Beursdagboek Trader Guy 17 oktober 2019, 07:58

...

Cijfers verdeeld: ASML en IBM lager, Netflix hoger

17 oktober 2019, 07:58 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt blijft zoeken naar richting met de ene regio wat sterker dan de andere, zo zien we dat de DAX een sterk verloop laat zien momenteel met een slot rond de 12.650 weerstand. Wall Street moest iets inleveren gisteren, de indices staan zo weer rond de bekende weerstand. De kwartaalcijfers zorgen voor twijfels, ASML moest fors inleveren toen de Amerikanen wakker werden terwijl we zien dat IBM nabeurs omlaag moest. Netflix kon nabeurs wel hoger door beter dan verwachte cijfers.


Update markt:
De markt bleef gisteren wat hangen met de DAX die nog altijd positief doorzet met een slot boven de weerstand, de andere indices geraken niet voorbij hun weerstand (zie technisch overzicht en grafieken hieronder). De markt blijft zich verder vooruit slepen met de nodige ballast op de schouders, de aandachtspunten liggen nu vooral bij de kwartaalcijfers, de Brexit en op de achtergrond speelt natuurlijk het handelsconflict nog steeds volop mee (VS-China). De kwartaalcijfers die we al kennen vallen hier en daar mee, andere cijfers zijn dan weer net niet goed genoeg.

Vooral de Tech bedrijven zitten wat betreft de koerswaarde wat te ruim in de jas, er volgen dan vooral in deze sector winstnemingen. Aan de andere kant weet men ook niet goed wat te doen met de grote banken, dinsdag nog omhoog na de cijfers maar gisteren kwamen er ook bij deze sector winstnemingen op gang. Nabeurs kwam IBM met cijfers maar ook deze werden niet goed ontvangen door de markt, het aandeel moest nabeurs ruim 7 dollar omlaag. Vanmorgen kwam Unilever met cijfers, het aandeel start vandaag wat hoger (+1%).

De EU komt vandaag weer bij elkaar in Brussel voor een nieuwe top om een nieuwe Brexit deal te bespreken. Dat de partijen de afgelopen dagen onverwacht wat dichter bij elkaar kwamen zegt nog niet dat alles snel kan worden afgerond want Noord-Ierland blijft hoe dan moeilijk item. De markt denkt dat het wel goed zal komen maar de afgelopen tijd zien we dat beleggers overal op hopen, we gaan het wel zien de komende 2 weken.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan deze maand nog op een winst, ook het jaar 2019 loopt meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 december, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst ...

Technische niveau's:

Europa:
De AEX begon de sessie nog redelijk sterk maar later op de dag en dan vooral na dat Wall Street ASML in de uitverkoop deed moest de index fors inleveren. Steun nu rond de 574-575 punten, later de 570-571 punten. Pas onder de 568 punten ziet het er voor de AEX snel minder goed uit. Weerstand nu de 580-581 ofwel de top van gisteren, later de top van dit jaar rond de 585 punten. Veel zal afhangen van hoe de Brexit verder het nieuws zal vullen, ook blijven we kijken naar de kwartaalcijfers die elkaar vanaf nu snel zullen opvolgen.

Bij de DAX zien we een sterke fase die maar niet van ophouden weet, vooral de BREXIT ontwikkelingen die naar positief lijken te keren zorgt ervoor dat de DAX de jaartop opzoekt en zelfs even achter zich laat. Weerstand nu de 12.650, als de index daar boven weet te blijven kan de 12.850 en de 13.000 een doel worden de komende weken maar zo ver is het nog lang niet. Steun nu de 12.500 en de 12.300 punten, deze niveaus houden we in eerste instantie in de gaten. Sinds de bodem 8 sessies terug zien we dat de DAX al meer dan 800 punten hoger staat.

Wall Street:
Na een poging om door de 27.000 punten te breken zien we de Dow Jones net op die stand afsluiten, de index blijft dus rondom deze weerstand blijft hangen en zal er eerst een uitbraak moeten volgen richting de top om de markt weer op gang te trekken in de positieve richting. Weerstand nu de 27.000 en de 27.398 punten (TOP), steun zien we eerst rond de 26.850 en de 27.750 punten.

De Nasdaq kon niet boven de weerstand die we rond de 8150 punten zien geraken waardoor winstnemingen volgen, steun nu de 8100 en de 8000-8025 punten. Weerstand blijft voorlopig de 8150 en de 8250 punten, later de topzone rond de 8340 punten. Het is wachten op de grote bedrijven die nog met cijfers moeten komen maar aangezien hetgeen er met ASML en Philips gebeurde moeten de cijfers wel heel goed zijn om verder door te stoten, ASML verloor gisteren fors na de cijfers.

De S&P 500 kon dinsdag na de goed ontvangen cijfers even behoorlijk omhoog en wist zelfs even boven de belangrijke 3000 punten weerstand uitkomen. Gisteren volgen er winstnemingen waardoor deze index weer onder die weerstand sluit. Pas boven die 3000 punten kan de index weer op zoek naar de top ofwel de hoogste stand ooit rond die 3028 punten wacht. Mocht de index daar boven geraken dan kan er een reeks nieuwe records volgen gedurende het cijferseizoen, of dat gaat lukken is een andere kwestie want de markten staan behoorlijk hoog voor de periode waar we nu in zitten. Steun nu de 2970, de 2950, de 2920 en de 2880 punten. Het blijft dus opletten voor winstnemingen de komende sessies.

Handel en gebruik maken van een coach is in deze markt nodig:
Afgelopen vrijdag rond de topzone heb ik wat kunnen doen voor de leden, als de markt een top neerzet rond de huidige niveau's dan blijven de posities kansrijk. Je moet als de markten op een dag als gisteren en ook afgelopen vrijdag een extreem hoge top neerzet in ieder geval durven om daarop te reageren met posities. Dat is wat ik doe voor de leden, de momenten uitzoeken waar de kansen groot zijn en dan het nodige geduld nemen waar dat kan. Mocht u nog geen lid zijn dan kunt u zich inschrijven zodat u de komende periode mijn signalen ontvangt ... De markt zal nog genoeg kansen bieden dit jaar ...

Meedoen en dus gebruik maken van de ervaring van uw coach bij uw handel op de beurs kan nu voor €39 euro tot 1 december. De markt zal uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

NIEUW!!! Proefabonnement tot 1 DECEMBER:
Let op want voor nieuwe leden is er een mooie aanbieding (Proefabonnement) tot 1 DECEMBER voor €39 ... U kunt u zich inschrijven via de site https://www.usmarkets.nl/tradershop ... Zie hieronder de resultaten van de maand oktober (deze maand) en het totaal van dit jaar (2019)





AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.