Beursdagboek Trader Guy 12 november 2019, 07:43

...

Beurzen blijven rond de toppen hangen

12 november 2019, 07:43 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De sessie begon gisteren negatief maar richting het slot kwam de flow er wederom in op Wall Street, opnieuw een record voor de Dow Jones, de Nasdaq en de S&P 500 lukt het net net met een negatief slot van enkele punten.


Update markt:
Europa deed het ook wat minder na de start van de sessie, zowel de AEX als de DAX begonnen de sessie met verlies. De DAX sluit 30 punten lager terwijl de AEX zich uit het verlies wist te werken om nagenoeg vlak de sessie af te sluiten. Enkele aandelen trokken de kar binnen de AEX, vooral ASML blijft de AEX steunen in de positieve richting, het aandeel bereikt nu €242, de weging van ASML komt al uit op bijna 17% van de index. De AEX blijft in de buurt van de 600 punten hangen voorlopig, het duurt nu al een paar dagen, tot een echte aanval komt het nog niet maar zolang Wall Street zijn top niet zet blijft de kans op het bereiken van die 600 punten groot. Wel is het zo dat de kans op winstnemingen elke dag groter aan het worden is, het zou niet meer dan logisch zijn na de stevige rally van de afgelopen weken. Eind oktober (26-27) stond de Dow Jones zelfs bijna 1000 punten lager dan de slotstand van gisteren. Ook de Nasdaq is toe aan een kleine correctie van tussen de 2 a 3% vanaf de top.

Dat de Dow Jones gisteren alsnog positief wist af te sluiten kwam door het aandeel Boeing. Boeing won 4,5% na nieuws over de terugkeer van de 737 MAX, het toestel dat nu al sinds maart aan de grond staat en wacht op een software update na de fatale ongelukken met het toestel. Boeing gaf aan dat de productie mogelijk al in december kan worden hervat. Nieuws over de toestellen die nu nog aan de grond staan kon ik niet zo snel vinden maar daar zal ook wel verandering in komen. Let er wel op dat het wederom berichten op verwachtingen gaat, er is nu nog niets duidelijk en zeker daarover.

De markt zoekt dus verder zijn weg in een omgeving waar men vooral in blijft zetten op hoop en verwachting, de afgelopen weken draait alles rondom een mogelijk akkoord tussen de VS en China (deels wel te verstaan), daar krijgen we nu ook een impuls bij via Boeing en de MAX toestellen hetgeen ook allemaal nog niet duidelijk is. Verder zet men nog altijd in op lage rentes en vooral de hoop op meer verruiming door de Centrale Banken. Daarbij komt nog dat de markt en de waarderingen behoorlijk hoog liggen met de nieuwe records op Wall Street, het is te hopen dat er straks geen jasje uit moet omdat alles veel te ver is doorgeschoten, sinds de bodem van maart 2009 op 6470 punten staat de index daar nu al 21.200 punten boven. Om het nog maar even visueel te maken hoe ver de markt is doorgeschoten vanaf die bodem ...

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst en deze maand (november) werd er al een long positie met een mooie winst gesloten. We zitten nu weer in een positie en die kunt u nog aankopen door lid te worden. Dit jaar werden er tot nu toe 8 maanden met winst afgesloten en waren er 2 keer verlies maanden. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De topzone blijft in zicht voor wat betreft de AEX, we zien die tussen de 598 en de 600 punten, die laatste stap tot de 600 punten voor de AEX ligt nog amper 4 punten hoger. Weerstand dus die 598-600 punten, bij een doorbraak eerst de 605 en de 610-612 punten als weerstand. Steun kunnen we nu verwachten rond de 594-595 punten, later de 591 en de 584-585 punten. Let erop dat de AEX zeer breekbaar blijft, bij een grotere correctie bij vooral de Tech sector kan ASML snel €10 tot €15 inleveren en dat zal zwaar wegen op de AEX. De kans daarop is toch redelijk groot nu.

DAX:
De DAX doorbrak vorige week de 13.000 punten en trok al door tot rond de 13.300 punten, de afgelopen 2 sessies zien we wat terugval maar alles blijft beperkt tot nu toe. Steun voor de DAX zien we eerst rond de 13.150 punten, later kan een terugtest van die 13.000 punten tot de mogelijkheden behoren. Weerstand nu de 13.250-13.300 punten zone, later de topzone net onder de 13.500 punten. Pas als de DAX weer onder de 13.000 punten zakt ziet het er pas minder goed uit op de korte termijn.

Samengevat:
Europa doet het nog steeds heel goed en de AEX doet nu ook volop mee na de uitbraak, de DAX en de CAC 40 deden dat eerder al. Belangrijk is dan ook dat er niet teveel negatieve berichten voorbij komen. Dus de kans dat de indices na een kleine DIP via de nodige winstnemingen verder kunnen oplopen, nieuwe jaartoppen daarna blijven mogelijk maar vanzelfsprekend is dat niet. Veel beleggers leven nu plots weer op een rose wolk merk ik en daar zit juist het grote gevaar.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones trekt dan als laatste grote index op Wall Street door en het is dan ook de Dow Jones die als enige index afgelopen vrijdag en gisteren met een nieuw record wist te sluiten. Vrij conservatief met slechts enkele punten maar toch 2 nieuwe records op de teller. Weerstand na de uitbraak nu eerst de 27.750, later kan de index snel richting de 28.000 punten. Steun zien we nu rond de oude top 27.400 punten, later de 27.150 en de 27.000 punten als steun. Pas als de Dow Jones weer onder de 27.000 punten zakt moeten we opletten, dan staan we snel weer in de buurt van de 26.750 punten. Het ziet er prima uit maar we weten dat het snel kan gaan zodra de markt weer de andere kant opdraait. Denk er wel aan dat de Dow Jones slechts 1% boven de oude top staat, en dat de index al 6 nieuwe records kan neer printen binnen die 1% boven die oude mijlpaal.

Nasdaq:
De oude top werd afgelopen vrijdag uiteindelijk doorbroken, de volgende mijlpaal voor de Nasdaq wordt nu de 8500 punten, later zien we dan de 8650-8700 en de 8850 punten als weerstand. Steun nu de oude top rond de 8340 punten, later de 8250 en de 8150 punten als steun. Voorlopig nog bullish en zeker na de draai vanaf de bodem die vorige week donderdag werd neergezet. Een terugtest van die 8340 kan tijdens winstnemingen de sessies dagen zeker nog.

S&P 500:
De S&P 500 moest een klein stapje terug maar deze index blijft voorlopig de sterkste van allemaal na de uitbraak boven de 3028 punten. We kunnen nu in de recordzone meteen weer een nieuwe weerstand prikken rond de 3100, later weerstand rond de 3150, de 3200 en de 3250 punten. Het kan na dat de index is uitgebroken en in een soort niemandsland hangt allemaal snel gaan en weten we niet waar de top uiteindelijk zal uitkomen later. Steun blijft de voorlopig de oude top rond de 3028 punten, pas daaronder moeten we weer opletten. Daarna steun rond de 3010 en de 2995-3000 punten.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
U kunt zich inschrijven voor een proefabonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »