Beursdagboek Trader Guy 15 oktober 2019, 07:48

...

Kwartaalcijfers komen eraan, nu wachten op beweging markt

15 oktober 2019, 07:48 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Vanmorgen zien we dat de beurzen hoger gaan openen, vooral de DAX maakt een opzet om de 12.500 te doorbreken. Wall Street kende gisteren een moeilijke sessie met op slotbasis weinig veranderingen, het was ook Columbus Day waardoor er niet volop werd gehandeld, veel instanties zijn dan dicht door een vrije dag, ook de obligatiemarkt lag stil.


Update markt:
De beurzen starten de week voorzichtig en met wat verlies na de stevige opsprong van afgelopen vrijdag. Het werd ook een sessie met weinig volume door dat veel financiële instellingen dicht bleven door Columbus Day. Europa daarentegen kreeg het wat moeilijker na de start, de AEX verloor op een gegeven moment 6 punten maar kon afsluiten met een verlies van 2 punten, er kwam dus herstel na de opening van Wall Street.

Vanmiddag tussen 13:00 en 14:00 krijgen we wel cijfers van 3 Dow aandelen, het gaat om JP Morgan, Johnson & Johnson en Goldman Sachs, verder zijn er nog een aantal bedrijven die met cijfers komen uit de S&P 500 index. Beleggers hopen op het beste, men gaat er blijkbaar vanuit dat alles doorgaat zoals we gewend zijn, goeie cijfers en goeie vooruitzichten voor de komende tijd. Of dat ook zo is moet nog blijken, de indices en de koersen van de aandelen staan in ieder geval op een niveau dat enkel kan worden behouden als de cijfers dik in orde zijn. Zo niet, dan moet er wat lucht uit of men moet accepteren dat de koers winst verhoudingen enkele stappen omhoog gaan terwijl die al op de MAX staan momenteel. Wordt nog een behoorlijke uitdaging allemaal ...

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan deze maand nog op een ruime winst, ook het jaar 2019 loopt meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 december, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst ...

Technische niveau's:

Europa:
De AEX kon na een matige start toch weer wat herstellen richting het slot, weerstand nu eerst de 580-581 punten, later rond de topzone 584-585 punten weerstand. Steun zien we nu rond de 571-572 en die zone werd al getest gisteren, later de 568 en de 565 punten als steun. Ik blijf erbij dat de weerstand rond de 580 behoorlijk zwaar wordt maar in deze markt weten we nooit, ik vraag me dus af of de index deze week nog veel verder kan doortrekken omhoog?

Bij de DAX zien een klein verlies gisteren na de stevige rally van vrijdag, de index geraakt nu tot de zware weerstand die rond de 12.500 punten en het lijkt erop dat we vanmorgen daarboven gaan openen. Het is wel zo dat we rond die 12.500 een triple top zien uitkomen, met de poging van nu is het voor de 4e keer dat die 12.500 wordt aangevallen. De vraag is nu of de index kan doortrekken richting de jaartop die rond de 12.650 punten wacht?

Weerstand eerst nog die 12.500 met later de jaartop rond de 12.650 punten, die niveau's moeten we nu in de gaten houden mocht de index verder stijgen. Steun nu eerst de 12.300 met later de 12.150 en de 12.000 punten. We weten dat het na een stevige rally snel weer omlaag kan, ook met grote stappen, dus die 12.300, 12.150 en 12.000 punten kunnen net zo snel weer worden opgezocht bij wat tegenwind. Gisteren hebben we al kunnen merken dat de DAX enorm volatiel blijft.

Wall Street:
Na de stevige plussen waar Wall Street eind vorige week mee afsloot ziet het er naar uit dat we overal een stevige weerstand aantikken. De Dow Jones bereikte vrijdag al even de 27.000 punten maar moest daarna inleveren, ter vergelijking dat de Dow vorige week donderdag in de vroege ochtend na de opening van de Dow Future nog even onder de 26.000 punten dook zien we vanaf dat punt al een enorme rebound van maar liefst 1000 punten tot de hoogste stand van vrijdag. Weerstand nu de 27.000-27.100 met daar snel boven de All Time High rond de 27.398 punten. Alles binnen handbereik, het is de vraag of de Dow Jones het in zich heeft om dat record te behalen en zelfs te doorbreken. We houden die top aan als weerstand nu. Steun nu rond de 26.750, de 26.500 en de 26.250 punten.

Bij de S&P 500 hetzelfde, vrijdag een enorme GAP omhoog, dicht bij de topzone maar ook hier ook nog geen herneming van de belangrijke 3000 punten weerstand. Boven die 3000 punten wacht de top ofwel de hoogste stand ooit rond de 3028 punten, als de index daar weer geraakt moeten we afwachten of er een reeks nieuwe records aan zitten te komen. Steun nu de 2950, de 2920 en de 2880 punten, de low van de week ervoor ligt nog lager dan die 2880 punten. Ook hier opletten voor winstnemingen deze week, er komen heel wat S&P 500 bedrijven met kwartaalcijfers deze week.

De Nasdaq sluit nog net boven de 8000 punten, weerstand nu eerst de 8050-8100 punten, later de 8200 en de top ofwel hoogste stand ooit rond de 8340 punten. Steun in eerste instantie rond de 7900-7925 punten, later de 7800 en de 7700 punten als steun. De volatiliteit blijft aanhouden uiteraard, die 7700 stond amper 8 sessies geleden nog op de borden.

Handel en gebruik maken van een coach is in deze markt nodig:
Afgelopen vrijdag rond de topzone heb ik wat kunnen doen voor de leden, als de markt een top neerzet rond de huidige niveau's dan zien de posities er kansrijk uit. Je moet als de markt op een dag als gisteren een extreem hoge top neerzet in ieder geval durven in te stappen. Dat is wat ik doe voor de leden, de momenten uitzoeken waar de kansen groot zijn en dan het nodige geduld nemen waar dat kan. Mocht u nog geen lid zijn dan kunt u zich inschrijven zodat u de komende periode mijn signalen ontvangt ... De markt zal nog genoeg kansen bieden dit jaar ...

Meedoen en dus gebruik maken van de ervaring van uw coach bij uw handel op de beurs kan nu voor €39 euro tot 1 december. De markt zal uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

NIEUW!!! Proefabonnement tot 1 DECEMBER:
Let op want voor nieuwe leden is er een mooie aanbieding (Proefabonnement) tot 1 DECEMBER voor €39 ... U kunt u zich inschrijven via de site https://www.usmarkets.nl/tradershop ... Zie hieronder de resultaten van de maand oktober (deze maand) en het totaal van dit jaar (2019)





AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.