel ik dus gaan we uit van een nieuwe uit­braak. Het wordt ook tijd dat de DAX een keer gas geeft, tot nu toe bli­jft de index hangen, er zit niet veel trac­tie op momenteel maar als de index een keer op gang komt dan kan die echt loskomen van die 12.50012.600 zone.

Dow Jones:
De Dow Jones bli­jft sterk en komt weer heel dicht bij de 25.000 pun­ten uit, nu eerst de 24.870 achter lat­en en de weg ligt open richt­ing de 25.00025.100 pun­ten, lat­er de 25.400 en de 25.650 pun­ten. Na de uit­braak omhoog van vorige week na dat de Dow Jones dagen­lang rond het 200-MA draaide kwa­men de kop­ers heel snel terug. De kans dat de Dow Jones rond of net boven die 25.000 pun­ten ger­aakt vri­jdag is aan het groeien. Ste­un zien we nu rond de 24.600, lat­er de 24.400 en de 24.200 pun­ten maar dat zou geen goed teken zijn. Voor­lop­ig dus Bull­ish wat betre­ft de Dow Jones. Mor­gen (vri­jdag) komt JP Mor­gan met cijfers, een belan­grijk momen­t­je rond 13.0013.30.

AEX:
De AEX ging terug tot de ste­un­zone 550 – 551 en kan zich goed her­pakken van­daag, de index loopt weer op richt­ing de 558 waar de weer­stand wacht. Begin deze week kon de AEX even tot boven de 561 pun­ten ger­ak­en maar de sessie van gis­teren gooide roet in het eten, een nieuwe poging om uit te breken lijkt in de maak en mogelijk nu met meer over­tuig­ing. De doel­zone 571 – 572 pun­ten bli­jf ik vasthouden en heb daar ook mijn strate­gie op ingesteld want via onze abon­nementen zit­ten we long nu. Ste­un bli­jft de 550 – 551, lat­er de 548, de 545 waar de bodems van vorige week wacht­en. Pas onder de 545 pun­ten ziet het er min­der goed uit. Voor­lop­ig bli­jf ik bull­ish wat betre­ft de AEX, de streep omlaag van gis­teren kwam wel even ongele­gen maar we zien dat de index veerkrachtig blijft.

Nas­daq:
De Nas­daq zet de opmars richt­ing de top door en komt tot een kleine 20 onder de All Time High terech op het moment dat ik deze update schri­jf. Weer­stand dus die 7800 – 7805 pun­ten maar als de index door weet te trekken dan zit er zelfs een 7900 pun­ten in lat­er deze week. Het ziet er dus sterk uit, zelfs de terug­val van gis­teren kan de index nog niet van de wijs bren­gen. Dat er een nieuwe top zal komen lijkt me dus duidelijk, ze gaan dat niet lat­en liggen zo net voor de start van het cijfer­seizoen. Na de eerste indruk van de cijfers zien we verder, eerst even die top­zone opzoeken en mogelijk meer. Ste­un bli­jft in eerste instantie de 7700, lat­er rond de 7600 – 7625 met daar­na de bodem van vorige week rond de 7505 waar de index een mooie draai wist te mak­en. Vooral de inter­net aan­de­len en Apple doen het goed van­daag, Ama­zon is onder­weg naar de $1800 ter­wi­jl Apple boven de $190 staat.

AEX:


DAX:


Dow Jones:

Nas­daq:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Europa kreeg de volle laag, Wall Street kan uitbraak doorzetten

12 juli 2018, 07:18 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


We zien van­mor­gen een mooi her­s­tel via de futures op Wall Street waar­door het ver­lies van gis­teren al gro­ten­deels terug wordt gewon­nen. De beurzen in Azië sluiten ook posi­tief van­mor­gen, de Nikkei staat zo’n 1,5% hoger ter­wi­jl de Hang Seng 1% en Chi­na 2% hoger staan van­mor­gen. Verder zien we dat de olie zich wat kan her­pakken na de enorme dal­ing van gis­teren, zo staat de Brent 1,5% hoger ter­wi­jl de WTI (Texas) 0,75% hoger uitkomt vanmorgen.

Een onverwachte dal­ing kwam er na het slot van dins­dag op Wall Street op gang waar­door Europa gis­teren de gehele dag onder druk stond en diep terug moest, de DAX en de AEX ver­loren tot 1,5%. Op week­ba­sis is er nog niet zoveel aan de hand ten opzichte van het slot van vorige week vri­jdag maar we kun­nen in ieder geval weer opnieuw begin­nen. Wall Street daar­ente­gen lukt het wel nog om een groot deel van de win­sten van de afgelopen dagen vast te houden, de Dow staat nog steeds rond de 24.700 ter­wi­jl de Nas­daq boven de 7700 pun­ten weet te sluiten. Op zich is er niet veel aan de hand op Wall Street, in tegen­stelling tot Europa waar de indices wel nog niet echt door hun weer­stand waren gebro­ken en dus meer kwets­baar waren vergeleken met Wall Street. Wel denk ik dat de DAX en de AEX vol­doende ste­un kun­nen vin­den rond de laag­ste stand van gis­teren, we ken­nen de 550 – 551 pun­ten bij de AEX als ste­un, bij de DAX is dat rond de 12.350 pun­ten. De AEX ver­loor mede door dat Shell voor een groot deel van het ver­lies zorgde, het aan­deel ver­loor meer dan 2% en Shell weegt zwaar bin­nen de AEX.

Veel zal afhangen wat de markt zal gaan doen de komende dagen, ik ga er nog alti­jd vanu­it dat vooral Wall Street een duidelijke uit­braak laat zien met de Nas­daq nog steeds voorop. De Nas­daq bli­jft dicht bij de top waar­door de kansen om deze weer op te zoeken groot bli­jft, nor­maal gezien zou de rest van de markt moeten vol­gen en dan in het bij­zon­der Wall Street zelf. De AEX kreeg door Shell natu­urlijk een groot deel van het ver­lies, het aan­deel ver­loor meer dan 2% en Shell weegt zwaar bin­nen de AEX.

Trad­ing:
Via de abon­nementen hebben we enkele posi­ties lopen sinds begin deze week waar u nog bij kunt instap­pen, ik verwacht na de dal­ing van gis­teren een ste­vig her­s­tel met mooie doe­len in zicht. U kunt dus nog mee met de posi­ties die lopen door lid te wor­den en dat via de mooie aan­bied­ing die loopt tot 1 sep­tem­ber en dat voor €39. Er zullen kansen bli­jven komen want de markt bied door de volatieliteit vol­doende kansen waar we zow­el long als short wat mee kun­nen doen. Naast de sig­nalen kunt u ook meek­ijken in de LIVE­BLOG, onze leden­box­en (forum) en kunt u inloggen om de posi­ties LIVE te vol­gen via de Tradershop.

Inschri­jven? Dan staat u meteen op de verzendli­jst https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Chart analy­ses:

DAX:
De DAX zakt weer onder de 12.500 pun­ten maar kan rond de 12.400 pun­ten sluiten, ste­un nu de 12.350 en de 12.250 pun­ten. Als de DAX zich kan her­pakken tot boven de 12.500 pun­ten is er niet zoveel aan de hand en ik denk dat het wel weer moet lukken. Boven de 12.500 pun­ten ken­nen we nu ook de vol­gende doe­len, dat wor­den de top van dins­dag rond de 12.60012.625 en lat­er de 12.750, de 12.850 en de 13.000 pun­ten. De DAX staan wel nog onder de belan­grijke MA’s (20‑, 50- en 200-MA)

Dow Jones:
De Dow Jones moet wat lat­en liggen maar ook dat valt mee, vergeet niet dat de Dow de afgelopen 4 sessies een behoor­lijke ral­ly liet zien. De Dow bli­jft boven de 24.600 en dicht bij de 24.870 pun­ten, de 25.000 zien we ook slechts 300 pun­ten boven de slot­stand van gis­teren wacht­en zodat in feite 1 sterke sessie weer genoeg kan zijn om de top van dins­dag aan te vallen. Daar­bij komt nog dat bedri­jven vanaf vri­jdag daaraan mee kun­nen helpen als die goed vallen, de kansen omhoog bli­jven dus aan­wezig op de korte ter­mi­jn. Ste­un zien we rond de 24.600, de 24.400 en de 24.200 pun­ten bij de Dow Jones.

AEX:
De AEX valt ste­vig terug tot eerst onder de 558 en lat­er zelfs tot onder de 555 pun­ten, de vol­gende ste­un wacht rond de 550 – 551 en we ken­nen die ste­un nog van vorige week. Pas onder de 550 en de 548 ziet het er niet goed uit voor de AEX, dan moeten we mogelijk weer omlaag gaan kijken met het doel dat ik eerder al aan­gaf voor dat de uit­braak er kwam, dan heb ik het over de 538 pun­ten ste­un. Weer­stand nu weer de 555, de 558 en de top van dins­dag rond de 561 pun­ten. Voor­lop­ig dus nog zijwaarts met toch een duidelijke poging om uit te breken aan de bovenkant maar die bleek vals te zijn, nu zien of er snel een nieuwe poging op gang komt.

Nas­daq:
De Nas­daq moet wat inlev­eren maar bli­jft nog dicht bij de top die rond de 7800 wacht, de index sluit net boven de 7700 pun­ten zodat we ons voor­lop­ig nog kun­nen richt­en op die top rond de 7800 pun­ten, op de grafiek ligt alles nog open tot die top. Ste­un nu de 7700 met daaron­der de 7650 en de 7600 pun­ten, opval­lend is dat de Nas­daq geen 100 pun­ten of meer onderuit ging, op slot­ba­sis moest de index slechts 40 pun­ten inlev­eren. Daarom bli­jf ik nog posi­tief voor het verdere ver­loop deze week, de verwacht­ing is dat de top kan wor­den opge­zocht. De index staat nog boven de belan­grijke MA’s, ook een posi­tief teken voor het ver­volg zolang de index daar niet onder terecht komt.

Brent olie:
De olie kreeg een behoor­lijke klap gis­teren en zet meteen een streep omlaag tot de ste­un­zone 73 dol­lar, een niveau dat ik al aan­gaf alleen door de uit­braak boven de 78 dol­lar dins­dag dacht ik dat de weg open lag richt­ing de top rond de 81 dol­lar. Het werd anders dan verwacht en zelfs met de olievoor­raden die eigen­lijk fors afna­men de afgelopen week moest de olie dus fors omlaag. Zoals ik al aan­gaf nu ste­un rond de 73 dol­lar, lat­er rond de 71,25 dol­lar ste­un. Weer­stand na de dal­ing nu eerst rond de 75, de 77 en de 78 dol­lar, pas boven de 78 kun­nen we de 80 – 81 dol­lar weer verwachten.

AEX:


DAX:

Dow Jones:


S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.