Beursdagboek Trader Guy 11 november 2019, 08:09

...

Start week negatief, winstnemingen op komst zo lijkt het

11 november 2019, 08:09 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De week start zo te zien negatief via de futures, de winsten van afgelopen vrijdag op Wall Street waar we opnieuw een record werd neergezet zijn alweer verdwenen. Het zijn indicaties uiteraard, het is wachten op de start van Wall Street vanmiddag om 15:30 ... Ik gaf al aan dat er wat winstnemingen op komst waren, ik ga uit van 1 tot 2% daling in de loop van deze week, we gaan zien of het ook zover zal komen ...


Update markt:
Europa moest afgelopen vrijdag al wat inleveren maar Wall Street kon er wel weer een record uitslepen, vanmorgen zien we via de futures winstnemingen op gang komen zodat de indicaties voor vandaag negatief zijn. Europa kan zo te zien tussen de 0,3 en 0,6% omlaag, Wall Street rond de 0,4%. In totaal verwacht ik minimaal 1 tot 2% daling vanaf de toppen die vorige week werden neergezet. Azië verliest vanmorgen in ieder geval ook, Japan valt nog meer maar we zien vooral de Hang Seng fors inleveren na nieuwe onrust daar, de index laat bijna 3% liggen vanmorgen. Ook China moet fors inleveren vanmorgen ...

We kennen de indicaties nu, het is afwachten op wat er volgt in de loop van de dag. Beleggers en handelaren blijven dan vooral uitkijken naar de ontwikkelingen rondom het handelsconflict (wat anders) tussen de VS en China. Ook politieke onzekerheid in Spanje waar de socialisten winnen maar geen meerderheid halen kan voor Europa wat twijfels gaan zorgen al verwacht ik daar niet zoveel van. Verder lopen de spanningen in Hongkong weer op vanmorgen.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst en deze maand (november) werd er al een long positie met een mooie winst gesloten. We zitten nu weer in een positie en die kunt u nog aankopen door lid te worden. Dit jaar werden er tot nu toe 8 maanden met winst afgesloten en waren er 2 keer verlies maanden. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De topzone werd uiteindelijk doorbroken afgelopen dinsdag en zo geraakt de index stap voor stap wat dichter bij de 600 punten, op slotbasis staat de AEX nu rond de 596-597 punten. Weerstand verwacht ik rond de 598-600 punten, later ligt de weg open richting de 602 en de 605-607 punten waar we de volgende weerstand niveau's dan zien uitkomen. Steun nu de 592, 590, 585 en de 581 punten. Voorlopig blijven we alles bullish bekijken, wel denk ik dat er na de uitbraak de komende dagen een terugtest kan komen tot rond de 590-591 of zelfs tot de 585 punten, vanaf deze terugval (correctie) kan de AEX weer op gaan bouwen richting die 600 punten en mogelijk hoger. De indices die al wat eerder zijn uitgebroken moeten dan uiteraard ook sterk blijven liggen.

DAX:
De DAX doorbrak maandag dan uiteindelijk de 13.000 punten en dat was meteen behoorlijk stevig zodat de index nu al de 13.300 punten aan het opzoeken is. Wel blijft de kans groot dat na een uitschieter omhoog er een terugval kan komen richting die 13.000 punten, een hertest van het uitbraak niveau kan dus de volgende uitdaging worden wat betreft de DAX. De volgende hindernissen zie ik dus eerst rond de 13.300 en later wordt het dan de hoogste stand ooit in de buurt van de 13.500 punten. Al lijkt het nu niet zo maar hou er vooral rekening mee dat alles snel kan verlopen, dus als de 13.300 op de borden komt te staan kan het zijn dat de index enkele uren later al terug moet tot die 13.000 punten via winstnemingen.

Pas als de DAX weer onder de 13.000 punten zakt ziet het er pas minder goed uit op de korte termijn, steun dus die 13.150 en de 13.000 punten, later de 12.850 en de 12.700 punten.

Samengevat:
Europa doet het nog steeds heel goed en de AEX doet nu ook volop mee na de uitbraak van afgelopen dinsdag, de DAX en de CAC 40 deden dat eerder al. Belangrijk is dan ook dat er niet teveel negatieve berichten voorbij komen. Veel negatieve invloeden verwacht ik na de afgelopen week niet meer, we zitten al heel diep in het cijferseizoen en de reactie op wat er al is geweest is positief. Dus de kans dat de indices na een kleine DIP verder kunnen oplopen met nieuwe jaartoppen blijft groot.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones trekt dan als laatste grote index op Wall Street door, de Dow Jones kende vooral maandag een sterke sessie en kan met een reeks nieuwe records starten nu. Weerstand na de uitbraak nu eerst de 27.750, later kan de index snel richting de 28.000 punten. Steun zien we nu rond de oude top 27.400 punten, later de 27.150 en de 27.000 punten als steun. Pas als de Dow Jones weer onder de 27.000 punten zakt moeten we opletten, dan staan we snel weer in de buurt van de 26.750 punten. Het ziet er prima uit maar we weten dat het snel kan gaan zodra de markt weer de andere kant opdraait.

Nasdaq:
De oude top werd afgelopen vrijdag uiteindelijk doorbroken, de volgende mijlpaal voor de Nasdaq wordt nu de 8500 punten, later zien we dan de 8650-8700 en de 8850 punten als weerstand. Steun nu de oude top rond de 8340 punten, later de 8250 en de 8150 punten als steun. Voorlopig nog bullish en zeker na de draai vanaf de bodem die vorige week donderdag werd neergezet. Een terugtest van die 8340 kan tijdens winstnemingen de sessies dagen zeker nog.

S&P 500:
De S&P 500 moest even een klein stapje terug maar deze index blijft voorlopig de sterkste van allemaal na de uitbraak boven de 3028 punten. We kunnen nu in de recordzone meteen weer een nieuwe weerstand prikken rond de 3100, later weerstand rond de 3150, de 3200 en de 3250 punten. Het kan na dat de index is uitgebroken en in een soort niemandsland hangt allemaal snel gaan en weten we niet waar de top uiteindelijk zal uitkomen later. Steun blijft de voorlopig de oude top rond de 3028 punten, pas daaronder moeten we weer opletten. Daarna steun rond de 3010 en de 2995-3000 punten.

Samengevat:
Wall Street is uitgebroken en we zien meteen een reeks nieuwe records. Een terugtest van de oude top is hetgeen ik de komende dagen verwacht, daar kunnen nieuwe kopers worden aangetrokken. De uitbraak is dus een feit en dat vraagt eerst richting Thanksgiving en later richting het einde van dit jaar om meer. Het moet allemaal nog gaan gebeuren maar het ziet er in ieder geval zeer goed uit. Wat we nu kunnen doen is bij topvorming voor een korte beweging omlaag short kiezen of we pakken na een DIP weer long posities op. Uiteraard moeten we in deze markt altijd blijven opletten voor het onbekende en onverwachte, dat blijft nu eenmaal zo. Via de grafieken en dus puur gericht op Technische Analyse ziet het er momenteel heel goed uit, laten we ons daar voorlopig aan vast houden ...

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
U kunt zich inschrijven voor een proefabonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »