Beursdagboek Trader Guy 14 november 2019, 07:56

...

Disney zet Dow op nieuw record, AEX twijfelt onder de 600

14 november 2019, 07:56 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Het zag er toch even naar uit dat de markten een stap terug zouden doen maar na dat Wall Street open ging bleef daar niet veel van over, de Dow Jones wist er zelfs nog maar een nieuw record uit te slepen, de S&P 500 deed dat ook door er richting het slot van de handel nog een plus uit te slepen. De Nasdaq geraakt niet richting een nieuw record en zet een lagere top neer. Beleggers blijven hopen op positieve ontwikkelingen rondom de VS en China en wat betreft de Dow Jones krijgen we deze week 2 bedrijven die de boel behoorlijk optrekken, Disney en Boeing ...


Update markt:
Wall Street dus toch sterk richting het slot want de Dow Jones werd vooral omhoog getrokken door het aandeel Disney dat zwaar meeweegt en met liefst 7,3% winst de sessie afsloot. Ook Apple stoomt door omhoog met een nieuw record op de borden, de wind zit wel mee wat betreft Wall Street, Apple is nu al 1180 miljard dollar waard sinds gisteren. En toch trok het de Nasdaq niet mee naar een nieuw record, wat andere tech bedrijven blijven voorlopig achter, denk aan Amazon, Alphabet en Netflix. Netflix moest inleveren door dat er zoveel inschrijvingen kwamen op de nieuwe Disney streaming dienst.

Wat ook voorbij kwam is dat The Wall Street Journal melde dat de gesprekken tussen de VS en China vast aan het lopen zijn. Zo gemakkelijk als eerder werd aangegeven gaat het niet, het is nu wachten op een reactie van beide partijen de komende dagen want eens zal er een handtekening moeten komen onder het akkoord "Fase 1".

Voorlopig alles dus nog positief en rooskleurig, beleggers krijg je niet zo snel van de wijs merken we, zelfs negatieve of minder positief overkomende berichtgeving rondom de VS en China zorgen niet meer voor een schrikreactie en dat terwijl ongeveer 10% van de recente stijgingen op Wall Street (de indices) kwam door positieve geruchten rondom dat probleem. Er blijft naar mijn mening nogal wat lucht in de markt zitten, eens moet er wat stoom worden afgeblazen, dat op zijn minst. We blijven daar dus nog even op wachten ...

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst en deze maand (november) werd er al een long positie met een mooie winst gesloten. We zitten nu weer in een positie en die kunt u nog aankopen door lid te worden. Dit jaar werden er tot nu toe 8 maanden met winst afgesloten en waren er 2 keer verlies maanden. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX geraakt tot net boven de 600 punten grens eerder deze week maar we zien dat deze grens voorlopig nog wat te hoog gegrepen is. Die 598-600 punten weerstand blijft dus zwaar, zolang de rest niet verder doortrekt (DAX, Wall Street) dan voorzie ik niet dat de AEX snel die 600 punten achter zich zal laten. Weerstand dus die 598-600 met daarboven de 605 en de 609 punten. Als het niet lukt om door te stoten tot ver boven de 600 punten grens dan verwacht ik steun rond de 594-595, de 591 en de 585-586 punten. Pas onder de oude top ofwel de 585-586 punten kan de AEX in de problemen komen en komt er een verkoopsignaal.

DAX:
De DAX doorbrak vorige week de 13.000 punten en trok al door tot rond de 13.300 punten, de afgelopen dagen zien we wat consolidatie bij de DAX maar alles blijft op dit moment beperkt tot een range van ongeveer 100 punten. Tussen de pakweg 13.200 en de 13.300 punten. Steun voor de DAX zien we eerst rond de 13.150 punten, later kan een terugtest van die 13.000 punten tot de mogelijkheden behoren. Weerstand nu de 13.275-13.300 punten zone, mocht de DAX dan toch uitbreken dan ligt de weg open richting de hoogste stand ooit, die komt uit net onder de 13.560 punten. Pas als de DAX weer onder de 13.000 punten zakt ziet het er minder goed uit op de korte termijn.

Samengevat:
Europa doet het nog steeds goed en blijft liggen op een niveau om de overstap richting nieuwe hoogtepunten in te zetten. Bij de AEX is dat de 600 punten grens, bij de DAX de 13.300 punten. Belangrijk is dat er niet teveel negatief nieuws naar buiten komt, de kans dat er een mindere fase komt blijft uiteraard groot met de standen op de beurs van nu. Het probleem waar we nu mee zitten, en dat kan best nog een tijdje zo blijven, is dat veel beleggers het momenteel naar mijn gedacht te rooskleurig inzien, dat krijg je altijd als de markten overdrijven en plots enorm bullish overkomen want daar wordt al een lange tijd op gewacht. Een soort situatie als in 2007-2008 (net voor de bankencrisis) of eind 2000 (tech bubbel) merk ik en daar zit juist het grote gevaar. Belangrijk is om even na te denken hoe de recente stijgingen tot stand zijn gekomen? Op hoop en gedrukt geld ...

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones trekt door en zet weer een nieuw record neer, er staan nu al 7 nieuwe All Time Highs op de borden in amper een week tijd (9 sessies). Weerstand na de uitbraak nu eerst de 27.775-27.800, later kan de index snel richting de 28.000 punten. Steun zien we nog altijd rond de oude top en die komt uit rond de 27.400 punten, later steun rond de 27.150 en de 27.000 punten waar de index 2 weken geleden nog onder terecht kwam. Pas als de Dow Jones onder de 27.000 punten zakt moeten we opletten, dan kan de index wel eens snel weer in de buurt van de 26.750 punten terecht komen. Het ziet er nu nog prima uit maar we weten dat het snel kan gaan zodra de markt weer de andere kant opdraait.

Nasdaq:
De volgende mijlpaal voor de Nasdaq wordt de 8500 punten, later zien we dan de 8650-8700 en de 8850 punten als weerstand. Steun nu de oude top rond de 8340 punten, later de 8250 en de 8150 punten als steun. Voorlopig blijft de Technologie index bullish tot er een top staat. Zodra de index door winstnemingen omlaag moet dan wordt een terugtest van die 8340 het eerste belangrijke doel, zoiets kan behoorlijk snel verlopen, die 8340 punten kan er na 1 a 2 sessies al staan, deze week nog eventueel of begin volgende week.

S&P 500:
Deze index blijft voorlopig nog altijd de sterkste van allemaal na de uitbraak boven de 3028 punten, gisteren kwam er opnieuw een record bij op slotbasis. De index kwam deze week al even tot boven de 3100 punten uit maar die 3100 blijft voorlopig wel een weerstand. Later mocht de index die 3100 punten doorbreken dan zien we weerstand rond de 3150, de 3200 en de 3250 punten. Steun blijft voorlopig de oude top rond de 3028 punten, pas daaronder moeten we weer opletten. Daarna steun rond de 3010 en de 2995-3000 punten.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
U kunt zich inschrijven voor een proefabonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:



DAX:



Dow Jones:



Nasdaq:


S&P 500:



Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.