Beursdagboek Trader Guy 5 oktober 2019, 10:18

...

Onzekerheid economie zet deur open voor renteverlagingen

5 oktober 2019, 10:18 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

De afgelopen week hebben we niet veel anders gezien dan slechte cijfers over de economie, dat resulteerde in een zeer volatiel verloop van de marken met eerst een forse daling gevolgd door een stevige rebound. Beleggers zitten dus weer met een dubbel gevoel, de hoop op verdere renteverlagingen en later door verruiming door de FED nam vrijdag de overhand waardoor Wall Street fors wist op te lopen. We staan wel weer in de buurt van een zware weerstand, ik vraag me dan ook af of die rally de komende week kan doorzetten. Het blijft oktober, een moeilijke maand met veel uitslagen, straks komen ook de bedrijfsresultaten er nog bij, hoe was het 3e kwartaal en wat zijn de vooruitzichten?


Update markt:
Dat de week op Wall Street enorm volatiel was hebben we mee kunnen maken, de grote vraag is nu wat het vervolg zal worden de komende week want eigenlijk blijft alles enorm broos wat betreft de vooruitzichten. Met mogelijk ofwel vrij zeker nieuwe renteverlagingen is het nog maar de vraag of men de enorme "tanker" weer op gang kan trekken, de reden daartoe is dat vrijwel alles wat we nu al achter de rug hebben de afgelopen jaren kwam al tot stand door stimulering. Met andere woorden is het zo dat de economie en daarbij uiteraard de financiële markten niet meer zonder stimulering kunnen hetgeen ongezond is. Denk maar na hoe het gedrag van de mens is, bij altijd meer ofwel bij een verslaving kan men niet meer zonder waardoor de gezondheid vanzelf achteruit gaat. Bij de markten is dat niet anders, op een gegeven moment zal de markt moeten afkicken met alle ellende wat dat met zich meebrengt. Wat we niet weten is waar dat omslagmoment ligt, ik snap ook niet waarom de geleerde mannen en vrouwen dat niet inzien? Het is allemaal korte termijn werk, over een tijd zullen anderen de prijs van hetgeen er nu gaande is keihard moeten betalen.

De komende week kan er opnieuw veel beweging komen op de markten, ik kan me niet goed inbeelden dat alles nu weer voorbij is en dat de markten tot rust gaan komen. Trump blijft onder druk staan en hij begint nu met de bekende stok om zich heen te slaan. Via zijn Tweets schelt hij iedereen die maar in zijn buurt komt uit, een president onwaardig maar dat weten we nu al bijna 3 jaar. We gaan zien tot wat dat allemaal zal leiden de komende weken. Makkelijker zal het zeker niet worden, als we maar het geduld opbrengen om enkel op uitschieters te handelen ...

Zoals ik steeds zeg, verder kan ik nog van alles erbij gaan verzinnen zoals velen dat doen maar dat is totaal zinloos in deze markt, het beste wat ik kan bieden is om geduldig op een nieuwe instap wachten. Het eerste resultaat voor deze maand (oktober) staat er al, de leden kennen de tactiek welke ik in deze marktsituatie toepas, de handel verloopt in ieder geval zoveel rustiger dan eerder. Zeker ook voor u iets om te proberen, dan krijgt u zoveel meer dan enkel een update voorbeurs ...

Meedoen kan uiteraard door lid te worden via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische niveau's:

Europa:
Bij de AEX staat in amper een week tijd plots alles op zijn kop, daar waar beleggers dinsdag in de loop van de dag nog uitkeken naar een nieuwe top zitten we nu diep al diep onder de eerste belangrijke steunpunten en kwam de index al snel even onder het belangrijke 50-daags gemiddelde terecht. De volgende belangrijke dubbele steun tussen de 548 en 550 werd ook al onder druk gezet donderdag. Alleen het 200-MA werd nog niet getest maar we stonden er plots niet zo ver meer boven. Vrijdag volgde er door de hoop op een nieuwe renteverlaging in de VS een krachtig herstel maar op weekbasis zitten we nog altijd met een forse schade. Na de herstelbeweging voorzie ik de komende dagen een nieuwe terugval, we letten dan op de bodems van vorige week als eerste doel, later kan het 200-MA een rol gaan spelen. Weerstand nu eerst de 565 met later de 568 punten.

Bij de DAX zien we hetzelfde, de index zakt onder het 50-daags gemiddelde dat net boven de 12.000 punten uitkomt maar het herstel van vrijdag zorgt er niet voor dat de DAX weer boven dat 50-MA geraakt. Bij de DAX zitten we nu niet zo ver meer van de belangrijke 11.850 steun waar nog altijd op moeten letten de komende dagen. Ook bij de DAX ging het in de loop van vorige week heel snel, dinsdag nog even bijna 12.500 punten op de borden, woensdag zien we al de 11.900 staan. Nu letten we dus op de 11.800-11.850 punten zone, daar nogal wat steun nu met eerst de horizontale steunlijn en net daaronder het 200-daags gemiddelde dat naar die 11.800 punten toe kruipt. Weerstand nu de 12.000-12.050 punten, later de 12.150 en de 12.300 maar daar staan we sinds woensdag ver onder.

De afgelopen week was ronduit slecht wat betreft het verloop in Europa, de AEX verloor maar liefst 14 punten (-2,4%) terwijl de DAX 368 punten moest inleveren wat -3% lager is dan vorige week vrijdag. Vergeet ook niet dat de indices donderdag nog veel lager stonden. Ook tussen Europa en Wall Street zien we wat divergentie, zeker wat betreft de sectoren, opletten dus. De ranse CAC 40 verloor de afgelopen week 152 punten wat goed is voor -2,4%.

Wall Street:
Weerstand bij de Dow Jones nu rond de 26.575 punten met later de 26.870 zone, bij de S&P 500 zien we rond de 2950 en de 2980 punten weerstand. De Nasdaq kan rond de 8000 en de 8100 punten weerstand verwachten, opvallend is dat Wall Street de afgelopen 2 sessies van alles heeft laten zien, eerst stevig omlaag tot het 200-MA gevolgd door een enorme rebound van ongeveer 3 a 3,5%. De Dow Jones Transport index herpakt zich ook voorzichtig, deze index kreeg eerst behoorlijk wat klappen vorige week.

Op weekbasis verloor de Dow Jones 246 punten ofwel rond de 1%, de S&P 500 verloor slechts 10 punten terwijl de Tech indexen zelfs met een plus de week weten af te sluiten, de Nasdaq won 43 punten (0,55%) terwijl de Semi-Conductor index (SOX) 31,5 punten hoger sluit en dat is zelfs 2,05% hoger dan de week ervoor. De Dow Jones Transport verloor dan weer fors, deze index sluit de week 311 punten lager af (-3%). Tot slot verloor de Russel 2000 rond de 20 punten (-1,35%). Alles bij elkaar bekeken zien we tegen het einde van de week wat divergenties tussen de sectoren op Wall Street en we weten dat divergenties niet veel goeds voorspellen.

Let erop dat er de komende sessies nogal wat uitdagingen staan te wachten wat betreft het handelen, ik zal de leden dus begeleiden.

Handel en gebruik maken van een coach is in deze markt nodig:
Afgelopen dinsdag kwam er een duidelijk short kans toen de AEX rond de 583 stond en de Dow Jones weer even tot boven de 27.000 punten geraakte, voor de leden werden er dan short posities opgenomen die later in de loop van de week werden gesloten met een mooie winst (zie tabel oktober hieronder). Winst nemen in deze markt is belangrijk dat is de reden waarom we die winst ook op tijd pakken. We zien na de rally eind vorige week weer nieuwe mogelijkheden om op te handelen, als u nog geen lid bent dan kunt u zich inschrijven zodat u de komende weken mijn signalen ontvangt en de posities die we hebben opgenomen maandag meteen aan te kopen ...

De verwachting blijft zo dat er nog genoeg mooie kansen gaan komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, dat zowel long als short. Meedoen en dus gebruik maken van de ervaring van uw coach bij uw handel op de beurs kan nu voor €39 euro tot 1 december. De markt zal uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

NIEUW!!! Proefabonnement tot 1 DECEMBER:
Let op want voor nieuwe leden is er een mooie aanbieding (Proefabonnement) tot 1 DECEMBER voor €39 ... U kunt u zich inschrijven via de site https://www.usmarkets.nl/tradershop ... Zie hieronder de resultaten van de maand oktober (deze maand) en het totaal van dit jaar (2019)





AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.