Beursdagboek Trader Guy 24 augustus 2019, 08:29

...

Trump zit in de val, de wereld krijgt er genoeg van

24 augustus 2019, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Het was wachten op de FED voorzitter Powell maar zo lang duurde het niet, China kwam al voor die tijd (rond 14:00) met tegenmaatregelen om op 75 miljard aan goederen uit de VS te belasten waaronder op auto's, olie en sojabonnen. Dat vond Trump niet leuk en na het slot van de beurzen vrijdag gooide hij nog wat extra olie op het vuur door de bestaande tarieven vanaf 1 oktober te verhogen van 25% naar 30%.



Marktanalyse:
Op de nieuwe lijst met de overige goederen waar Trump 10% op zou heffen vanaf 1 september wordt ook 5% extra erbij gezet, dus van 10% naar 15% ... En zo blijft de handelsoorlog maar doorgaan, wel is het zo dat Trump nu van alle kanten wordt aangevallen en dat frustreert hem blijkbaar enorm. Eerst roept hij op dat de Amerikaanse bedrijven maar beter in eigen land moeten zorgen dat men niet meer in China gaat voor het produceren maar alternatieven opzoekt en dan het liefst binnen de VS zelf. Het werd een grote Trump show via Twitter, de man was duidelijk in de hoek gedrukt eerst door de tarieven die werden verhoogd door China en later omdat Powell weer eens niet vertelde wat Trump wilde horen, een snelle verlaging van de rente in de VS. Hij Tweet zelfs met de vraag wie nu als de grootste vijand kan worden gezien voor de VS, is dat FED voorzitter Powell of de Chinese President Xi?

Maar goed, dat weten we nu ook allemaal weer, de handelsoorlog escaleert, de FED doet vooral NIET wat Trump wil, Trump zet na die in mijn ogen toch logisch en voorzichtige tegenmaatregel door China meteen een tegenactie op, hij kan Groenland niet kopen en wat betreft de economie kan hij ook al niets meer doen door dat hij geen budget meer los kan maken en dus de FED niet meekrijgt. Daar waar hij eerst enorm populair was als President kan dat nu best wel eens snel gaan omslaan naar negatief want de mensen geraken zijn manier van communiceren stilletjes aan beu. We gaan het zien, de beurzen zakken in ieder geval in een snel tempo weer richting de bodems, als ze eronder terecht komen ziet het er niet best uit op de korte- en mid-lange termijn. De kans is best groot dat Wall Street weer terugmoet richting de standen die er stonden toen Trump werd verkozen als President in 2016, rond de 17.000 punten, ik ben benieuwd ...

Beurzen afgelopen week:
Door de daling van vrijdag werd vrijwel alle winst die er stond van eind vorige week en begin deze week van tafel geveegd, de Dow Jones verloor uiteindelijk 257 punten (-1%) bekeken over de gehele week, de Nasdaq verloor 144 punten (-1,85%) terwijl de S&P 500 de week 41,5 punten (-1,45%) verloor.

Ook andere sector indices op Wall Street verloren de afgelopen week, de SOX sluit de week 33 punten (-2,2%) lager af terwijl de Dow Transport 227 punten (-2,3%) omlaag moest. De Russel 2000 met MID en Small-Caps verloor 34 punten (-2.3%).

Wat dat betreft viel alles nog mee voor Europa want de AEX sluit de week nagenoeg onveranderd af, de index wint 0,15 punt. De DAX sluit positief met een winst van 49 punten (+0,4%). De CAC 40 uit Frankrijk verloor dan wel 0,5%, daar wel wat grotere winstnemingen vrijdag.

Hoe verder nu?
De gehele week gaf ik al aan om op te letten met het naar mijn mening wat te positieve verloop van de afgelopen dagen, de verwachting die ik uitsprak was dat het een soort "dead cat bounce" zou kunnen zijn hetgeen nu ook blijkt. Dat het door een opeenvolging van nieuwe feiten kwam maakt dan ook niet zoveel uit, dat zou er allemaal hoe dan ook al komen ware het niet volgende week of de week erop, feit is dat er nu 3 zaken op 1 dag voorbij kwamen en dat de markt daar fel op reageert.

Dat doet er dus allemaal niet zoveel toe, we staan waar we nu staan, volgende week zien we verder en de vraag is nu of we onderweg zijn naar nieuwe bodems? Ik ga uit van wel, een volgende tussenstop zou dan rond de 24.500-24.650 kunnen uitkomen bij de Dow Jones, mogelijk al in de loop van volgende week. De rest zal uiteraard volgen ... Ook Europa mogelijk met wat vertraging maar ook hier verwacht ik die 528-530 weer snel terug, bij de DAX wordt dat dan de 11.150-11.250 zone.

Short posities opgenomen afgelopen maandag:
Vorige week heb ik in ieder geval goed kunnen anticiperen met posities voor de leden, niet ver onder de top van de week heb ik voor short posities gekozen die nu nog open staan en waar er al een hele mooie winst op staat. De komende dagen maar eens zien waar ik eruit kan stappen, daarna voorzie ik snel weer kansen want de markten blijven hoe dan ook beweeglijk, ook de VIX liet weer een forse stijging zien vrijdag. Ik blijf rustig handelen, de tegenvaller van begin deze maand is verwerkt nu, we kijken weer vooruit en gaan voor opnieuw een paar mooie maanden.

Laat de kans dus niet liggen om meet te doen via een proefabonnement tot 1 NOVEMBER voor €39 ...

Als u kennis wilt maken met onze abonnementen dan is er nu de mogelijkheid om een proefabonnement te nemen tot 1 NOVEMBER voor €39 ... De verwachting is dat er nog heel wat mooie kansen komen richting het einde van dit jaar om op te handelen. Deze maand verloopt zeker nog niet zoals ik het zou willen maar vergeet ook niet dat we 10 positieve maanden op rij winst hebben kunnen behalen. De juiste flow zal naar mijn mening snel weer terugkomen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.