Beursdagboek Trader Guy 13 november 2019, 07:54

...

AEX tikt de 600 aan, Wall Street consolidatie rond topzone

13 november 2019, 07:54 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De AEX wist even tot boven de 600 punten te geraken maar moest tegen het einde van de sessie wat inleveren om toch net onder deze grens af te sluiten. Wall Street ging ook nog redelijk goed van start maar moest tegen het slot dan toch inleveren, de Dow Jones mist zo op 0,07 punt een nieuw record. De S&P 500 en de Nasdaq zetten dan wel net weer een nieuwe All time High neer, zo blijven de indices aan de bovenkant hangen voorlopig en is er van een echte draai door winstnemingen nog geen sprake ...


Update markt:
Waar beleggers vooral op aan het wachten waren zijn de woorden van Trump gisteren tijdens een toespraak rondom de kwestie met China, de president zei niet veel meer dan hetgeen we al wisten en er werd niet gerept over een afbouw van de heffingen waar China het over had vorige week. Hij gaf aan dat de VS dichtbij het tekenen staat van het ondertekenen van "FASE 1" een handelsdeal met China. Hij gaf ook aan dat andere toegevingen enkel en alleen in het voordeel moeten zijn van de VS en daar zal de schoen blijven wringen. Verder kreeg FED voorzitter natuurlijk weer een veeg uit de pan, Trump gaf nog maar een keer kritiek op Jerome Powell omdat hij de rente niet snel genoeg naar 0% brengt, Trump zegt dat de VS er last van heeft dat andere landen wel op of onder de 0% staan met de rente.

Aan de andere kant klopt Trump hard op de borst door te zeggen dat zijn economische beleid gedurende de afgelopen jaren het beste is in de geschiedenis van de VS, dat de beurzen records neerzetten en dat het allemaal tot stand komt door zijn inzet. Beleggers reageren amper op zijn toespraak, ze zijn eerder wat teleurgesteld.

De gebeurtenis van de dag was natuurlijk dat de AEX door de 600 punten wist te breken, ook al was het maar voor een korte tijd, de grens werd al even opgezocht en dus doorbroken. Of dat een vervolg zal krijgen moeten we afwachten, zoals ik de afgelopen dagen al aangaf zal de AEX dat niet alleen voor elkaar krijgen, dan moeten de andere en veel belangrijker indices ook doortrekken omhoog. We zien op Wall Street na al een sessie of 5-6 amper wat gebeuren, het enige wat de kranten nog haalt zijn de nieuwe records maar als we goed kijken dan is de bandbreedte waarin de records worden neergezet bijzonder smal, de Dow Jones zet maar liefst 6 records neer tussen de oude top (27.400) en de huidige top die op 27.691 punten uitkomt. De range komt uit op niet meer dan 1 procent zoals u ziet.

Vanmorgen zien we de indices wat lager uitkomen via de futures, veel is het niet maar het feit is dat de toppen niet worden aangevallen (AEX en DAX) en dat Wall Street duidelijk stil aan het vallen is rond de topzone, de Dow Jones blijft nu al 4 sessies hangen rondom de 27.650-27.750 punten.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst en deze maand (november) werd er al een long positie met een mooie winst gesloten. We zitten nu weer in een positie en die kunt u nog aankopen door lid te worden. Dit jaar werden er tot nu toe 8 maanden met winst afgesloten en waren er 2 keer verlies maanden. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX bereikt de 600 punten grens, gaat er eventje boven maar moet eronder de sessie afsluiten. Die 598-600 punten weerstand blijft dus zwaar, zolang de rest niet verder doortrekt (DAX, Wall Street) dan voorzie ik niet dat de AEX die 600 punten achter zich gaat laten. Weerstand dus die 598-600 met daar snel boven de 605 en de 609 punten. Als het niet lukt om door te stoten tot ver boven die 600 punten dan zie ik steun rond de 594-595, de 591 en de 585-586 punten. Pas onder de oude top ofwel de 585-586 punten kan de AEX in de problemen komen en komt er een verkoopsignaal.

DAX:
De DAX doorbrak vorige week de 13.000 punten en trok al door tot rond de 13.300 punten, de afgelopen dagen zien we wat consolidatie bij de DAX maar alles blijft op dit moment beperkt tot een range van ongeveer 100 punten. Tussen de pakweg 13.200 en de 13.300 punten. Steun voor de DAX zien we eerst rond de 13.150 punten, later kan een terugtest van die 13.000 punten tot de mogelijkheden behoren. Weerstand nu de 13.275-13.300 punten zone, mocht de DAX dan toch uitbreken dan ligt de weg open richting de hoogste stand ooit, die komt uit net onder de 13.560 punten. Pas als de DAX weer onder de 13.000 punten zakt ziet het er pas minder goed uit op de korte termijn.

Samengevat:
Europa doet het nog steeds heel goed en de AEX doet volop mee na de uitbraak, de DAX en de CAC 40 deden dat eerder al. Belangrijk is dan ook dat er niet teveel negatieve berichten voorbij komen. Dus de kans dat de indices na een kleine DIP via de nodige winstnemingen verder kunnen oplopen, nieuwe jaartoppen daarna blijven mogelijk maar vanzelfsprekend is dat niet. Veel beleggers zien het momenteel naar mijn gedacht te rooskleurig in, dat krijg je altijd als de markten overdrijven en zeer bullish overkomen want daar wachten ze al een lange tijd op. merk ik en daar zit juist het grote gevaar.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones wist zich als laatste grote index op Wall Street aan te sluiten met het maken van nieuwe records, dat lukt nu dan ook volop want na de uitbraak staan er al 6 All Time Highs op de borden. Weerstand na de uitbraak nu eerst de 27.750, later kan de index snel richting de 28.000 punten. Steun zien we nu rond de oude top 27.400 punten, later de 27.150 en de 27.000 punten als steun. Pas als de Dow Jones weer onder de 27.000 punten zakt moeten we opletten, dan kan de index wel eens heel snel weer in de buurt van de 26.750 punten terecht komen. Het ziet er nu nog prima uit maar we weten dat het snel kan gaan zodra de markt weer de andere kant opdraait. Denk er ook aan dat de Dow Jones nog maar slechts 1% boven de oude top staat, en dat terwijl de index al 6 nieuwe records kon neerzetten.

Nasdaq:
De volgende mijlpaal voor de Nasdaq wordt de 8500 punten, later zien we dan de 8650-8700 en de 8850 punten als weerstand. Steun nu de oude top rond de 8340 punten, later de 8250 en de 8150 punten als steun. Voorlopig blijft de Technologie index bullish. Voorlopig hogere toppen en nieuwe records tot de draai er komt, als de index door winstnemingen omlaag moet dan wordt een terugtest van die 8340 het eerste belangrijke doel. Denk eraan dat zoiets behoorlijk snel kan verlopen, die 8340 punten kan er in 1 a 2 sessies al staan, deze week nog eventueel ...

S&P 500:
Deze index blijft voorlopig de sterkste van allemaal na de uitbraak boven de 3028 punten met gisteren opnieuw een record op slotbasis. De index kwam al even boven de 3100 punten uit maar die 3100 blijft voorlopig wel een weerstand. Later mocht de index die 3100 punten doorbreken dan zien we weerstand rond de 3150, de 3200 en de 3250 punten. Steun blijft de voorlopig de oude top rond de 3028 punten, pas daaronder moeten we weer opletten. Daarna steun rond de 3010 en de 2995-3000 punten.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
U kunt zich inschrijven voor een proefabonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »