Beursdagboek Trader Guy 21 oktober 2019, 08:29

...

Kan de markt opnieuw richting de topzone?

21 oktober 2019, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

We zien dat de week wat hoger kan opstarten, de futures staan hoger terwijl de indicatie voor Europa ook positief lijkt te worden, een hogere start dus. Tijdens het weekend was er hoop op een deal tussen de EU en het VK dat er een "Deal" kon worden gesloten rondom de Brexit maar die kwam niet rond helaas, dus weer uitstel, voor de zoveelste keer ... Ik had de reactie wat negatiever ingeschat maar we zien dat de opening vlak tot wat hoger kan uitkomen vanmorgen.


Update markt:
De markt blijft zoeken naar een springplank om de toppen van eerder dit jaar te behalen of om ze zelfs te te doorbreken, Wall Street lukt dat niet door dat Boeing vrijdag plots fors onderuit moest, ook werd er duidelijk wat winst genomen binnen de Tech-sector omdat enkele grote bedrijven in de loop van deze week met kwartaalcijfers komen. Blijkbaar willen beleggers eerst even een stapje opzij zetten om te zien of die cijfers wel aan de verwachtingen voldoen. Verder blijven we natuurlijk zitten met de Brexit, na opnieuw een NEE moet Johnson nog maar eens om uitstel vragen en met succes zo blijkt want de EU is akkoord om alles door te schuiven naar februari. Wederom een paar maanden wachten of dat allemaal door kan gaan met een DEAL.

Dan is er nog de rente, wat gaat de FED doen bij de komende vergadering? Die is op 31 oktober, zal de FED verder verlagen of wacht men een rondje deze keer? Allemaal zaken waar beleggers op wachten, ook al staan veel indices rond hun hoogste stand van dit jaar en lijkt de oversteek richting nieuwe records op Wall Street een kwestie van tijd. De kwartaalcijfers vallen tot nu toe nog mee en we krijgen geen noemenswaardige waarschuwingen voor het komende kwartaal en begin 2020. Wat ook nog meespeelt is dat de FED er alles aan doet om de markt te ondersteunen waar dat nodig is, denk aan de dagelijkse REPRO bijstortingen om de grote banken en fondsen voldoende zuurstof te geven.

Hoe de markt zich deze week zal gedragen valt nog niet zoveel over te zeggen, ik had niet verwacht dat het er vrijdag zo slecht zou uitzien maar aan de andere kant zitten we nu weer met een DIP en tot nu toe werden ALLE correcties snel weer opgekocht. De omstandigheden voor voor wat betreft vandaag zullen vooral samenhangen met de reactie op het nieuws rondom de Brexit. Aan de ene kant is er nog niks veranderd maar aan de andere kant krijgt men plots weer veel meer tijd om de zaak rond te krijgen.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan deze maand nog op winst, ook het jaar 2019 loopt meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst.

Technische niveau's:

Europa:
De AEX kende weer een mindere sessie vrijdag, de index sluit de week net boven de steunzone 570-571 af, als de index verder omlaag moet dan zien we 568 en later de 565 punten als steun. We letten uiteraard ook op de bodem die rond 560-561 punten wacht. Weerstand blijft voorlopig de 580-581 punten, later de topzone rond de 584-585 punten. Als er weer herstel komt dan kan de AEX snel opnieuw de bovenkant opzoeken, veel zal afhangen wat er met de Brexit gaat gebeuren. De komende dagen in ieder geval opletten voor de 560-561 aan de onderkant en de 584 aan de bovenkant.

Bij de DAX bleef ook vrijdag sterk liggen al kwam er na de top van donderdag die net boven de 12.800 punten uitkwam al een terugval op gang. De eerste weerstand blijft voorlopig in de buurt van de 12.650 punten, later de top van donderdag tussen de 12.800-12.850 punten. Steun blijft de 12.500 en de 12.300 punten, niet onlogisch in een volatiele markt waarin we nu zitten. Ook de DAX kan de komende week een belangrijke beweging maken.

Wall Street:
We zien bij de Dow Jones vrijdag een terugval na enkele dagen rondom de 27.000 punten te blijven hangen, de oversteek richting de recordstanden kwam er nog niet. De index moest vrijdag dan ook terug richting de steun die we rond de 27.750 punten zien uitkomen, die steun heb ik al een aantal keren genoemd de afgelopen weken. Onder die 27.750 zien we rond de 27.500 en de 27.250 punten steun. Weerstand blijft die 27.000 met daarboven snel de topzone die rond de 27.398 punten wacht.

De Nasdaq kon niet boven de weerstand die we rond de 8150 punten blijven, er kwam dan ook een terugval tot net onder de 8100 punten. Bij de Nasdaq is er nog niet zoveel schade, het is nu toch wachten op de grote bedrijven die vanaf volgende week met cijfers komen. Dat zijn Amazon, Intel, Microsoft en nog een aantal de komende week, de week erop volgen dan Apple en Alphabet. Weerstand nu die 8150 punten daarna is het wachten op de 8250 en de top rond de 8340 punten. Steun nu in eerste instantie de 8100, later de zone 8000-8025 punten.

De S&P 500 blijft rondom de 3000 punten hangen al moest de index wel even wat verder onderuit vrijdag. De belangrijkste uitdaging blijft om boven die 3000 punten te geraken, voorlopig lukt dat nog niet (net als de Dow die 27.000 punten niet doorbreekt) maar de uitdaging blijft wel aanwezig om dat de komende week wel te gaan doen. Pas bij een duidelijk slot boven de 3000 punten kan de index weer op zoek naar de top ofwel de hoogste stand ooit die rond de 3028 punten. Mocht de index daar boven geraken dan kan er een reeks nieuwe records volgen gedurende het vervolg van het cijferseizoen, of dat gaat lukken is een andere kwestie want de markten staan nog altijd behoorlijk hoog momenteel. Steun nu de 2970, de 2950, de 2920 en de 2880 punten.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.