Beursdagboek Trader Guy 24 juli 2019, 08:33

...

AEX breekt uit, Wall Street op hoop hoger

24 juli 2019, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De AEX breekt uit en zet ruim boven de 580 een nieuwe top neer, even wist de index zelfs tot rond de 584 punten te geraken om op 582 af te sluiten. Toch denk ik dat het wat te hoog gegrepen is voor de periode met onzekerheid waar we in zitten, trouwens zie ik dat de AEX loopt op slechts enkele aandelen die ervoor zorgen dat we zo hoog staan terwijl juist deze aandelen kwetsbaar worden zoals ASML en bijvoorbeeld Philips en DSM.Marktanalyse:

De AEX kan dus sneller dan velen denken bij een daling sneller weer onder de 570 punten geraken dan velen denken, veel zaken vielen gisteren op een goed moment samen zodat de index er optimaal van kon profiteren. Aan de andere kant zien we gewoon dat Wall Street in een soort vacuüm zit, de enige reden dat Wall Street gisteren even kort tot leven kwam is dat er werd gemeld dat de VS en China vanaf volgende week weer gaan praten. Verder bleef het maar zwak en zeker na de twijfels van eind vorige week lijkt het erop dat we niet al teveel moeten verwachten van Wall Street of de cijfers van Boeing en Caterpillar moeten enorm meevallen vanmiddag want die wegen zwaar binnen de Dow Jones index.

Hoe mooi het er ook allemaal uitziet zo zwak kan het worden zodra er iets niet loopt zoals men op hoopt. blijf hierbij denken aan de kwartaalcijfers, de rente verwachtingen en zonder te vergeten de spanningen tussen de VS en China met daarnaast ook de spanningen op een ander vlak tussen de VS en Iran. We hebben afgelopen vrijdag al even kunnen merken wat een paar krachtige woorden veroorzaken.

Technisch bekeken kan ik absoluut niet ontkennen dat het er allemaal nog sterk uitziet, aan de andere kant is het zo dat we technisch in een gebied terecht komen waar er een belangrijke top kan worden neergezet. Ook dat is nu een feit waar we rekening mee moeten gaan houden, het is nu ook niet zo dat de cijfers die al binnen zijn bij sommige bedrijven de koersen zoveel hoger kunnen zetten. Voorzichtig wat posities opnemen nu is niet verkeerd, wel goed bij de les blijven uiteraard want we moeten op tijd inschatten of we verkeerd zitten, daar zal ik de leden wel bij begeleiden uiteraard ... Voor nu gaan we ervoor, mogelijk zet ik er nog iets bij zodra het kan. U kunt ook meedoen door lid te worden ...

Ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) aankomende donderdag. De week erop (31 juli) is de FED aan de beurt. Wat betreft het handelen deze week zal ik hoe dan ook voorzichtig te werk gaan.

Trading en resultaten:
De short posities werden eind vorige week gesloten met een mooie winst. Op zich kan ik begin deze week naar nieuwe kansen zoeken, ik zal dat rustig bekijken en er mogelijk een positie op in nemen. Belangrijk is om de markt dagelijks goed te blijven monitoren en pas waar er zich echt kansen voordoen posities op te nemen die dan enkele dagen kunnen worden aangehouden.

Deze maand verloopt in ieder geval weer prima. Lid worden kan vanaf vandaag tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want na het sluiten van de short posities komen er weer nieuwe kansen, daar zal ik zeker wat mee doen ...

Aanbieding abonnementen:
LET OP !! Vandaag starten we met de nieuwe aanbieding, nu voor €39 tot 1 OKTOBER !! ...
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u met de nieuwe posities mee kunt doen later deze week of vanaf volgende week maandag ...

Resultaat 2019:AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »