Beursdagboek Trader Guy 11 maart 2019, 09:15

...

Week start met kleine plus, Dow onderuit door Boeing

11 maart 2019, 09:15 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (2)

Wall Street laat via de futures zien dat het er positief uitziet maar de Dow Jones krijgt toch een moeilijk vooruitzicht door de het aandeel Boeing behoorlijk kan inleveren door het vliegtuigongeluk in Ethiopië. Het is de 2e keer dat hetzelfde type verongelukt want in oktober gebeurde dat ook in Indonesië. Nu maar eens zien wat dat zal doen later vandaag ... De indices in Azië herpakken zich vanmorgen ook sterk, Europa opent wat hoger.


Update maandag ochtend:
Vanmorgen zien we op Wall Street wat verschillen bij de futures, dat de Dow in moet leveren komt waarschijnlijk door dat het aandeel Boeing dat na een ongeluk afgelopen weekend onder druk komt te staan. Door dit soort nieuws wat slecht kan uitpakken voor het bedrijf want er zal nu een groot onderzoek moeten komen naar de Boeing 737 MAX 8, we moeten natuurlijk niet vergeten dat een zelfde toestel in oktober ook al neerstortte in Indonesië. De Daarom staat de Dow future vanmorgen in de min, puur door Boeing. China houd nu alle toestellen van dat type aan de grond, ook andere maatschappijen doen dat na het ongeluk van zaterdag. Verder moeten we uitkijken naar hoe dat markt zich de komende dagen zal ontwikkelen, een en ander wist zich te herpakken rond de steunzone vrijdag, het is nu afwachten of de indices vandaag verder kunnen herstellen behalve de Dow Jones die het dus moeilijk kan krijgen door dat enorme zwaargewicht Boeing binnen de index.

Wall Street:
Wall Street verloor vrijdag in eerste instantie nog behoorlijk maar alles kon zich richting het slot sterk herpakken zodat de Dow Jones zelfs vrijwel vlak wist af te sluiten, een klein verlies van 22 punten stond er op slotbasis op de borden. Ook de andere indices wisten zich richting het slot goed te herpakken na even diep in de min te hebben gestaan. De cijfers over de werkgelegenheid vielen zwaar tegen want waar men op 181.000 nieuwe banen rekende viel het tegen dat er slechts 20.000 nieuwe banen bijkwamen. De werkloosheid viel dan wel terug tot 3,8% waar men op 3,9% had gerekend. De cijfers zorgden in eerste instantie voor een schrikreactie waardoor de Dow Jones even tot 250 in het rood terecht kwam maar op slotbasis bleef er dus een klein verliesje over.

Beleggers kregen meteen weer met 2 gedachten te maken want men zal nu zeker gaan denken dat het economisch allemaal wat minder goed gaat terwijl men aan de andere kant denkt dat door die slechte arbeidscijfers de FED de rente niet meer zal verhogen op korte termijn. We weten maar al te goed dat wat de beurzen betreft men altijd eerder naar de rente wordt gekeken en vooral naar de strategie van de FED dan naar de economie. Beleggers denken dat als de rente laag blijft de economie wel vanzelf weer zal aantrekken. Toch opletten wat betreft deze feiten want we kunnen wel uit logica het ene bedenken terwijl juist het andere zal gebeuren. Het zou zeker niet de eerste keer zijn dat we dat meemaken, bekijk de afgelopen jaren maar eens goed terug, de verhalen over de rente krijgen op de beurs altijd de prioriteit.

Een zelfde soort waarneming kregen we donderdag al via de ECB waar werd gemeld dat men een renteverhoging weer veel verder voor zich uitschuift. En zo kan het eens wat moeilijker gaan worden wat betreft de komende periode op de financiële markten, wat we wel weten is dat beleggers meer schrik hebben van hogere rentes dan van lagere rentes al zal de inflatie hier ook een grote rol bij spelen maar het is de taak van de ECB en de FED om dat onder controle te houden en dat zal nog wel een tijdje lukken. Hoe dan ook, men kan nu een renteverhoging eender waar een eind verder opschuiven en wie weet zal de FED de rente zelfs weer even verlagen als sommige cijfers blijven tegenvallen. Het is nu wachten op FED voorzitter Powell wat hij daarover zal melden tijdens het volgende rentebesluit dat op 20 maart plaats zal vinden.

Verder blijven de handelsgesprekken tussen de VS en China de financiële markten bezighouden want na weken onderhandelen is er nog altijd geen datum naar buiten gekomen voor topbijeenkomst tussen China en de VS om een akkoord te kunnen sluiten en de zaak dus af te ronden. Dat blijft maar aanslepen en geen berichten erover zaait twijfels net als positieve berichten over deze kwestie de beurzen in een snel tempo fors hoger kunnen zetten. We wachten af ...

Europa:
Europa bakt er de afgelopen dagen niet veel van, maandag begon alles nog heel sterk maar de rest van de week was het niet veel soeps, vooral donderdag en vrijdag waren het mindere dagen al bleef er wel verschil zitten in het verloop van de indices. De AEX die de eerste weken van dit jaar veel sterker voor de dag kwam dan de rest moet nu wat meer inleveren dan bijvoorbeeld de DAX en de CAC 40. De AEX verloor vrijdag 6 punten, de DAX net geen 60 punten maar in de nabeurs handel wist de DAX future al op te klimmen tot een plus en tot boven de 11.500 punten. De AEX wist zich ook 1,5 punt te herstellen maar het valt ook hier weer op dat we wat achterlopen op de DAX en dat zeker de afgelopen 2-3 weken maar nogmaals is het zo dat de AEX de eerste weken van het jaar fors voorliep op de DAX.

We gaan nu zien hoe het vervolg zal verlopen, op zich voorzie ik wel weer een herstel richting de toppen van dit jaar, bij de DAX is dat tot rond de 11.650 punten waar de index amper onder staat (150 punten). De AEX staat nu zo'n 14 punten onder die top en zal dus wat meer werk moeten leveren om daar weer te geraken maar alles kan snel gaan in deze markt. U weet wel, berichten rondom de VS en China, een positieve draai op Wall Street en een herstel vanaf een belangrijke technische steun. Voor de AEX zal het belangrijk zijn dat de financiële waarden samen met Shell (olieprijs) de kar zullen trekken en de kans daartoe is na de forse terugval (ING en Shell). We houden alles dus goed in de gaten de komende week en de week erop want er liggen enkele belangrijke beslissingen voor de boeg, daarbij de FED vergadering van 20 maart en de mogelijke "deal" tussen de VS en China. Ik verwacht in ieder geval nog een stevige rally voor dat er een definitieve top staat. Dat wat betreft Europa en Wall Street. We zullen daar onze handel via de signalen die ik verstuur naar de leden in ieder geval op moeten richten ... Ook u kunt meedoen door lid te worden, kies een abonnement via de aanbieding tot 1 MEI voor €39 ...

Overzicht belangrijke indices op weekbasis:

Europa:
AEX -8 (-1,5%)
DAX -144 (-1,24%)
CAC -34 (-0,65%)

Wall Street:
Dow Jones: -576 (-2,21%)
S&P 500: -60 (-2,15%)
Nasdaq: -187 (-2,46%)
Nasdaq 100: -136 (-1,9%)
Semi-conductor index: -45 (-3,3%)
Dow Transport: -345 (-3,3%)
Russel 2000: -68 (-4,26%)

Azië:
Nikkei: -577 (-2,67%)
Hang Seng: -584 (-2,03%)
Shanghai China: -24 (-0,81%)

Hieronder de TA niveau's van de belangrijke indices en de grafieken onderaan deze update:

AEX:
Steun 1: 532 - Steun 2: 528 - Steun 3: 524
Weerstand 1: 536 - Weerstand 2: 538 - Weerstand 3: 542
DAX:
Steun 1: 11.400 - Steun 2: 11.300 - Steun 3: 11.150
Weerstand 1: 11.650 - Weerstand 2: 11.850 - Weerstand 3: 12.000
Dow Jones:
Steun 1: 25.400 - Steun 2: 25.200 - Steun 3: 25.100
Weerstand 1: 25.600 - Weerstand 2: 25.800 - Weerstand 3: 26.100
S&P 500:
Steun 1: 2745 - Steun 2: 2690 - Steun 3: 2640
Weerstand 1: 2775 - Weerstand 2: 2825 - Weerstand 3: 2875
Nasdaq:
Steun 1: 7350 - Steun 2: 7265 - Steun 3: 7150
Weerstand 1: 7550 - Weerstand 2: 7650 - Weerstand 3: 7725
Brent olie:
Steun 1: 64 - Steun 2: 62 - Steun 3: 60
Weerstand 1: 66 - Weerstand 2: 67,5 - Weerstand 3: 70

US Markets Trading korte termijn:
Woensdag werden de short posities van eind vorige week met winst gesloten, gisteren bij de daling hebben we een nieuwe positie kunnen opnemen. Het resultaat komt zo weer wat hoger uit nu de eerste winst van maand maart erbij komt te staan. Zo komt Systeem Trading dit jaar uit op €1094 winst (+73%), Index Trading op €1752 (+88%), Guy Trading op €1944 (+49%), TA Aandelen en Indices op €2212 (+55%) en Polleke Trading op €2059 (+51%). Dat hebben we tot nu toe allemaal kunnen behalen met redelijk kleine posities, we kunnen in deze markt nog niet volle bak gaan wat betreft de aantallen, dus niet tot de maximaal €1000 per positie die we aankopen, dat komt vooral door het Money Management dat ik toepas. Alle resultaten kloppen, dat kunt u gerust navragen op onze site op het FORUM ofwel de Beursbox.

Naar mijn verwachtingen kunnen we gewoon doorgaan op deze manier en later indien de marken het toelaten kunnen we zelfs een versnelling hoger schakelen. Daardoor kan deze maand en vooral de maand april nog wat beter kunnen uitpakken wat betreft de resultaten. In ieder geval zal ik zo goed mogelijk te werk gaan voor de leden wat betreft coaching en dus het verzenden van de signalen.

Een reden om lid te worden tot 1 MEI voor €39 ... Er komen nog voldoende kansen, belangrijk is om de markt voorzichtig en geduldig te benaderen. Inschrijven? Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop.html

Resultaat over het jaar 2019:



AEX


DAX


Dow Jones


Nasdaq


S&P 500:


Brent olie



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.