Beursdagboek Trader Guy 14 oktober 2019, 07:58

...

Vooral uitkijken naar de kwartaalcijfers vanaf nu

14 oktober 2019, 07:58 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (1)

Na de rally van afgelopen vrijdag zien we dat de koersen in Azië vanmorgen ook met ongeveer 1% oplopen. Deze week zal in teken staan van de vele kwartaalcijfers die naar buiten gaan komen, morgen al een hele reeks banken in de VS waaronder JP Morgan en Goldman Sachs, de markt is benieuwd of de doelstellingen werden behaald en of de vooruitzichten goed zullen blijven. Verder zal de markt het resultaat van de besprekingen en overeenkomsten tussen de VS en China nog moeten verwerken.


Update markt:
De week zal dus in het teken staan van de bedrijfsresultaten, zijn die goed of beter dan waar analisten vanuit gaan of valt een en ander vanaf nu toch tegen? Hoe men het ook bekijkt, om deze markt aan de huidige prijzen van de aandelen te ondersteunen zullen hoe dan ook de cijfers mee moeten vallen. De waarderingen van de aandelen op Wall Street blijven uiteraard aan de hoge kant, de gemiddelde koers-winst verhouding bij de S&P 500 ligt nog altijd boven de 22 en dat is ongeveer het hoogste cijfer van dit jaar en het jaar ervoor, veel hoger zien we dat cijfer niet op enkele uitschieters na maar die zien we alleen als de winst van de bedrijven begint af te nemen zoals in 2008-2009. Als de koers hoog blijft en de winst gaat omlaag dan krijg je vanzelf te maken met een veel hogere waardering ofwel KW verhouding.

Vanaf eind deze week en vooral volgende week krijgen we daar meer zicht op, dat is een feit. Verder zal het item VS-China wat meer naar de achtergrond verdwijnen nu er vrijdag wat zaken werden afgesproken, uiteraard werd er nog niks opgelost maar er werden wat toegevingen gedaan en werd een en ander vooruit geschoven. Trump sprak van een hele grote deal maar dat is weer zijn bekende grootspraak, nu zijn de Chinezen plots weer zijn beste vrienden. Hij wil zo zijn achterban voor zich winnen want de verkiezingen komen stap voor stap dichterbij en zo wil hij de tegenslagen die hij krijgt te verwerken wat verdoezelen.

Mijn mening over de markten van nu:
Wat ik denkbeeldig kan melden is dat de markten momenteel worden gegijzeld door de capriolen en uitspattingen door slechts 1 persoon, dat is president Trump, beleggers krijgen zo te maken met een soort Stockholm Syndroom en krijgen zo sympathie voor de gijzelaar Trump. Het kan vreemd klinken maar die vergelijking kunnen we op de een of andere manier wel maken. Hetgeen ik wil aangeven is dat je in deze ondoorgrondelijke markt, waar iemand als ik en anderen die de beurs al decennia volgen en je met een bepaalde overtuiging altijd je werk hebt kunnen doen het nu aanvoelt alsof je "gek bent". In de huidige omstandigheden moet je alleen de Tweets van een soort (sorry voor de omschrijving) malloot lezen en daarop je gang gaan, gooi alles wat je dacht te weten over de markten maar uit het raam.

Dat zou ik wel graag willen maar je schiet er niks mee op, de beurs is en blijft een passie voor mij en ik wil elke dag weten wat er zich afspeelt, het is na jaren ervaring niet meer nodig om elk nieuwsbericht in de weegschaal te leggen, die tijd ligt al lang achter mij. Wel is het nog altijd zo dat je het momentum in kaart moet zien te brengen met zo weinig mogelijk storende informatie. Dat is nu dus wat moeilijker maar dat komt wel weer terug later, nu is het in feite hopen dat we snel een andere leider krijgen die zich niet zoveel bemoeid met de financiële marken en die het ons in ieder geval minder moeilijk maakt. Daarmee bedoel ik dat we dan met de tools die we gewend zijn te gebruiken weer kunnen werken. Voorlopig moeten we het doen met de Trump Analyse, als de President van de VS naar het toilet gaat staat het hele Witte Huis in rep en roer want hij verstuurt naar het schijnt 75% van zijn Tweets vanuit het kleine kamertje.

Volgende week wordt het in ieder geval niet rustig, wat zal de markt doen na die zogenaamde deal die er dus in feite geen is, en hoe zal de markt reageren op de eerste bedrijven die met cijfers komen? We staan hoog dus de waarderingen van de aandelen blijven torenhoog, de winstcijfers zullen dat moeten ondersteunen en ook de vooruitzichten moeten positief blijven. Er kwamen al wat bedrijven met een winstwaarschuwing de afgelopen weken, het wordt dus afwachten ...

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan deze maand nog op een ruime winst, ook het jaar 2019 loopt meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 december, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst ...

Technische niveau's:

Europa:
Bij de AEX na een matige start toch een stevige plus op slotbasis, de index won vrijdag 9 punten en komt zo weer dicht bij de 580 punten uit op slotbasis. De AEX kon op volle kracht afsluiten omdat Wall Street op dat moment verder omhoog ging, pas later in de avond krijg Wall Street te maken met winstnemingen. Weerstand nu eerst de 580-581 punten, later rond de topzone 584-585 punten weerstand. Steun nu de 571-572 met later de 568 en de 565 punten, de bodem van donderdag kwam nog uit rond de 560 punten, de AEX laat dus een sterk verloop zien richting het weekend. De weerstand rond de 580 kan behoorlijk zwaar worden, ik vraag me dus af of de index komende week kan doortrekken omhoog?

Bij de DAX zien we ook een stevige rally vrijdag, de index geraakt tot de zware weerstand die rond de 12.500 punten wacht, we zien daar nu voor de 4e keer een top, de vraag is nu of de index maandag kan doortrekken richting de jaartop die rond de 12.650 punten wacht? Weerstand dus 12.500 en 12.650 punten, die niveau's moeten we volgende week in de gaten houden mocht de index verder stijgen. De DAX moest nabeurs al 50 punten inleveren (future). Steun nu eerst de 12.300 met later de 12.150 en de 12.000 punten. We weten dat het na een stevige rally snel weer omlaag kan, ook met grote stappen, dus die 12.300, 12.150 en 12.000 punten kunnen net zo snel weer worden opgezocht bij wat tegenwind.

De kon AEX vorige week 13 punten winst behalen, dat is goed voor 2,25%. De DAX doet het veel beter met bijna 500 punten winst, de index wint zo op weekbasis 4,15%. De Franse CAC 40 doet het met een winst van 177 punten ook zeer goed, een plus van 3.25% op weekbasis. Een sterke week in Europa maar het ziet er economisch gezien de cijfers nog altijd slecht uit voor de komende periode. De vraag blijft of de markt met deze standen op de borden de waarderingen kan waarmaken zodra er meer cijfers op komst zijn? We gaan het de komende week al kunnen zien, er komen nogal wat grote bedrijven met cijfers in Europa en in de VS ...

Wall Street:
Na de stevige plussen waar Wall Street het weekend mee inging ziet het er naar uit dat we overal een stevige weerstand aantikken. De Dow Jones bereikt de 27.000 punten vrijdag maar moest daarna inleveren, ter vergelijking dat de Dow donderdag in de vroege ochtend na de opening van de Dow Future nog even onder de 26.000 punten dook zien we vanaf dat punt een rebound van maar liefst 1000 punten tot de hoogste stand van vrijdag. Weerstand nu de 27.000-27.100 met daar snel boven de All Time High rond de 27.398 punten. Alles binnen handbereik, het is de vraag of de Dow Jones het in zich heeft om dat record te behalen en zelfs te doorbreken. We houden die top aan als weerstand nu, vrijdag lukte het de Dow Jones in ieder geval niet om op de hoogste stand te sluiten maar de index blijft wel dicht bij die 27.000 punten. Bekijken we de dagcandle dan ziet die er niet best uit, een GAP omhoog en de top die werd verkocht, zou normaal voor winstnemingen moeten zorgen. Steun nu de 26.750, de 26.500 en de 26.250 punten.

Bij de S&P 500 hetzelfde, GAP omhoog, dicht bij de topzone maar ook hier geen herneming van de belangrijke 3000 punten weerstand. Boven die 3000 punten wacht de top ofwel de hoogste stand ooit rond de 3028 punten, als de index daar weer geraakt moeten we afwachten of er een reeks nieuwe records aan zitten te komen. De index stond even 23 punten hoger dan het slot dat op 2970 uitkomt, de dagcandle hier ziet er ook slecht uit na de GAP omhoog bij de opening. Steun nu de 2950, de 2920 en de 2880 punten, de low van de week ervoor ligt nog lager dan die 2880 punten. Ook hier opletten voor winstnemingen volgende week, er zullen ook heel wat S&P 500 bedrijven met kwartaalcijfers komen, ze zullen rond deze stand van de index heel goed moeten zijn maar dat weten we wel.

De Nasdaq kende ook een sterke week maar ook hier ligt het slot ver onder de dagtop, bij de Nasdaq zelfs bijna 1% lager en dicht bij de openingsstand. De GAP is er maar alles wat erboven bij kwam werd weg genomen richting het slot van vrijdag. Een candle op de grafiek als deze voorspelt niet veel goed voor het vervolg, volgende week zullen we zien waartoe het zal leiden, ik denk dat er weer winstnemingen gaan komen. De Nasdaq sluit net boven de 8000 punten, weerstand nu eerst de 8050-8100 punten, later de 8200 en de top ofwel hoogste stand ooit rond de 8340 punten. Opvallen is dat de Nasdaq nu verder onder de top staat procentueel bekeken dan de Dow Jones en de S&P 500. Dat is nu zo'n 4% terwijl de Dow Jones en de S&P 500 er ongeveer 2% onder staan. Het valt ook op dat de Dow Transport momenteel achter blijft op de andere indices.

Op weekbasis zien we bij de Dow Jones een plus van 243 punten (+0,9%), de S&P 500 sluit de week 18 punten hoger af (0,6%), de Nasdaq sluit de week af met een plus van 75 punten (+0,95%). Op weekbasis dus niet eens zo bijzonder maar door de rally vanaf woensdag ziet het er wel sterker uit dan het is. Het kan volgende week wel eens lastig worden om de plussen vast te houden ...

Handel en gebruik maken van een coach is in deze markt nodig:
Vrijdag rond de topzone heb ik wat kunnen doen voor de leden, als de markt een top neerzet rond de huidige niveau's dan zien de posities er kansrijk uit. Je moet als de markt op een dag als gisteren een extreem hoge top neerzet in ieder geval durven in te stappen. Dat is wat ik doe voor de leden, de momenten uitzoeken waar de kansen groot zijn en dan het nodige geduld nemen waar dat kan. Mocht u nog geen lid zijn dan kunt u zich inschrijven zodat u de komende periode mijn signalen ontvangt ... De markt zal nog genoeg kansen bieden dit jaar ...

Meedoen en dus gebruik maken van de ervaring van uw coach bij uw handel op de beurs kan nu voor €39 euro tot 1 december. De markt zal uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

NIEUW!!! Proefabonnement tot 1 DECEMBER:
Let op want voor nieuwe leden is er een mooie aanbieding (Proefabonnement) tot 1 DECEMBER voor €39 ... U kunt u zich inschrijven via de site https://www.usmarkets.nl/tradershop ... Zie hieronder de resultaten van de maand oktober (deze maand) en het totaal van dit jaar (2019)





AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.