Beursdagboek Trader Guy 2 augustus 2019, 08:56

...

Trump zet een mooie rally om in een Selloff ...

2 augustus 2019, 08:56 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Terwijl er een degelijke rally gaande was kwam Trump uit het niets met nieuwe tarieven op import goederen uit China, de markt reageerde daarop met een stevige verkoopgolf juist omdat niemand daar rekening mee hield. Trump blijft hoe dan ook een obstakel voor de markten door zijn impulsieve gedrag, we moeten daarmee zien om te gaan, het is niet anders. Daardoor kan het gebeuren dat het even niet loopt zoals voorzien maar dat soort momenten komen er gewoon voorbij.



Marktanalyse:

De markt kon herstellen na de daling van woensdag toen de FED niet echt optimistisch was over het verder te verlagen van de rente, Wall Street liet een degelijke rally zien in eerste instantie. Europa wist later te volgen zodat alles er goed uit begon te zien om dan toch weer een sterk weekslot tegemoet te gaan tot Trump gisteren in de avond weer van zich liet horen. De VS gaat China opnieuw tarieven opleggen op uitgaande goederen en deze keer op alles wat daar vandaan komt. Zo wil Trump zijn zin doordrijven omdat de onderhandelingen niet opschieten, het wordt een tarief van 10% dat later naar 25% zal worden opgetrokken als er geen vorderingen worden gemaakt. Nabeurs herhaalde hij dat nog eens, Trump wil duidelijk met de hoofdprijs wegkomen wat betreft een eventuele deal tussen beide landen. De nieuwe heffingen gaan in vanaf 1 september, het is ook zo dat het voorlopig gaat om een korte periode. Hoe vreemd dat alles ook verloopt zegt Trump er wel bij dat de VS en China verder willen onderhandelen al moeten we wel nog de reactie op de nieuwe stap van Trump uit China afwachten.

Wall Street verloor behoorlijk na het bericht, eerst stond de Dow Jones nog bijna 300 punten in de plus maar op slotbasis verloor de Dow 300 punten, een draai van maar liefst 600 punten. Ook de Nasdaq was sterk bezig, tot voor het bericht stond er 130-140 punten winst maar dat werd omgezet in een verlies van 64 punten. Op zich nog niet zoveel aan de hand, de indices blijven in ieder geval nog ruim boven hun 50-MA op Wall Street. Vanmiddag krijgen we nog wat cijfers van onder andere Exxon en Chevron, de oliereuzen op Wall Street. De olie kreeg gisteren ook een behoorlijke dreun, de Brent verloor 7% mede door de nieuwe maatregelen van Trump. Verder krijgen we om 14:30 de cijfers over de werkgelegenheid, ook dat kan de markten in beweging brengen.

Europa:
Door ING en vooral door Shell lag de AEX er de gehele sessie zwakjes bij vergeleken met de rest, het zijn dan ook 2 zwaargewichten binnen de index en dat scheelt nogal wat punten. De AEX blijft zo rond de 570 punten hangen en zal vanmorgen weer een stap lager moeten gezien de ontwikkelingen op Wall Street. Een opening rond de 560 zit er zelfs in vanmorgen. Steun wordt nu de 558 en de 555 punten als we rond die 560 openen. Weerstand nu de 565, de 568 en de 573-575 punten. Bij de opening staat de AEX zo'n 26 punten onder de top van 2 weken geleden, dat is nogal wat. Bij de DAX zien we hetzelfde, gisteren herstel maar door Trump nabeurs fors onderuit zodat de index vanmorgen rond de 12.000 punten zal starten, steun nu dus die 12.000 en de 11.850 punten. Weerstand zien we rond de 12.150 en de 12.225 punten waar de index gisteren al even naartoe kon. De markten blijven hoe dan ook volatiel, dat zal zo blijven richting het einde van het jaar verwacht ik.

Strategie komende dagen:
De verwachtingen die ik goed had ingeschat werden overhoop gehaald na het bericht van Trump, daar kan niemand wat aan doen, dat soort zaken kunnen gebeuren. Nu is het weer zoeken naar houvast, een bodem maar waar die uitkomt is nog maar de vraag. De kans dat het 50-daags gemiddelde voor steun kan zorgen is groot, Wall Street staat daar nu niet zo ver meer boven. Voorlopig blijf ik zoeken naar kansen en waar het kan handel ik voor de leden.

Trading en resultaten:
De maand augustus is opgestart, juli was opnieuw goed en succesvol met een zeer mooi resultaat en meteen ook goed om al voor de 10e maand op rij met winst af te sluiten. Ik heb al wat in gedachte om te doen de komende dagen, dat zal ik richting de leden communiceren op tijd. Ik blijf voorzichtig te werk gaan en zoek de kansen met de beste risico verhoudingen. Wordt dus lid zodat u niets hoeft te missen de komende dagen ...

Lid worden via een proefabonnement (2 maanden proberen) kan tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want na het sluiten van de short posities komen er weer nieuwe kansen, daar zal ik zeker wat mee doen ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat 2019:



AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

3 augustus 2019, 10:41

Trump heeft de beurs vanaf December 7000 punten omhoog getweet, dat heeft niks met economie te maken. Dus geen huilie huilie als er een paar 100 punten vanaf gaan. Uiteindelijk gaan al die 7000 punten er weer vanaf

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.