Beursdagboek Trader Guy 5 augustus 2019, 08:58

...

Druk blijft aanhouden door de onzekerheden die er heersen

5 augustus 2019, 08:58 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Azië vanmorgen fors in het verlies, de futures staan vanmorgen opnieuw lager op Wall Street waardoor we een moeilijke sessie kunnen verwachten. Europa blijft zo onder druk staan want na vrijdag al zwaar onderuit te moeten kunnen de DAX en de AEX vandaag weer lager openen. Het is nu afwachten waar er zich een bodem zal vormen?



Marktanalyse:

De beurzen krijgen de wind behoorlijk tegen momenteel, daar waar het er na de FED weer wat beter uit kwam te zien werd in no-time weg geblazen door dat Trump weer moeilijk doet rondom de kwestie VS-China. Vrijdag hebben we dat al gemerkt met een behoorlijke daling in Europa, de AEX verloor zelfs 18 punten en dat is behoorlijk veel, we zijn dat niet meer gewend een daling in die orde. Vreemd genoeg bleef de daling op Wall Street beperkt tot net geen 100 punten bij de Dow Jones, de Nasdaq verloor wel meer maar kwam ook terug vanaf het laagste punt van de sessie.

De vrees dat het handelsconflict tussen de VS en China nog lang zal aanslepen zorgt ervoor dat de markten onrustig blijven want na het eerste gesprek tussen beide landen worden er alweer spierballen getoond. Vorige week al president Donald Trump met nieuwe importtarieven op Chinese goederen, vanmorgen in alle vroegte kwam China met druk op de yuan (Chineese munt) om zo het laagste niveau in 10 jaar te bereiken. China zet ook een stop op de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten om de VS dwars te zitten en dat bij de Trump gezinde boeren deze keer. China heeft in ieder geval nog meer dan genoeg wapens om het de VS moeilijk te maken, denk ook aan de enorme berg aan Amerikaanse staatsobligaties (30-year bonds). Stelt u zich eens voor mocht China er plots voor enkele honderden miljarden (dollar) dumpen, dat slaat een groot gat in de US fundering. Een soort nucleaire economische bom dat China achter de hand heeft. Het lijkt fictie maar ze hebben dat wapen dus wel in bezit, met andere woorden, China kan de stekker er zo uittrekken als ze dat willen. Velen denken daar niet aan maar het is wel zo dat ze een touw kunnen doorknippen om alles de dieperik in te duwen ... Laten we hopen dat het niet zover komt, voor iedereen is het beter dat er gewoon een "DEAL" komt ...

Markten vanmorgen:
Vanmorgen zien we hoe dan ook weer druk op de markten want de futures zakken verder tot onder het laagste punt van vrijdag, dat wil zeggen dat Wall Street zoals het er nu naar uitziet meteen een diepere bodem wil neerzetten, de indices zullen dan ook onder het 50-daags gemiddelde terecht komen waardoor de technische conditie kan verslechteren. Het is nog afwachten of dat inderdaad ook richting het slot zo zal zijn.

Wel moeten we opletten wat betreft Europa want de AEX komt vanmorgen al vrij dicht bij de 548 punten waardoor er al bijna een terugval van 40 punten zou plaatsvinden, en dat in amper 2 weken tijd. De DAX wil rond de 11.750 starten zien we vanmorgen via de futures, het zou voor steun moeten zorgen maar in deze fase weet je nooit waardoor enige voorzichtigheid moet worden aangehouden. We kunnen vandaag proberen om diep een long positie op te pakken maar zoals ik al laat doorschemeren moet dat met kleine posities. Ook kunnen we enkel een kort herstel verwachten waardoor het moeilijk gaat worden om de posities lang vast te houden. Een andere strategie is om op een rebound shorts op te pakken. Het verloop zal dat wel duidelijk maken later vandaag of morgen.

Verloop eind vorige week:
De verwachtingen die ik op dat moment goed had ingeschat werden overhoop gehaald na het bericht van Trump, daar kan je weinig aan doen, dat soort zaken kunnen gebeuren. Nu is het weer zoeken naar houvast, een bodem maar waar die uitkomt is nog maar de vraag. De kans dat het 50-daags gemiddelde voor steun kan zorgen is groot, Wall Street is dat 50-MA nu duidelijk aan het testen. Voorlopig blijf ik uiteraard zoeken naar kansen en waar het kan handel ik voor de leden.

Trading en resultaten:
De maand augustus is opgestart en u ziet aan het resultaat dat we een negatieve tik hebben gekregen, ook een negatieve score tonen we als die er is want zoals ik altijd zeg staat transparantie altijd voorop bij US Markets Trading. Als we winst maken hetgeen al 10 maanden het geval is tonen we dat, nu er verlies staat laten we dat ook zien in onze overzichten. Door de actie van Trump donderdagavond lopen de financiële markten behoorlijk wat schade op, ook bij de posities die open stonden rond dat moment en mooi positief stonden. Nu zal ik me weer oriënteren op een nieuwe positie begin volgende week, de schade zal ik zeker proberen in te lopen de komende weken ... Daar heb ik alle vertrouwen in ...

Lid worden via een proefabonnement (2 maanden proberen) kan tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want na het sluiten van de short posities komen er weer nieuwe kansen, daar zal ik zeker wat mee doen ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat maand augustus 2019:



AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.