Beursdagboek Trader Guy 1 augustus 2019, 08:53

...

Wall Street niet blij met meldingen FED

1 augustus 2019, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markt kreeg waar om werd gevraagd, een renteverlaging van 0,25% maar tijdens de persconferentie van Powell blijkt dat de FED niet zomaar van plan is om er een reeks van te maken. Dat is zeer tegen de zin van Trump want hij Twitterde al van alles en nog wat over de FED, ik zou zeggen wordt vervolgd ... De indices schrokken wel, de 10 jaars rente in de VS ging nog wat extra omlaag terwijl de dollar weer wat duurder werd, ook hier wat vreemde divergenties merkbaar ...



Marktanalyse:

De FED deed wat de markt op zijn minst had verwacht maar FED voorzitter Powell zei tijdens zijn persconferentie wel dat men nu niet moet gaan hopen op snel meerdere renteverlagingen waar President Trump zo op aandringt. Jerome Powell gaf aan dat het om een ’mid cycle’-beleidsaanpassing gaat en zeker niet de start van een grotere reeks renteverlagingen. Beleggers hoopten wel op een langere reeks en dat valt dus behoorlijk tegen in eerste instantie, enkele optimisten gingen zelfs al uit van een verlaging van 0,5% gisteren.

Dat werd ook de aanzet tot winstnemingen op Wall Street want na deze melding kwamen alle indices snel in het rood terecht en werd de dollar meteen fors duurder. Powell geeft Trump dus een vinger terwijl hij zelf een hele hand wil. Trump was dan ook verbolgen over de berichten, het is nu wachten op het ontslag van FED voorzitter Powell vrees ik want je weet dat als Trump zijn zin niet krijgt hij snel een ontslag uitspreekt. Dat hangt nu boven de markt, beleggers schrikken zowel van Powell en van hoe Trump daarop reageerde.

Toch viel niet alles fors terug op Wall Street, de financiële aandelen bleven redelijk dicht bij huis, wel zien we dat enkele hoogvliegers van eerder moeten inleveren. Apple werd over het geheel bekeken de winnaar na de cijfers van dinsdag, het aandeel won ruim 2%.

Europa:
ING deed het goed het afgelopen kwartaal zien we aan de cijfers, ING wist in ieder geval de resultaten stabiel te houden bekeken ten opzichte van een jaar geleden. De bank presteert dus beter dan wat de analisten voor ogen hadden, nu maar even zien hoe ING zal reageren op de cijfers vandaag. Verder zakt de AEX gestaag verder terug na een sterke periode waardoor de index tot rond de 586 punten wist te geraken. We zien bij de AEX nu steun rond de 568 en de 565 punten, dat kan een leuk instapmoment worden maar we moeten het rustig even aanzien.

De DAX kende een mindere start van de week al weet de index zich boven de 12.000-12.100 punten te stabiliseren momenteel. Die 12.000 punten grens blijft belangrijk voor de DAX, aan de andere kant wacht er nog een vangnet rond de 11.850 punten. Duidelijk is wel dat de DAX er minder goed voorstaat dan pakweg 2 weken geleden. Weerstand blijft de 12.400-12.425 punten, de DAX geraakt maar niet weg van deze zone en dat zelfs na 2 keer erdoor te breken. We houden de weerstand 12.400-12.425 uiteraard in de gaten de komende dagen net als de steunzone 12.000-12.100 en de 11.850 punten.

Strategie komende dagen:
Vanaf vandaag kan ik weer uitkijken naar posities, de FED heeft gesproken, een correctie volgde, de vraag is nu waar we wat kunnen doen en vooral of we het juiste moment kunnen vinden om in de markt te stappen? Geen haast, Ik zal de leden op tijd een signaal versturen waar dat kan. Het is nu eventjes aanvoelen wat de markt van plan is de komende dagen

Trading en resultaten:
Op naar de maand augustus, juli was opnieuw goed en succesvol met een zeer mooi resultaat en meteen ook goed om al voor de 10e maand op rij met winst af te sluiten. Ik heb al wat in gedachte om te doen de komende dagen, dat zal ik richting de leden communiceren op tijd. Ik blijf voorzichtig te werk gaan en zoek de kansen met de beste risico verhoudingen. Wordt dus lid zodat u niets hoeft te missen de komende dagen ...

Lid worden via een proefabonnement (2 maanden proberen) kan tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want na het sluiten van de short posities komen er weer nieuwe kansen, daar zal ik zeker wat mee doen ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat 2019:



AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.