Beursdagboek Trader Guy 11 oktober 2019, 08:14

...

Plots weer hoop op deal, beurzen weer hoger

11 oktober 2019, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een Tweet dat Trump de Chinese vicepremier zal ontmoeten vandaag (Liu He) om de onderhandelingen los te trekken of in ieder geval een soort pauze in te lassen zodat alles in rust komt tot volgend jaar (verkiezingen) zodat Trump volop kan inzetten op zijn campagne om opnieuw verkozen te worden. Meer is het niet, Trump wil overal een voordeel uit zien te halen, later kan hij de handelsoorlog in volle glorie weer op gang schieten. Trump staat de afgelopen weken behoorlijk onder druk, meer negativiteit kan hij niet gebruiken ...


Update markt:
Wall Street gaf na de middag aan dat hij dus zal praten met de vicepremier uit China, meteen na dat bericht sprong de markt met 0,7 tot 1% omhoog, dat is de bekende beweging op nieuws en dus op hoop want nogmaals, er is nog NIKS opgelost. Ook Europa reageerde positief op dat bericht, de AEX wist zelfs 2 punten hoger af te sluiten en dat na eerst ruim 5 punten negatief te hebben gestaan gedurende de ochtend. Binnen de AEX verloor Philips bijna 9% door een winst waarschuwing. Er zullen nog bedrijven volgen die met een waarschuwing komen en dat is toch iets om op te letten. De cijfers over de economie vallen overal tegen, bedrijven zullen minder winst maken bij de presentatie van de kwartaalcijfers vanaf volgende week, de FED en de ECB moeten alle zeilen bijzetten om de kapitaalmarkten van zuurstof te voorzien, maar toch blijft het optimisme aanwezig dat puur op hoop in leven kan worden gehouden.

Hoe positief de markten ook blijven momenteel, het blijft een gevaarlijke situatie, ik heb dat al meerdere keren aangegeven. Het is te hopen dat Trump zich niet zal gedragen als een olifant in een porseleinkast als hij met de Chinese vicepremier praat, we gaan het later vandaag wel horen of in het weekend. De markten kunnen nu in no-time 2-3% hoger of lager staan maar het is een dubbeltje op zijn kant (50-50%).

Het is aan mij om de juiste momenten te kiezen om op te handelen, afgelopen vrijdag ging ik short op de indices maar gisteren werden de posities gesloten met een klein verlies. Ik kijk nu even aan waar we opnieuw wat kunnen doen, dat kan vandaag in de loop van de dag of begin volgende week. Het blijft geduldig wachten op het juiste moment, we staan nog op een ruime winst deze maand (oktober) en voor heel 2019. U kunt ook gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 december, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst ...

Technische niveau's:

Europa:
Bij de AEX een draai gisteren vanaf eerst -5 punten naar een slot dat 2 punten in de plus uitkwam, we zien rond de 570-572 punten weerstand, later de 575 en de 580 punten als weerstand maar dan komen we weer dicht bij de topzone van dit jaar. De top komt rond de 585-585 punten uit. Steun nu de 567-568 en de 564-565 punten. De bodem van gisteren zien we rond de 560 punten waar de volgende steun wacht. Later de 558 en de 553 als steun.

De DAX zien we weer boven de 12.000 punten, gisteren zelfs nog even 12.200 op de borden, het slot dat boven de 12.150 punten uitkwam is dan weer positief wat betreft de korte termijn. Steun nu eerst de 12.150 punten, later de 12.000 en de 11.850-11.900 punten, onder die 12.000 en zeker onder de 11.900 punten steun kan de DAX redelijk snel in de problemen komen met een koersdoel dat rond de 11.850 en de 11.650 punten uitkomt. Weerstand nu eerst rond de 12.250 punten, de volgende hindernissen wachten dan rond de 12.350 en de 12.500 punten.

Wall Street:
Steun zien we nu rond de 26.300 en de 26.150 punten bij de Dow Jones, bij de S&P 500 zien we de eerste steun rond de 2915 en de 2880 punten. De Nasdaq kan rond de 7900 punten de eerste steun vinden, later zien we de 7825 en de 7700 punten als steun. Zoals ik al aangaf kan alles sneller gaan dan velen verwachten, en dan zeker in deze fase. Het tempo waar stijgingen en dalingen elkaar opvolgen blijft behoorlijk, na de rally wil het niet zeggen dat alles nu makkelijk zal doortrekken naar hogere niveau's ofwel richting de hoogste standen ooit. De steunpunten kennen we nu, het is wachten op hoe de markt zal reageren op de eerste gesprekken tussen de VS en China, ofwel op de eerste berichten die daarover naar buiten komen.

Weerstand bij de Dow Jones nu rond de 26.600-26.700 punten, later de 27.00-27.100 zone en de top rond de 27.350-27.400 punten. Bij de S&P 500 zien we rond de 2950-2960 en rond de 2990-3000 punten weerstand. Bij de Nasdaq die weer dicht bij de 8000 punten staat nu weerstand rond die 8000 punten met snel daarboven de 8100 punten. Daarna richten we ons bij de Nasdaq weer op de toppen ofwel hoogste stand ooit, eerst de 8200 met later de 8340 punten (top).

Het blijft opvallend dat Wall Street de afgelopen sessies alle kanten op beweegt, hoop en angst liggen in deze fase heel dicht bij elkaar. Blijf erop letten dat er de komende sessies nogal wat uitdagingen staan te wachten wat betreft het handelen, ik zal de leden dus begeleiden.

Handel en gebruik maken van een coach is in deze markt nodig:
Op tijd winst of verlies nemen in deze markt blijft enorm belangrijk en dat is de reden waarom we gisteren de posities hebben gesloten met een klein verlies, achteraf bekeken een correcte beslissing. Verlies op tijd nemen en waar het kan de winst door laten lopen, deze beide beslissingsmomenten zijn belangrijk als je op de beurs wil handelen. Dat doe ik voor de leden, die momenten uitzoeken waar de kansen groot zijn en dan het nodige geduld nemen waar dat kan. Ik zie dat er de komende dagen weer nieuwe mogelijkheden komen om op te handelen, als u nog geen lid bent dan kunt u zich inschrijven zodat u de komende periode mijn signalen ontvangt ...

Meedoen en dus gebruik maken van de ervaring van uw coach bij uw handel op de beurs kan nu voor €39 euro tot 1 december. De markt zal uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

NIEUW!!! Proefabonnement tot 1 DECEMBER:
Let op want voor nieuwe leden is er een mooie aanbieding (Proefabonnement) tot 1 DECEMBER voor €39 ... U kunt u zich inschrijven via de site https://www.usmarkets.nl/tradershop ... Zie hieronder de resultaten van de maand oktober (deze maand) en het totaal van dit jaar (2019)





AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.