Beursdagboek Trader Guy 13 juli 2018, 08:54

...

Uitbraak kan voor wat moois zorgen

13 juli 2018, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Een sterke dag op Wall Street na de twi­jfels die we woens­dag plots kre­gen door de nieuwe maa­trege­len van de VS richt­ing Chi­na wat betre­ft het han­delscon­flict, het lijkt erop dat dit een beet­je naar de achter­grond wordt ver­dreven en dat beleg­gers zich vooral richt­en op de cijfers die vanaf van­daag bin­nen drup­pe­len. Van­daag komen JP Mor­gan, Wells Far­go en Cit­i­group met cijfers, 3 grote banken dus. De Nas­daq zette een nieuw record neer, de hoog­ste stand ooit op slot­ba­sis is nu 7823,92 pun­ten en het is record num­mer 22 dit jaar. We kun­nen er dus weer aan begin­nen, een reeks nieuwe records komen er aan. De Dow Jones is nog niet zover maar de index ruikt al aan de 25.000 pun­ten grens, mogelijk ger­ak­en we daar van­daag al boven. De S&P 500 sluit dan weer dicht bij de 2800 pun­ten (2798) en kan via de uit­braak op zoek naar de hoog­ste slot­stand ooit die rond de 2872,87 uitkomt (26 jan­u­ari). Wall Street is dus goed bezig, ook de Rus­sel 2000 (Smal­caps) bli­jft op recor­drace, de Dow Trans­port bli­jft wel wat achter.

Europa bli­jft nog alti­jd wat achter, de AEX sluit net onder de 558 ter­wi­jl de DAX rond de 12.500 pun­ten bli­jft hangen. Van­mor­gen zien we deze bei­de indices voor­beurs wel boven de weer­stand uitkomen dus is er een kans dat de top­pen van dins­dag wor­den opge­zocht in de loop van de dag. Op zich ziet het er na de terug­val van woens­dag weer goed uit voor de beurzen hier in Europa maar ik zou wel graag een bbeves­tig­ing zien van­daag. Ook hier in Europa is het wacht­en op de bedri­jf­s­re­sul­tat­en die vanaf vol­gende week voor­bij komen. Via onze abon­nementen zit­ten we in ieder geval al in de markt met wat posi­ties, die kunt u nog opne­men want ik verwacht een rit richt­ing de doe­len die ik voor ogen heb en die liggen nog heel wat hoger. Azië sluit ook hoger van­mor­gen waar­bij de Nikkei vooral opvalt, de Japanse index wint 2%. Verder zien we de olie nog steeds in moeil­ijkhe­den, de euro staat rond de 1,165 dollar.

Trad­ing:
De komende peri­ode voorzie ik een ste­vige sti­jging op de beurzen op gang komen en we gaan daar zek­er wat mee doen, daarom is het zin­vol om lid te wor­den zodat ik u mijn gedacht­en over hoe we gaan han­de­len met u kan delen. U kunt door lid te wor­den meteen al mee­doen met de posi­ties die we open hebben staan.

We voorzien de nodi­ge kansen op long in te stap­pen bij de AEX, de DAX, de Dow Jones, de Nas­daq (die bij­na de top bereikt) en de S&P 500. Aan de andere kant kun­nen we ook wat doen met de olie, na de terug­val van woens­dag voorzie ik ook hier een ste­vig her­s­tel mogelijk (Olie doen we via Guy Trad­ing). Het zou wel eens een mooie zomer kun­nen wor­den voor wat betre­ft de beurzen, het kan zelfs bull­ish wor­den tot ver in sep­tem­ber of zelfs tot in okto­ber. De AEX voorzie ik via een uit­braak richt­ing de 600 pun­ten oplopen. De maan­den juli en augus­tus kun­nen dus goed uit­pakken voor onze abon­nementen, de maand JUNI (zie resul­tat­en juni hieron­der) was in ieder geval al heel goed. En we hoeven niet eens zoveel te han­de­len, ik zal ervoor kiezen om langer in de posi­ties te bli­jven zit­ten waar dat kan. Stap dus mee in met onze sig­nalen, nu voor €39 tot 1 september …

Als u zich nu inschri­jft staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kri­jgt u alle sig­nalen, kunt u de LIVE­BLOG bezoeken (forum updates door Guy) en kunt u meteen mee met de posi­ties die we deze week al hebben opgenomen, die kunt u inzien via onze Trader­shop. Richt­ing de doe­len heb ik al heb aangegeven is nog ruimte genoeg zodat u nog kan mee­doen met de posi­ties die lopen. De volatiliteit laat het in ieder geval toe om te han­de­len op de indices.

Mee­doen en hoeveel inleg is er nodig?
Om goed mee te kun­nen doen met Sys­teem Trad­ing is er max­i­maal €1500, bij COM­BI Trad­ing is er €8000 nodig. Bij de andere abon­nementen is er €2000 (Index Trad­ing) en €4000 (Polleke en Guy Trad­ing) nodig om met alle posi­ties mee te doen, daar­naast kri­jgt u coach­ing, updates en via de LIVE­BOX waar het kan extra tips en infor­matie. Doe nu dus mee met de kansen die er zijn, dat nu kan voor €39 tot 1 sep­tem­ber

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en maand juni:

Chart analy­ses:

DAX:
De DAX probeert de 12.500 weer te door­breken van­daag gezien de indi­caties voor­beurs, als dat lukt dan kan de DAX los ger­ak­en van de neer­waartse druk waar­door we ons kun­nen gaan richt­en op de 12.850 of zelfs de 13.000 pun­ten. Eerst moet de DAX nog richt­ing de hoog­ste stand van dins­dag (12.600) zien te ger­ak­en en er lief­st snel doorheen breken. Weer­stand­zone nu nog eerst de 12.50012.600, daar moet de DAX boven zien uit te breken. Ste­un bli­jft de 12.350 pun­ten, lat­er de 12.250. Het wordt ook tijd dat de DAX een keer goed vooruit ger­aakt, tot nu toe bli­jft de index lang hangen, er zit nog niet veel trac­tie op momenteel. Belan­grijk is ook dat de DAX een keer boven de 3 belan­grijke MA’s ger­aakt, dat zijn het 20‑, 50- en 200-daags gemiddelde.

Dow Jones:
De Dow Jones bli­jft sterk en komt heel dicht bij de 25.000 pun­ten uit, nu eerst de 24.870 defin­i­tief achter zien te lat­en en de weg ligt open richt­ing de 25.00025.100 pun­ten, de 25.400 en de 25.650 pun­ten. Na de uit­braak omhoog van vorige week na dat de Dow Jones dagen­lang rond het 200-MA draaide komen de kop­ers nu wel heel snel terug. De kans dat de Dow Jones rond of net boven die 25.000 pun­ten ger­aakt in de loop van de dag is aan het groeien. Ste­un zien we nu rond de 24.600, lat­er de 24.400 en de 24.200 pun­ten maar dat zou geen goed teken zijn. Voor­lop­ig dus Bull­ish wat betre­ft de Dow Jones. Van­mid­dag komt JP Mor­gan met cijfers, een belan­grijk momen­t­je rond 13.0013.30.

AEX:
De AEX moest woens­dag even terug tot de ste­un­zone 550 – 551 maar kan zich her­pakken vanaf gis­teren waar de index nog moeil­ijk op gang kon komen, richt­ing het slot dan toch een mooie plus op de bor­den. Van­mor­gen zien we de AEX boven de 558 uitkomen waar­door we weer kun­nen uit­gaan van een uit­braak, de vol­gende weer­stand zien we rond de 561 pun­ten, hopelijk kri­j­gen we nu een uit­braak met meer over­tuig­ing waar­door de AEX naar de top­zone kan die rond de 571 – 572 pun­ten wacht. Aan dat doel bli­jf ik vasthouden en heb daar ook mijn posi­ties op gericht, via onze abon­nementen zit­ten we long op de AEX nu. Ste­un bli­jft de 550 – 551, lat­er de 548, de 545 waar de bodems van vorige week wacht­en. Pas onder de 545 pun­ten ziet het er min­der goed uit. Voor­lop­ig bli­jf ik bull­ish wat betre­ft de AEX, de streep omlaag van woens­dag kwam wel even ongele­gen maar we zien dat de index veerkrachtig blijft.

Nas­daq:
De Nas­daq sluit boven de top en zet meteen een nieuwe All Time High neer op 7823,92 pun­ten, het is num­mer 22 dit jaar. Door het sterke slot met een nieuw record moeten we op zoek naar een nieuwe weer­stand, die zien we nu eerst rond de 7900 met daar­boven de 7980 – 8000 pun­ten als doel. Het ziet er alle­maal zeer sterk uit, zelfs de terug­val van woens­dag deed er niet toe, de BULL bli­jft heersen op Wall Street. Dat er nu weer een nieuwe reeks met top­pen zal vol­gen lijkt me duidelijk, zek­er net voor de start van het cijfer­seizoen want als de cijfers mee­vallen kun­nen de techaan­de­len nog een stap hoger. Ste­un wordt nu in eerste instantie de oude top rond de 7790 pun­ten, lat­er de 7700 en de 7600 – 7625 pun­ten. Het zijn vooral de inter­net aan­de­len en Apple die het goed deden gis­teren want Ama­zon staat zowaar rond de $1800 ter­wi­jl Apple boven de $191 sluit.

Brent olie:
De olie kreeg een klap woens­dag met behoor­lijke streep omlaag tot de ste­un­zone 73 dol­lar, een niveau dat ik eerder al aan­gaf maar door de uit­braak boven de 78 dol­lar dins­dag dacht ik dat de weg open lag richt­ing de top rond de 81 dol­lar. Het werd dus hele­maal anders dan wat ik ervan had verwacht, zo’n sessie zie je 2 – 3 keer per jaar, woendag was het weer eens zover helaas. Zoals ik al aan­gaf nu ste­un rond de 73 dol­lar, lat­er rond de 71,25 dol­lar ste­un. Weer­stand na de dal­ing nu eerst rond de 75, de 77 en de 78 dol­lar, pas boven de 78 kun­nen we de 80 – 81 dol­lar weer verwachten.

AEX:

DAX:


Dow Jones:


Nas­daq:

S&P 500:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.