Beursdagboek Trader Guy 4 november 2019, 15:31

...

Recordtijd: Hoe lang en vooral tot waar?

4 november 2019, 15:31 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (1)

Beste beursliefhebbers, beleggers ... Records-records en nogmaals records, tijd om contrair te denken vanaf nu?
Vanavond de Masterclass, vergeet niet op tijd in te loggen ... Ga naar https://www.onlineseminar.nl/bnpparibas/webinar/28317/masterclass-slimste-belegger-guy-boscart-en-nico-i/ en kijk mee (interactief uiteraard).

We starten er mee vandaag maar zoals je merkt doe ik nog niks, haast en spoed is zelden goed en dat is zeker het geval op de beurs. Een spike omhoog vandaag op vrijwel alle indices, alles staat minimaal op de hoogste stand van dit jaar terwijl de indices op Wall Street hun hoogste stand ooit bereiken. De S&P 500 en de Nasdaq 100 deden dat al eerder, de Nasdaq sloot eind vorige week aan, de Dow Jones zal dat vanmiddag doen. We zitten in een positieve flow, iets te positief naar mijn gedacht maar wie ben ik? We gaan wel zien waar er zich een tussentijdse top aandient, tot dan rustig blijven want de winnaars van vandaag kunnen de verliezers van morgen worden ...


Vergeet ook niet om een proefabonnement te nemen tot 1 januari waar ik beleggers, traders, begeleid met posities. Deze maand hebben we al een resultaat staan, de posities die eind vorige week werden aangekocht werden met een mooie winst gesloten. Zie hieronder de tabel van onze abonnementen en schrijf u meteen in voor €39 tot 1 januari via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tabel deze maand (November):Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


...

Positieve start week: AEX en Dow nu ook door de weerstand?

4 november 2019, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 15 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (1)

Vanmorgen zien we een hogere start met de opzet tot nieuwe records als Wall Street straks rondom deze standen gaat openen, Europa kan ook richting een nieuwe jaartop want de DAX probeert de 13.000 punten te doorbreken, ook de AEX index doet vanmorgen een goeie zaak door boven de 583 punten te geraken, ook hier nog een puntje of 2 er bovenop en we hebben een nieuwe jaartop te pakken. Azië start de week ook prima met mooie plussen, Japan deed niet mee door een vrije dag ...


LET OP
Vanavond om 20:00 ben ik te gast bij een webinar rondom de Slimste Belegger (Masterclass), u kunt het webinar uiteraard gratis volgen. Inschrijven kan dan via de link ... https://www.onlineseminar.nl/b... ... Probeer de webinar dus te volgen maar meedoen met het spel is ook heel leuk, dat kan via https://www.slimstebelegger.nl... Zorg ervoor dat u op tijd inlogt om niets te missen ...

Maandag ochtend update:
Vanmorgen dus een sterke start van de nieuwe week, veel nieuws is er niet maar men gaat vooral verder op hetgeen er vorige week gaande was en die zaken blijven de overhand houden zoals het rentebeleid, de kwartaalcijfers die over het algemeen goed werden ontvangen (op enkele bedrijven na). Verder kregen we te horen dat Boris Johnson het idee van een vertrek uit de EU zonder een "DEAL" achter zich laat nu de deadline afliep afgelopen donderdag, iets waar hij voor die tijd niets van wou weten. Er komt dus hoe dan ook een Brexit met een "DEAL" zoals het er nu naar uitziet maar er komen eerst nog verkiezingen in december, niks is nog zeker op dit moment.

Verder kregen we nieuws over de kwestie VS-China, zo te horen staan ze beiden nu wel heel dicht bij het bereiken van een akkoord over fase 1, er zou deze maand nog een handtekening volgen. We moeten dat allemaal nog niet al te positief inzien want ook op dit vlak is er niets zeker, positieve en negatieve berichten volgen elkaar in snel tempo op, nu zitten we aan de positieve kant van het verhaal, eerst die handtekeningen, dan kunnen we pas zeggen dat het is gelukt.

Ook in het weekend kreeg Saudi Aramco groen licht voor een beursgang, de grootste oliereus ter wereld kan dus naar de beurs en zelfs dit jaar nog. Let erop dat slechts een minimaal gedeelte van de aandelen naar de beurs gaan, is dacht zo'n 5% of zelfs nog niet eens. Wel slim om dat op de top van de markt te doen, zo krijgt men de beste waarde want het wordt hoe dan ook de grootste beursgang ooit wat betreft de totale waarde van het bedrijf. De Saudie's schatten de beurswaarde in op meer dan 2000 miljard, volgens hun, niet volgens de markt ...

Update markt:
De beurs blijft na een week vol met cijfers en economische data op de valreep dan toch bullish, we zien dat verschillende invloeden voor wat beweging hebben gezorgd maar over het algemeen zien beleggers het momenteel nog altijd van de positieve kant. De economische groei viel mee, de FED verlaagde de rente opnieuw en bedrijven als Apple en Facebook lieten betere resultaten zien dan hetgeen er werd verwacht. Andere cijfers waaronder de PMI vielen dan weer wat tegen, de cijfers over de werkgelegenheid waren beter dan verwacht, een MIX van feiten die uiteindelijk goed werden beoordeeld zodat de indices vrijdag tijdens de laatste sessie van de week en de eerste van de nieuwe maand november richting hun recordstand opliepen. De Dow Jones geraakt nu bijna tot die hoogste stand ooit, op 40-45 punten na, andere indices zoals de S&P 500, de Nasdaq en de Nasdaq 100 zetten vrijdag nieuwe toppen neer, de S&P 500 nu al het 3e recordslot binnen een week.

Europa zijn voorlopig nog lang niet aan nieuwe records toe, we zien wel dat de AEX, de DAX en de CAC 40 onderweg zijn richting een nieuwe jaartop, de AEX moet nog zo'n 4 punten hoger zien te geraken, de DAX bereikt al bijna de jaartop (nog ongeveer 20 punten te gaan), de CAC 40 zit al iets verder in dat proces en zet wel een nieuwe jaartop neer vrijdag. Europa is dus ook sterk bezig met nu mogelijk een doorbraak vanaf volgende week, de AEX zou dan tot boven de 585 moeten geraken, de DAX door de 13.000 punten en de CAC 40 kan dan de 5800 bereiken en achter zich laten. Na de sessie van vrijdag denk ik niet dat men het zal laten liggen, nieuwe toppen zitten er dus aan te komen.

Valse beweging afgelopen donderdag:
Donderdag kwam er nog een redelijke daling op gang en dat zelfs na de sterke cijfers van onder andere Apple, ik ging er toen van uit dat we er even klaar mee zouden zijn maar deze gedachte bleek onterecht (al was die wel logisch). De indices draaien stevig naar omhoog vrijdag, eigenlijk donderdagavond al op Wall Street na het zetten van de bodem, door dat de stijging richting het slot van vrijdag wederom sterk overkwam staan we nu op het punt om nieuwe jaartoppen neer te zetten. Voorlopig laat ik het scenario van dubbele en zelfs triple toppen varen, een uitbraak is een uitbraak. De zware weerstand werd dus doorbroken, zoals het er nu naar uit ziet ligt de weg open om nog 2 tot 3% koerswinst er bovenop te doen.

Wel moeten we dat de komende dagen eerst zien, de markt blijft in beweging en uiteraard volatiel zodat het op onverwachte momenten nog alle kanten op kan draaien. Wel is het zo dat er al veel bedrijven met cijfers zijn gekomen en dat er al belangrijke economische data werden gepubliceerd de afgelopen 2 weken. Neem er ook nog bij dat de FED de rente al voor de 3e keer op rij omlaag bracht, we zitten nu dus in een soort tussenfase en die lijkt positief. Nu verder richting Thanksgiving, meestal is dat ook een positieve periode, of dat ook dit jaar zo zal zijn moeten we afwachten.

De markt zit wel in een sterke flow momenteel, een nieuwe reeks records zal er ook voor zorgen dat hierdoor nieuwe beleggers over de streep worden getrokken, dat is bijna altijd het geval. Denk eraan dat ik in eerste instantie dacht dat het om een soort "valse uitbraak" zou gaan, en dat zeker na de terugval van afgelopen donderdag, maar nu lijkt het erop dat de markt dus door wil trekken.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst, er werden tot nu toe dit jaar 8 maanden met winst en 2 keer verlies. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:

Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX herpakt zich stevig vrijdag met de top boven het hoogste punt van donderdag, de index staat weer boven de 580 en zo ligt de weg weer open richting de top (jaartop) die we rond de 584-585 punten zien uitkomen. Weerstand nu dus die 585 met daarboven de 591 en later de mijlpaal die we op 600 punten zien uitkomen. Als de recordreeks zich doorzet op Wall Street, en we krijgen ook hier de wind in de zeilen, dan kan de AEX deze maand nog die 600 punten gaan opzoeken, maar dan moet wel alles meezitten uiteraard. Steun nu de 578, de 575 en de 570-571 punten, aan de onderkant zit er pas onder de 568 punten gevaar, daar zijn we nog lang niet. Voorlopig moeten we het weer bullish bekijken, eerst door de weerstand zien te geraken, dan zien we verder.

DAX:
De DAX doet wederom een poging om de 13.000 punten aan te tikken en op een paar punten na wist de DAX dat voor elkaar te krijgen. Voorlopig blijft het een behoorlijke uitdaging om die 13.000 punten achter zich te laten maar de opzet is goed en zeker nu de index na de forse terugval (tot onder de 12.800) zo snel weer tot die 13.000 weet te geraken (12.992). Zelfs na de sessie van vrijdag kunnen we niet anders concluderen dat de DAX nog altijd afwachtend blijft binnen de range 12.850-13.000 punten. We hebben de afgelopen week een uitschieter omhoog en een uitschieter omlaag gezien maar de index blijft bullish, sterk en bereidwillig om die 13.000 punten te pakken een van de komende dagen.

De weerstand moet ik nog altijd tussen de 12.950-13.000 punten houden zolang er geen uitbraak komt, later bij een doorbraak (13.000+) verwacht ik weerstand rond de 13.150 en de 13.250 punten. Onder de 12.800 punten ziet het er voor wat betreft de DAX weer slecht uit, mocht het tot een uitbraak omlaag komen dan zien we steun rond de 12.700 en later rond de 12.500 punten maar dan is de conditie wel behoorlijk aan het verslechteren.

Samengevat:
Europa komt weer goed op stoom na een tussentijdse terugval, we staan met de AEX, de DAX en de CAC 40 zeer dicht bij de uitbraak zone, het is nu wachten of dat ook zal lukken de komende dagen. Wel moeten we de steun krijgen van de markten om ons heen en er moeten niet teveel negatieve berichten voorbij komen rondom de VS en China, de Brexit en op economisch vlak. Veel negatieve invloeden verwacht ik na de afgelopen week niet meer, we zitten diep in het cijferseizoen en de reactie op wat er al is geweest is positief. Dus de kans dat we volgende week bij de indices hier in Europa nieuwe jaartoppen mogen verwachten is dan ook aan het groeien.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones trekt dan als laatste grote index op Wall Street door tot net onder de recordstand, de Dow Jones kende vrijdag een sterke sessie. Een plus van 300 punten en slechts 45 punten onder de hoogste stand ooit. De Dow Jones zal dat niet laten liggen zo ziet het er naar uit, we kunnen daar ook inzetten op een nieuwe reeks records. Weerstand blijft die recordstand net onder de 27.400 punten, bij een uitbraak kansen richting eerst de 27.750 en later richting de 28.000 punten. Steun zien we nu rond de 27.150 en de 27.000 punten, onder de 27.000 punten moeten we de 26.750 punten in de gaten houden als ultieme steun of het kan daaronder voor een tijdje afgelopen zijn.

Nasdaq:
De top werd vrijdag uiteindelijk doorbroken, een nieuw record staat op de borden nu wat betreft de Nasdaq. Ook hier kregen we donderdag te maken met een valse beweging omlaag, na bijna de top aan te hebben getikt kwam er een correctie op gang en dat terwijl enkele sterkhouders met goeie cijfers en koerswinst daaropvolgend kwamen (Apple en Facebook). De Nasdaq 100 gaf eerder al de indicatie dat ook de Nasdaq wel uit zou gaan breken maar de sessie van donderdag bracht de nodige twijfels. Nu de Nasdaq, en uiteraard ook de Nasdaq 100, nieuwe hoogtepunten neerzetten moeten we het vizier op nog meer gaan richten. De volgende mijlpaal voor de Nasdaq wordt nu de 8500 punten, later de 8650-8700 en de 8850 punten. We zitten dan meteen ook niet ver meer van de 9000 punten maar daar hebben we het nog niet over, alhoewel weet je nooit in deze markt. Steun nu de oude top rond de 8340 punten, later de 8250 en de 8150 punten als steun. Voorlopig nog bullish en zeker na de draai vanaf de bodem die donderdag werden neergezet.

S&P 500:
De S&P 500 blijft sterk liggen, de sterkste van allemaal tot nu toe en dat zien we aan het feit dat de index deze week 3 keer een record wist neer te zetten. Donderdag moest de index even terug tot de vorige top die we rond de 3028 punten zien uitkomen maar daarna draaide de index snel waardoor er snel naar een nieuwe hoogste slotstand ooit werd gezocht, vrijdag lukte dat dan ook. De index sluit meteen ook op de hoogste stand, die zien we nu op 3067 punten. We kunnen nu in de recordzone weerstand prikken rond de 3075, de 3100 en de 3150 punten. Het kan allemaal snel gaan en zeker als de Dow Jones mede aansluit met nieuwe records. Steun blijft de 3028 punten, de oude top, pas onder die stand weer opletten. Daarna steun rond de 3010 en de 2995-3000 punten.

Samengevat:
Wall Street breekt uit, zet nieuwe records neer (de Dow nog net niet) en na een terugtest van de oude top kunnen we nu niet meer van een valse uitbraak spreken, die lijkt nu geslaagd en vraagt om meer. De Dow Jones kan vanaf de komende dagen volop meedoen met deze nieuwe normen die gelden in niemandsland, het onbekende. Het moet allemaal nog gaan gebeuren maar het ziet er zeer goed uit, dus mogelijk kunnen we met de long posities die we op hebben genomen nog even vooruit, wel moeten we altijd blijven opletten voor het onbekende en onverwachte in deze markt, dat is nu eenmaal zo. Technisch ziet het er in ieder geval heel goed uit, laten we ons daaraan vasthouden ...

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »