Beursdagboek Trader Guy 9 augustus 2019, 10:20

...

Rally op Wall Street maar verkoopdruk kan snel terugkeren

9 augustus 2019, 10:20 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (1)

De markten blijven fors op en neer bewegen momenteel en mijn gedacht is het nog een tijdje zo zal blijven aan beide kanten de komende sessies. Met posities moet je nu wat meer geduld opbrengen, wat ruimere marges aanhouden want het wordt een moeilijke periode tot na de zomer. Uiteraard door berichtgeving rondom China en de VS maar ook rondom de economische cijfers samen met de verwachtingen rondom de rente.



Marktanalyse:
Vanmorgen zien we overal wat winstnemingen na de grote stijging op Wall Street gisteren, de futures op Wall Street staan wat lager in ieder geval. Wat opviel is dat er gisteren een duidelijke short squeeze plaatsvond, het is nu de vraag of de grote herstelbeweging kan aanhouden. De Dow Jones weer een niveau ruim boven de 26.000 punten, woensdag lag dat intraday nog zo'n 1000 punten lager zodat we merken dat bewegingen van 1000 punten deze week al enkele keren voorbij kwamen. Voor de Dow Jones blijft dat uitzonderlijk maar we moeten gewend geraken aan dat soort periodes, door de toenemende volatiliteit verwacht ik dat het zo kan blijven duren tot de verkiezingen volgend jaar in de VS. Er zullen uiteraard ook wel kalme periodes tussenzitten maar blijf dus ook voor jezelf rekening houden met die heftige volatiliteit in bepaalde periodes zoals nu.

Op economisch vlak kregen we cijfers uit China waaruit bleek dat de producentenprijzen over de maand juli voor het eerst in 3 jaar tijd sterker zijn gedaald dan waar men rekening mee hield. De daling werd 0,3% sterker dan werd verwacht. Ook blijkt uit cijfers dat de inflatie sneller groeit dan waar men rekening mee hield.

Conditie markten:
Het blijft dus spoken op de markten momenteel, het ziet er nu weer wat beter uit alleen hebben we vrijwel elke dag van deze week kunnen merken dat het zo kan omslaan. De vraag blijft of de huidige terugval er weer eentje zal worden in het rijtje van de vele correcties binnen de lange uptrend? Of moeten de markten door de slechtere economische conditie deze keer echt een grotere stap terug? Alles ligt nog open maar het is wel een feit dat het er overal economisch minder fraai uitziet, dat is zo in Azië, in Europa en in de VS. Daarbij verstoren de berichten rondom de VS en China de markten vrijwel dagelijks.

Strategie komende dagen:
De daling bracht deze week veel traders op het verkeerde spoor, zelf heb ik er ook aan moeten toegeven want we starten de maand niet bepaald goed, we moeten verlies toestaan. Er zijn nu wat nieuwe posities opgenomen die u kunt opnemen zodra u lid wordt, u kunt uiteraard meedoen door lid te worden, dan staat u meteen op de lijst ...

Proefabonnement:
Lid worden via een proefabonnement kan nu tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want na het sluiten van de short posities komen er weer nieuwe kansen, daar zal ik zeker wat mee doen ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.