Beursdagboek Trader Guy 27 juli 2019, 10:16

...

Nasdaq met nieuw record, er komen weer kansen

27 juli 2019, 10:16 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Een week met vooral beweging, divergenties en kwartaalcijfers, tussendoor kwam de ECB ook nog maar de rente bleef gelijk. Nieuwe records hebben we ook gezien maar ook dat niet bij alle indices en regio's, we blijven dus zitten met de divergenties. Woensdag komt de FED met een rentebesluit, iets waar beleggers weer naar uit zullen kijken. Om 20:00 het besluit en om 20:30 de persconferentie met Powell ... Ik ga in ieder geval rustig te werk en zal mijn kansen wel krijgen om te handelen voor mezelf en vooral ook voor de leden ...Marktanalyse:

Nabeurs zei Trump dat het mogelijk nog lang wachten wordt tot er een "deal" komt tussen beide landen, de komende dagen worden de gesprekken weer opgestart in China, de week erop volgen er gesprekken in de VS. Trump zelf denkt dat China wil wachten tot na de verkiezingen in 2020 met de hoop dat ze de Democraten als onderhandel partner zullen krijgen mocht Trump de verkiezingen niet winnen. Het spelletje gaat dus door en kan nog lang aanslepen want Trump zal uiteraard niets toegeven op een paar kleine details na. Dat zal de komende week ook meespelen uiteraard net als de hoop op een renteverlaging woensdag door de FED. Als beleggers hun zin niet krijgen kunnen we mogelijk een moeilijke week tegemoet zien, het is voor mij dan de taak om enkele kansrijke transacties te vinden en dan vooral op de indices. Zoals ik al aangaf heb ik al wat plannen in gedachte maar de "Timing" zal weer enorm belangrijk worden.

Vrijdag zien we wel een nieuw record op slotbasis bij de Nasdaq, de S&P 500 sluit ook op recordhoogte na een sterke sessie. Vooral Alphabet viel op met 118 dollar winst na de cijfers (+10%), Intel dat ook met een forse plus de sessie begon moest alles inleveren om net in het verlies te eindigen, ook Amazon stond de gehele sessie onder druk maar het verlies van 1,5% viel dan weer mee. Toch weet de Nasdaq 92 punten (+1,1%) hoger te sluiten vooral door zwaargewicht Alphabet (Google).

Weekoverzicht belangrijke indices:
Op weekbasis zien we de volgende verschuivingen op Wall Street, de Dow Jones sluit in totaal +39 punten hoger en dat is gezien de rest weinig, de andere belangrijke indices doen het dan veel beter want de S&P 500 sluit 49 punten hoger (+1,65%), de Nasdaq laat een zeer sterke week achter met een plus van 184 punten (+2,26%) terwijl de Nasdaq 100 een winst van 182 punten (+2,32%) laat zien op weekbasis. De Dow Jones Transport wint in totaal 172 punten (+1,63%) terwijl de brede Russel 2000 index met een plus van 31 punten er 2% op vooruit gaat. Over het geheel bekeken toch een sterke week op Wall Street maar er zitten wel verschillen in het verloop.

Europa laat ook een sterke week achter, de AEX wint 8,24 punten ofwel 1,44% terwijl de Franse CAC 40 een winst van 58 punten (+1,04%) laat zien om zo rondom de hoogste standen van dit- en vorig jaar af te sluiten. Duidelijk dat er zich wat weerstand vormt rondom deze standen bij de CAC40. De Duitse DAX sluit de week 160 punten hoger af, ook de DAX wint dus 1,3% in totaal. De AEX en de DAX verloren donderdag wel even fors maar beiden weten op weekbasis in ieder geval de schade te beperken.

Strategie komende week:
De strategie die ik wil toepassen de komende week is vrij simpel, ik zal niets meer veranderen aan de score van de maand juli want die staat vast. De volgende transacties gaan dus mee naar de nieuwe maand augustus want met de FED in het vizier (woensdagavond) zit er wat risico in hetgeen we kunnen doen, ik wil wel wat risico nemen maar uiteraard niet teveel. Als ik voor woensdag wat doe dan zal dat met een kleine en slechts met 1 positie doen, die laat ik dan hoogstwaarschijnlijk doorlopen tot aan het einde van de week. Het resultaat gaat dan vanzelf naar de maand augustus, na de FED zou ik dan eventueel een 2e positie erbij nemen of de positie indien nodig volledig draaien in de andere richting.

Dus als u mee wilt doen meteen aan het begin van de maand augustus dan kunt u zich meteen inschrijven als lid (proefabonnement). Ik zal mijn uiterste best doen om ook de maand augustus positief af te sluiten maar dan is de beste strategie voor nieuwe leden om er meteen bij te zijn zodat u hetzelfde kunt behalen. Als dat lukt dan zou het de 11e maand op rij worden dat de leden een positief rendement op maandbasis behalen, aan onze ledenlijst zie ik ook groei en het aantal opzeggingen is haast te verwaarlozen. Meestal zijn dat leden die veel teveel doen naast wat ik aangeef en dat ook met verkeerde producten doen, het best is om de signalen zo goed mogelijk op te volgen. Zie ook de aanbieding hieronder ...

Trading en resultaten:
De short posities die we voorzichtig hebben uitgekozen en uitgebreid werden met een mooie winst gesloten, daardoor komt de winst weer hoger uit deze maand. Vanzelfsprekend komen er weer nieuwe kansen aan in de loop van volgende week waar we de maand augustus zullen opstarten, ik zie bij 2 a 3 indices een mooie kans om wat te doen. Zodra er wat kan worden gedaan stuur ik alle details naar de leden zodat men op tijd mee kan met de posities. Zorg dus dat u zich op tijd aanmeld voor een proefabonnement, dan hoeft u niets te missen ...

Lid worden via een proefabonnement (2 maanden proberen) kan tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want na het sluiten van de short posities komen er weer nieuwe kansen, daar zal ik zeker wat mee doen ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat 2019:AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »