Beursdagboek Trader Guy 4 augustus 2019, 23:33

...

Markt krijgt behoorlijke dreun door Trump actie

4 augustus 2019, 23:33 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Voor Europa een slechte laatste dag van de week waar de AEX 18 punten verloor terwijl de DAX een klap van 372 punten te verwerken kreeg, Wall Street verloor ook maar de schade bleef beperkt tot net geen 100 punten, de Nasdaq verloor 107 punten. Opvallend is dat veel indices nu op een cruciale steun terecht komen, de indices op of rond hun 50-daags gemiddelde en de AEX met de DAX op hun belangrijke oplopende steunlijn.



Marktanalyse:

De markt kreeg aan het einde van de week nogal wat verkoopdruk omdat Trump weer heffingen oplegt op de import producten uit China, deze rode draad blijft de financiële markten in zijn greep houden zowel op positief als op negatief vlak. Het gaat dan vooral om de toon van de berichtgeving en donderdag was die nogal verrassend en negatief. Dat zal blijven duren, de vraag is nu hoe China hierop zal reageren de komende dagen en of ze nog bereid zullen zijn om weer om tafel te zitten met de VS begin september. De afspraak staat er nog, we zijn dus zeer benieuwd hoe dat verder zal verlopen. Toch is het ook zo dat de cijfers goed blijven, de rente woensdag met 0,25% omlaag werd gebracht en de markten voor dat Trump met dat bericht kwam de markt behoorlijk aan het herstellen was. Zelf denk ik dat de reactie vooral in Europa nogal overdreven was, de AEX en de DAX verloren meer dan 3% vrijdag, de CAC 40 zelfs 3,5%.

Overal verliezen op weekbasis:
Ook op weekbasis zien we zware verliezen in Europa, de AEX verliest 25,75 punten (-4,44%), de DAX gaat er met 547 punten op achteruit op weekbasis (-4,4%). De CAC 40 verliest 251 punten (-4,5%). Een zeer slechte week hier in Europa, de schade is weer eens groter dan op Wall Street waar de Dow Jones 707 punten verloor (-2,6%) terwijl de S&P 500 een verlies moet toestaan van 94 punten (-3,1%). De Nasdaq verloor op weekbasis 326 punten (-3,9%) terwijl de Nasdaq 100 een verlies moest toestaan van 324 punten (-4,05%).

Andere indices op Wall Street verloren ook fors, de Dow Transport Index gaat er met 403 punten op achteruit (-3,75%) terwijl de Russel 2000 een verlies van 45 punten moest toestaan (-2,9%). De index die het meest verloor was de Semi-conductor index, daar een verlies van 105 punten wat goed is voor -6,6%. Een zware week op Wall Street en dat terwijl de indices vrijdag intraday nog even lager uitkwamen dan wat we zien op slotbasis. Zo wist de Dow Jones het verlies vrijdag te beperken tot net geen 100 punten terwijl er intraday toch even -320 op de borden stond. Maandag zien we uiteraard verder, de grote vraag wordt dan vooral of we na een korte herstelbeweging weer verder omlaag gaan met mogelijk lagere bodems dan de bodems die er vrijdag werden neergezet?

Wat nu opvalt is dat we te maken krijgen met lagere rentes, in Europa al de laagste rentestand ooit met de 10 jaars op -0,5% negatief, dat wil zeggen dat de ECB de rente redelijk snel zal gaan verlagen met deze condities. Ook de rente in de VS zakt fors nu, we zien de 10-jaars rente al op 1,85% uitkomen wat ook de laagste stand sinds eind 2016 is. Toch ook hiermee opletten de komende weken, het ziet er allemaal niet goed uit, de kwartaalcijfers mogen dan wel goed zijn maar de indicaties voor het economische klimaat verslechteren met de dag. Ook pensioenfondsen komen weer in de problemen, we zien dat ze bijna nergens meer rente kunnen verdienen nu de rentes weer fors dalen terwijl nu ook de beurzen aan het inleveren zijn.

Het wordt dus ook steeds moeilijker om resultaat te behalen, we merken ook dat veel mensen zelf aan de slag gaan om zich van een pensioen te voorzien en amper nog geloven in de grote fondsen die telkens maar weer moeten ingrijpen en bijstellen. Daar zit in feite niemand nog op te wachten. Ook beleggingsfondsen krijgen het steeds moeilijker om resultaat te behalen, de markt volgen is al een zeer moeilijke taak. Kortom gezegd, beleggen is momenteel zeer moeilijk, je ziet de beurzen floreren maar in enkele dagen ziet men de opgebouwde winsten als sneeuw voor de zon verdwijnen. En toch valt er hier en daar met handelen genoeg te behalen als men de markten voorzichtig bespeelt.

Zelf doe ik dat met derivaten waar u makkelijk met een klein deel van uw geld aan mee kunt doen (via een abonnement) maar ook als er aandelen worden gekozen die goed blijven maar zwaar zijn afgestraft en een goed dividend uitkeren. Indien dat zo is zal ik de leden daar wel over informeren, er komen dus weer kansen aan want instappen op correcties is en blijft een goeie strategie. Ik verwacht niet dat er een soort crash in aantocht is, hier en daar wel een zware storm maar men kan in feite nog steeds niet veel anders dan beleggen op de beurs, het is de enige manier om rendement te behalen maar nogmaals, u moet de juiste aandelen zien te vinden en over een goeie Timing te beschikken.

Strategie komende dagen:
De verwachtingen die ik op dat moment goed had ingeschat werden overhoop gehaald na het bericht van Trump, daar kan niemand wat aan doen, dat soort zaken kunnen gebeuren. Nu is het weer zoeken naar houvast, een bodem maar waar die uitkomt is nog maar de vraag. De kans dat het 50-daags gemiddelde voor steun kan zorgen is groot, Wall Street is dat 50-MA nu duidelijk aan het testen. Voorlopig blijf ik uiteraard zoeken naar kansen en waar het kan handel ik voor de leden.

Trading en resultaten:
De maand augustus is opgestart en u ziet aan het resultaat dat we een negatieve tik hebben gekregen, ook een negatieve score tonen we als die er is want zoals ik altijd zeg staat transparantie altijd voorop bij US Markets Trading. Als we winst maken hetgeen al 10 maanden het geval is tonen we dat, nu er verlies staat onthouden we dat niet in onze overzichten. De actie van Trump donderdagavond zorgde voor behoorlijk wat schade op de indices, ook bij de posities die tot voor dat bericht goed liepen, helaas liep nadien alles anders. Nu zal ik me weer oriënteren op een nieuwe positie begin volgende week, de schade zal ik zeker proberen in te lopen de komende weken ... Daar heb ik alle vertrouwen in ...

Lid worden via een proefabonnement (2 maanden proberen) kan tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want na het sluiten van de short posities komen er weer nieuwe kansen, daar zal ik zeker wat mee doen ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat maand augustus 2019:



AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.