Beursdagboek Trader Guy 21 augustus 2019, 08:33

...

Europa corrigeert wat, Wall Street volgt later in de avond

21 augustus 2019, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

Na de middag nemen de twijfels weer de overhand waardoor de AEX 2 punten winst omzet in een verlies van bijna 3 punten. Wall Street sluit de sessie ook negatief af, daar verloor de Dow Jones zo'n 180 punten, de S&P 500 en de Nasdaq doen ook een stapje terug. Alles rond de 0,7% op Wall Street, vandaag maar eens zien wat het vervolg zal worden. De lopende trend blijft negatief gericht, de lange uptrend staat nu toch al een goeie 3 weken onder druk.



Marktanalyse:
Inmiddels zitten beleggers nu op een soort T-splitsing, gaan we door omhoog om binnen enkele weken richting de toppen ofwel de hoogste standen ooit door te trekken? Of krijgen we de terugkeer van de zogenaamde "BEAR" en gaan de markten weer omlaag om nieuwe bodems neer te zetten en zo het 200-daags gemiddelde weer uit de dagen? De grote vraag hierbij blijft de ontwikkeling van de economie die richting een recessie gaat zowel in Europa als in de VS en in feite ook wereldwijd. Nogmaals geef ik aan dat de beurzen in de VS te duur zijn op dit moment, aan de andere kant zoeken beleggers naar rendement en op de obligatiemarkt valt ook niet veel meer te behalen, voor positieve rente moet men naar de VS uitwijken waardoor er veel kapitaal richting de VS stroomt maar ook daar kalven de rentes in een snel tempo af richting het 0-punt. We zitten dus in een fase waar men het niet meer weet, veel lagere rentes en daarbij ook dalende koersen van aandelen, het is een MIX die voor de nodige onrust zorgt. De vraag is dan ook hoe lang een eventuele recessie zal duren en welke schade die in eerste instantie zal aanrichten bij de grote bedrijven?

Het voorspellen van hetgeen er gaat gebeuren kan ik niet, hoeft ook niet, we zien het wel. Handelen op toppen en bodems kan ik wel proberen en de recente stijging bracht zo'n kans om wat te doen voor de leden. We zitten al in positie en die beginnen te renderen maar ik weet ook goed dat we geduld moeten opbrengen en zeker de situatie goed in de gaten blijven houden om indien nodig weer uit te stappen mocht het toch de andere kant opgaan. Ik weet ook dat de fundamenten minder sterk zijn dan pakweg een jaar geleden en dat de grote spelers die de economie en dus de markten bepalen veel minder munitie tot hun beschikking hebben om het tij op de korte termijn te doen keren. Europa zit al op 0% rente, de VS staat onder zware druk om ook het rentewapen weer volop in te zetten waardoor het daar na amper herstel op de rentemarkt weer de andere kant opgaat. Vergeet ook niet dat de centrale banken nog met een grote kater zitten van de periode 2009-2016 waar de drukpersen op volle toeren moesten draaien en oververhit geraakten. Normaal gezien moet je zoiets na verloop van tijd gladstrijken maar de kans daarvoor is er nooit gekomen en dan zeker niet in Europa.

De VS kon de rente tot rond de 2.5% optrekken maar op 31 juli moest dat al terug naar 2.25% en er zullen er naar verluid nog een paar volgen en zeker als het aan Trump ligt. Wel heeft Trump de grote fout gemaakt om met een enorm pakket belastingverlagingen te komen om de economie een grote impuls te bezorgen, ik gaf toen ook al aan dat dit vooral tijdelijk zou werken en dat Trump de bal mogelijk dubbel zo hard terug zou krijgen zodra het pakket is uitgewerkt en dat is nu hetgeen we zien. Er is geen geld meer om nog zo'n stoot uit te halen, zijn daadkracht wat dat betreft lijkt uitgeput. Het enige waar Trump nu nog mee kan strijden is de berichtgeving rondom de handelsvete tussen de VS en China, dat doet hij zeer slim de afgelopen weken door eerst op alles 10% heffingen te zetten om daarna stapsgewijs producten te vrijwaarden van die TAX, zo kan hij via zijn geliefde medium Twitter de markten van hoopvolle informatie voorzien zodra hij merkt dat het even de verkeerde kant opgaat. Aan de andere kant is de rente een wapen om de economie losser te maken, daar schreeuwt hij om bij de FED en zet ze daar stevig onder druk. Tot nu toe krijgt hij via de FED ook zijn zin niet meer maar aan de andere kant deels toch wel omdat het niet anders kan. Kortom, Trump geraakt langzaam maar zeker uitgeput wat betreft zijn power om de economie te stimuleren maar tot nu toe komt hij er nog mee weg. Ik ben dan ook benieuwd hoe hij zich zal gedragen mocht de VS echt in een recessie terecht komen, dan kan het zo zijn dat alle munitie al is opgebruikt.

Dan nog dit, Trump zegt een gepland bezoek aan Denemarken af vanmorgen, hij voelt zich gepasseerd omdat er niet valt te praten over een eventuele aankoop van Groenland. Zo zien we nog maar eens zijn karakter naar boven komen dat op alle gebied narcistisch is. En dat is dan de president van de VS ...

Neem nu een proefabonnement voor €39 tot 1 november:
Als u lid wil worden via de nieuwe aanbieding vanaf vandaag voor een proefabonnement kan dat tot 1 NOVEMBER voor €39, schrijf u op tijd in want ik verwacht nog veel nieuwe kansen om op te handelen. Deze maand verloopt zeker nog niet zoals ik het zou willen maar vergeet ook niet dat we 10 positieve maanden op rij winst hebben kunnen behalen. De juiste flow zal naar mijn mening snel weer terugkomen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.