Beursdagboek Trader Guy 23 juli 2019, 08:48

...

AEX wil uitbreken, Wall Street twijfelt wat

23 juli 2019, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (4)

De AEX zet een nieuwe top neer gisteren geholpen door ASML en vooral Philips, de opening boven de top van 2018 en eerder dit jaar doet de hoop opleven dat de AEX nu naar de 600 punten door kan zetten. Toch blijft het opletten want er zitten nogal wat divergenties tussen de indices die we volgen. Zelf ben ik er nog lang niet zeker van dat de markt door zal stoten de komende dagen, we volgen het op de voet en waar het kan zal ik wat ondernemen voor de leden ...Marktanalyse:

De AEX begon de week sterk met een slot rond de hoogste stand sinds de top van vorig jaar, de index lijkt dus door te willen breken maar ik moet het nog zien nu de rest wat achterblijft. De Dow Jones won amper terwijl ook de DAX slechts 30 punten winst behaalde gisteren. In vergelijking met de AEX blijft de DAX weer ver achter waardoor ik zelf denk dat we moeten opletten en dat de AEX eerder een daling in kan zetten dan dat de index vrolijk verder oploopt richting de 580+ en de 600 punten. Ik zeg absoluut niet dat het onmogelijk is maar de stijging wordt gedragen door slechts enkele aandelen en dat is geen goed teken. Neem daarbij dat Wall Street nu de nodige moeite toont om door de eerdere toppen te breken geeft meteen ook aan dat we moeten opletten.

Vanaf vandaag volgen er weer heel wat grote bedrijven met cijfers, ik zie op de agenda van vandaag dat onder andere United Tech, Visa en Texas Instruments met cijfers komen. Voorbeurs kwamen er in Europa al enkele grote banken (UBS en Santander) met cijfers, binnen de AEX was Randstad al aan de beurt. Later deze week komen er nog heel wat Dow Jones aandelen met cijfers waaronder 3M, Boeing en Caterpillar. Verder kijken beleggers ook uit naar Facebook en Tesla. Een drukke agenda die goed op gang komt vanaf nu.

Ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) aankomende donderdag. De week erop (31 juli) is de FED aan de beurt. Wat betreft het handelen deze week zal ik hoe dan ook voorzichtig te werk gaan.

Trading en resultaten:
De short posities werden eind vorige week gesloten met een mooie winst. Op zich kan ik begin deze week naar nieuwe kansen zoeken, ik zal dat rustig bekijken en er mogelijk een positie op in nemen. Belangrijk is om de markt dagelijks goed te blijven monitoren en pas waar er zich echt kansen voordoen posities op te nemen die dan enkele dagen kunnen worden aangehouden.

Deze maand verloopt in ieder geval weer prima. Lid worden kan vanaf vandaag tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want na het sluiten van de short posities komen er weer nieuwe kansen, daar zal ik zeker wat mee doen ...

Aanbieding abonnementen:
LET OP !! Vandaag starten we met de nieuwe aanbieding, nu voor €39 tot 1 OKTOBER !! ...
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u met de nieuwe posities mee kunt doen later deze week of vanaf volgende week maandag ...

Resultaat 2019:AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »