Beursdagboek Trader Guy 28 oktober 2019, 15:55

...

Toch weer hogere koersen en dus records hier en daar

28 oktober 2019, 15:55 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (3)

De start van de week zet de positieve flow van eind vorige week door, ook al begon een en ander wat minder goed vanmorgen toch zien we dat alles weer oploopt na de opening van Wall Street. Let erop dat Wall Street deze week een uurtje vroeger open gaat omdat daar de wintertijd pas volgende week zal ingaan. Records nu voor de S&P 500 en de Nasdaq 100, de AEX index volgt met een nieuwe jaartop die we nu op de borden zien. Wel blijft de topzone een zware weerstand, er kan wel een positieve prik tot erboven komen maar de kans op een daling daarna tot weer ver onder de topzone zou ook heel goed kunnen. Sterker nog, dat is hetgeen ik ervan verwacht ...


Technische niveau's:

Europa:
De AEX begon de sessie slecht vandaag maar net als eind vorige week weet de index zich daarna te herpakken om opnieuw de zware weerstand op te zoeken. Ook nu nog altijd de 584-585 als zware weerstand, even aankijken of de index daar ofwel zal draaien (omlaag) of wordt er een definitieve doorbraak geforceerd met hogere stand tot gevolg en dat richting de 600 punten. Rond die top (584-585) zien we in ieder geval een dubbele of zelfs triple top. Nu maar afwachten of de AEX erin zal slagen om boven deze zware zone te geraken later deze week.

Samengevat:
Weerstand nu dus die 584-585 met daarboven de 591 en de 600 punten. Plots zien veel handelaren de 600 punten weer als doel maar eerder dit jaar werd die stand ook al enkele keren voorzien terwijl dat niet voor elkaar werd gekregen, deze keer ook niet te enthousiast worden in ieder geval want die 600 punten blijft een grote uitdaging voor de AEX. Steun zien we nu eerst in de buurt van de 580 punten, onder die 580 ruimte richting de 575 en de 571 punten.

DAX:
De DAX trekt door richting de 13.000 punten maar geraakt er nog niet boven, we letten nu op de 12.850 en de 12.750 punten als steun. De weerstand houden we nu op de 12.950 en de 13.000 punten met daar net boven de 13.150 punten. Toch zie ik de DAX niet echt loskomen vanaf de 12.850-12.900 punten waar ik dan de ondergrens neerzet. Dat wil zeggen dat de index onder deze zone in de problemen kan komen. Opletten dus voor die 12.850-12.900 vanaf nu. De DAX ziet er nog altijd bullish uit al moeten we de onderliggende factoren niet vergeten, deze blijven matig tot slecht.

Wall Street:
De Dow Jones start sterk vandaag en trekt even door tot boven de 27.000 punten maar na ruim een uur handelen zien we toch wat winstnemingen op gang komen. De topzone net onder de 27.400 punten wacht nu nog een goeie 1% hoger. Weerstand nu eerst die topzone rond de 27.400 punten, later bij een uitbraak de 27.500 en de 27.750 punten. Steun zien we nu eerst rondom die 27.000 punten ofwel de zone 26.750-27.000 punten. Pas onder de 26.750 punten ziet het er snel slechter uit voor wat betreft de Dow Jones.

De Nasdaq trekt nu ook door richting de topzon die rond de 8340 punten zien uitkomen, de Nasdaq staat daar nu nog een fractie onder. Weerstand na de doorbraak eerst boven de 8150 en later tot boven de 8250 punten nu die top rond de 8340 punten. Steun wordt nu vanzelfsprekend die getallen die ik net opnoem, de 8250 en de 8150 punten. We gaan zien hoe de index zich verder zal ontwikkelen, de weerstand kan ervoor zorgen dat we een stap terug moeten doen. Wel is het zo dat de S&P 500 vandaag (maandag) vrij makkelijk boven de vorige toppen geraakt en al nieuwe records aan het neerzetten is.

Bij de S&P 500 dus wel een nieuw record vandaag op de borden, een nieuwe hoogste stand ooit en dus voor het eerst zelfs 3040 op de teller. Het is wel een van de weinige indices die het oude record aanvalt en dus uitpakt met een nieuw record, de andere index die dat ook doet momenteel is de Nasdaq 100. Weerstand nu de 3050 en de 3075 punten, steun zien we nu eerst rondom de 3000 punten (2995-3010). Later rond de 2950 steun.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ..

Met vriendelijke groet,

Guy Boscart

Twitter: @USMarkets...

Start week vlak, nu vooral uitkijken rondom de weerstand

28 oktober 2019, 08:05 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Vanmorgen zien we dat de week vlak van start kan gaan, de futures op Wall Street staan iets in de plus terwijl de AEX samen met de DAX rond dezelfde stand uitkomen als vrijdag op slotbasis. Weinig veranderingen tot nu toe, veel indices staan rond hun (zware) weerstand) en het is de vraag of een doorbraak wel zal lukken de komende dagen? We kijken deze week vooral uit naar wat de FED gaat doen en hoe de cijfers van 3 bedrijven uit de TOP 5 in de VS zullen worden ontvangen (Apple, Alphabet en Facebook).


Update markt:
We zien dat de opening vanmorgen vlak tot iets hoger kan worden, weinig verandering ten opzichte van afgelopen vrijdag gezien de indicaties. Wel is het zo dat we nog altijd rond een zware en bij veel indices zelfs een enorm zware weerstand uitkomen. Vooral bij de S&P 500 en de Nasdaq 100 is dat zo want deze 2 indices komen nu rond hun hoogste stand ooit uit (All Time High). In Europa zien we dat de AEX een zware weerstand bereikt, een triple top is goed te zien op de grafiek waardoor we daar toch een zware weerstand moeten respecteren al blijft Technische Analyse in deze markt heel moeilijk. Toch ga ik uit van een moment dat de index het weer moeilijk kan gaan krijgen.

Op Wall Street valt het op dat de Dow Jones het nog steeds moeilijk blijft vinden om de kwartaalcijfers naar prestatie te belonen, de wisselende resultaten die we zien via de Dow Jones componenten houden de index momenteel nog wat tegen, het is wel zo dat er aan beide kanten uitschieters te vinden zijn. Zo geraakt de Dow Jones niet los van de 26.750-27.000 punten zone, als een van deze niveau's wordt doorbroken dan verwacht ik wel een grotere beweging in de gekozen richting. Dus ofwel onder die 26.750 ofwel boven de 27.000 punten. De andere indices doen het wel wat beter, zo zien we de Nasdaq 100 en de S&P 500 opstomen tot de zware weerstand ofwel de hoogste stand ooit om er net onder de week af te sluiten.

Vrijdag verloor het tech zwaargewicht Amazon na de slechte cijfers dat het bedrijf donderdag nabeurs presenteerde, het werd bij lange na niet de -150 dollar verlies waar het aandeel mee werd geconfronteerd nabeurs, op slotbasis vrijdag verloor het aandeel slechts 19 dollar. Weer een voorbeeld van hoe slecht het er ook uitziet, alles komt toch weer goed. Voorbeelden genoeg de afgelopen weken na mindere cijfers, denk aan ASML, Boeing en Caterpillar om er een paar te noemen.

Deze week krijgen we nog meer kwartaalcijfers met vandaag nabeurs Alphabet en vooral woensdag met Apple en Facebook. Verder krijgen we de FED nog, wat zal er met de rente gebeuren en wat zijn de vooruitzichten? Let dus vooral op hetgeen Powell zal vertellen bij een eventuele nieuwe renteverlaging, het blijft vreemd dat de rente wordt verlaagd nu de beurzen op recordstanden terechtkomen. Het blijven telkens nieuwe situaties waar ja als belegger mee te maken krijgt. Ook volgende week, en dan vrijdag tijdens de eerste dag van november, krijgen we nog de cijfers over de werkgelegenheid. Het wordt hoe dan ook een druk weekje met van alles wat op zowel economisch en bedrijfsnieuws.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst, er werden tot nu toe dit jaar 8 maanden met winst en 2 keer verlies. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Technische niveau's:

Europa:
De AEX trok vrijdag na een dip verder door tot de topzone rond de 584-585, daar kunnen we nu weerstand verwachten. We zien daar in ieder geval een dubbele en zelfs triple top. We gaan zien of de AEX tot daar nu boven geraakt begin volgende week. Weerstand nu dus die 584-585 met daarboven de 591 en de 600 punten. Plots zien veel handelaren de 600 punten weer als doel maar dat werd eerder dit jaar ook al aangegeven hetgeen telkens niet lukte. Die 600 punten blijft dus een uitdaging, de AEX haalt nu wel wat in ten opzichte van de DAX al werd de stijging de afgelopen dagen vooral gedragen door ASML, een zwaargewicht binnen de index.

De DAX trekt door richting de 12.900 punten, volgens mij blijven we met weerstand zitten tussen de 12.850 en 12.950 met mogelijk een uitschieter tot de 13.000 punten (psychologische grens) mocht alles meezitten dan kan de DAX begin volgende week richting de aangegeven niveau's. De DAX ziet er dan ook bullish uit al moeten we de onderliggende factoren niet vergeten, die blijven matig tot slecht. Steun nu de 12.850, de 12.750 en de 12.600 punten, deze niveau's kunnen snel worden bereikt zodra de markt hoogtevrees krijgt. Tot nu toe zien we dat oktober een sterke maand is wat betreft de beurzen en zeker wat betreft Europa. De DAX staat nu al zo'n 1100 boven de bodem van deze maand. Toch een beetje teveel van het goeie naar mijn gedacht.

Wall Street:
De Dow Jones blijft ook na de sessie van vrijdag hangen tussen de pakweg 26.750 en de 27.000 punten, pas als de index een doorbraak kan forceren onder of boven de aangegeven range volgt er zeer waarschijnlijk weer een beweging van 2 tot 3% in de gekozen richting. De top ofwel hoogste stand ooit wacht rond de 27.400 punten, eerst maar eens zien of de Dow Jones tot daar geraakt. Steun nu de 26.700-26.750 punten, later de 26.500 en de 26.250 punten als richtpunten omlaag. Weerstand de 27.000-27.050 en de top rond de 27.400 punten.

De Nasdaq kon vrijdag zelfs na de slechte cijfers van Amazon de dag met een stevige plus afsluiten. Wel is het zo dat de Nasdaq nu ruim boven de 8150 uitkomt en doortrekt tot de volgende weerstand die we rond de 8250 zien, de index sluit de week daar net onder. Bij een doorbraak kan de Nasdaq richting de topzone die we rond de 8340 punten. Steun kunnen we nu rond de 8150 punten verwachten, later de zone 8000-8025 punten.

Bij de S&P 500 blijft alles hetzelfde, de index geraakt nu verder voorbij de 3000 punten met een slot op 3022 punten vrijdag, de topzone ofwel de recordstand net onder de 3030 punten werd al even aangetikt waardoor we nu met een Triple Top zitten. Met deze uitschieter erbij is het zo dat de index al de gehele week rondom die 3000 punten hangt, het is de komende week erop of eronder zoals het er nu naar uit ziet. Het lijkt niet onmogelijk dat we met nieuwe records te maken krijgen maar, toch eerst maar zien of dat ook gaat lukken. Na het aantikken van de top kunnen er ook winstnemingen volgen de komende sessies. Weerstand nu eerst rond de top die op 3028 punten uitkomt, later rond de 3050 en 3075 punten weerstand. Steun zien we nu eerst rond de 3000-3010, later komen de 2980, de 2950 en de 2920 punten in beeld als steun.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »