Beursdagboek Trader Guy 8 november 2019, 08:00

...

Beurzen blijven sterk, Trump zal Bloomberg moeten verslaan

8 november 2019, 08:00 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Donderdag zien we op Wall Street opnieuw recordstanden op slotbasis maar de indices moesten wel inleveren vanaf de hoogste stand van de dag. De positieve impuls kwam weer eens (wat anders) na dat China beweerde dat ze al ver waren om de tarieven op te heffen. Later blijkt dat de eis van China is dat de VS ermee moet starten en dat het stapsgewijs zal verlopen. Hoe dan ook, de markt kreeg nog maar eens een positieve impuls op iets wat later nog moet blijken. Europa kon door het nieuws ook positief volgen, vooral de DAX bleef de gehele sessie sterk liggen ...


Update markt:
De markt blijft in een soort euforische stemming, China kwam goed uit de hoek met de melding dat de tarieven zullen worden afgebouwd en we zien dat de markt blijft zoeken naar nieuwe toppen (records) hetgeen altijd al een vrij makkelijk proces is eens de indices daarmee zijn begonnen. Laten we aan de andere kant nu niet gaan denken dat de bomen tot aan de hemel groeien, er komt hoe dan ook nog een terugtest van de oude toppen (records). Wat gisteren ook opviel was dat de de markt na een sterke start later stilviel en vanaf de toppen wat moest inleveren. Desondanks won de Dow Jones nog 182 punten, de S&P 500 ging met 8 punten omhoog terwijl de Nasdaq 24 punten hoger afsloot.

De indices hier in Europa deden het gisteren ook prima met de DAX die net onder de 13.300 punten sluit, de AEX kwam op een zucht van de 600 punten terecht, de dagtop lag rond de 597,65 punten. Of die 600 wordt bereikt vandaag weet ik niet, alles is mogelijk momenteel, we kunnen niet voorspellen wat de markt van plan is ook al lijkt het zo logisch dat we verder omhoog gaan. Die 13.300 voor de DAX en de 600 voor de AEX bijven nu de eerste doelen. Een correctie zou nu zeker welkom zijn al was het maar om nieuwe kopers te lokken want iedereen die nu instapt betaald de hoofdprijs wat betreft aandelen.

Bloomberg presidentskandidaat:
Een ander volgens mij zeer belangrijk nieuwtje is dat Trump een zeer degelijke en zware concurrent krijgt volgend jaar, Michael Bloomberg zal voor het Presidentschap gaan melde zijn woordvoerder gisteren. Een charismatische kandidaat die goed ligt bij het volk, ook een rijk persoon vergelijkbaar met Trump maar volgens mij ook meer iemand die nergens bang voor is. De oud burgemeester van New York maakt een zeer grote kans om Trump van zijn troon af te gooien. Deze ontwikkeling zal veel veranderen en zeker wanneer hij wint, en nogmaals, de kans daarop is groot. Het zal ook voor de financiële markten een opluchting zijn mocht Trump het toneel verlaten.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst en deze maand (november) werd er al een long positie met een mooie winst gesloten. We zitten nu weer in een positie en die kunt u nog aankopen door lid te worden. Dit jaar werden er tot nu toe 8 maanden met winst afgesloten en waren er 2 keer verlies maanden. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De topzone werd uiteindelijk doorbroken afgelopen dinsdag en zo geraakt de index stap voor stap wat dichter bij de 600 punten, op slotbasis staat de AEX nu rond de 597 punten. Weerstand verwacht ik rond de 598-600 punten, later ligt de weg open richting de 602 en de 605-607 punten waar we de volgende weerstand niveau's dan zien uitkomen. Steun nu de 592, 590, 585 en de 581 punten. Voorlopig blijven we alles bullish bekijken, wel denk ik dat er na de uitbraak de komende dagen een terugtest kan komen tot rond de 584-585 of zelfs tot de 581 punten, vanaf die terugval kan de AEX weer op gaan bouwen richting die 600 punten. De indices die al enkele dagen zijn uitgebroken moeten dan wel sterk blijven liggen.

DAX:
De DAX doorbrak maandag dan uiteindelijk de 13.000 punten en dat was meteen behoorlijk stevig zodat de index nu al de 13.300 punten aan het opzoeken is. Wel blijft de kans groot dat na een uitschieter omhoog er een terugval kan komen richting die 13.000 punten, een hertest van het uitbraak niveau kan dus de volgende uitdaging worden wat betreft de DAX. De volgende hindernissen zie ik dus eerst rond de 13.300 en later wordt het dan de hoogste stand ooit in de buurt van de 13.500 punten. Al lijkt het nu niet zo maar hou er vooral rekening mee dat alles snel kan verlopen, dus als de 13.300 op de borden komt te staan kan het zijn dat de index enkele uren later al terug moet tot die 13.000 punten via winstnemingen.

Pas als de DAX weer onder de 13.000 punten zakt ziet het er weer wat minder goed uit op de korte termijn, steun dus die 13.150 en de 13.000 punten, later de 12.850 en de 12.700 punten.

Samengevat:
Europa doet het nog steeds heel goed en de AEX doet nu ook volop mee na de uitbraak van dinsdag, de DAX en de CAC 40 deden dat eerder al. Belangrijk is dan ook dat er niet teveel negatieve berichten voorbij komen. Veel negatieve invloeden verwacht ik na de afgelopen week niet meer, we zitten al heel diep in het cijferseizoen en de reactie op wat er al is geweest is positief. Dus de kans dat de indices na een kleine DIP verder kunnen oplopen met nieuwe jaartoppen blijft groot.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones trekt dan als laatste grote index op Wall Street door, de Dow Jones kende vooral maandag een sterke sessie en kan met een reeks nieuwe records starten nu. Weerstand na de uitbraak nu eerst de 27.750, later kan de index snel richting de 28.000 punten. Steun zien we nu rond de oude top 27.400 punten, later de 27.150 en de 27.000 punten als steun. Pas als de Dow Jones weer onder de 27.000 punten zakt moeten we opletten, dan staan we snel weer in de buurt van de 26.750 punten. Het ziet er prima uit maar we weten dat het snel kan gaan zodra de markt weer de andere kant opdraait.

Nasdaq:
De oude top werd afgelopen vrijdag uiteindelijk doorbroken, de volgende mijlpaal voor de Nasdaq wordt nu de 8500 punten, later zien we dan de 8650-8700 en de 8850 punten als weerstand. Steun nu de oude top rond de 8340 punten, later de 8250 en de 8150 punten als steun. Voorlopig nog bullish en zeker na de draai vanaf de bodem die vorige week donderdag werd neergezet. Een terugtest van die 8340 kan tijdens winstnemingen de sessies dagen zeker nog.

S&P 500:
De S&P 500 moest even een klein stapje terug maar deze index blijft voorlopig de sterkste van allemaal na de uitbraak boven de 3028 punten. We kunnen nu in de recordzone meteen weer een nieuwe weerstand prikken rond de 3100, later weerstand rond de 3150, de 3200 en de 3250 punten. Het kan na dat de index is uitgebroken en in een soort niemandsland hangt allemaal snel gaan en weten we niet waar de top uiteindelijk zal uitkomen later. Steun blijft de voorlopig de oude top rond de 3028 punten, pas daaronder moeten we weer opletten. Daarna steun rond de 3010 en de 2995-3000 punten.

Samengevat:
Wall Street is uitgebroken en we zien meteen een reeks nieuwe records. Een terugtest van de oude top is hetgeen ik de komende dagen verwacht, daar kunnen nieuwe kopers worden aangetrokken. De uitbraak is dus een feit en dat vraagt eerst richting Thanksgiving en later richting het einde van dit jaar om meer. Het moet allemaal nog gaan gebeuren maar het ziet er in ieder geval zeer goed uit. Wat we nu kunnen doen is bij topvorming voor een korte beweging omlaag short kiezen of we pakken na een DIP weer long posities op. Uiteraard moeten we in deze markt altijd blijven opletten voor het onbekende en onverwachte, dat blijft nu eenmaal zo. Via de grafieken en dus puur gericht op Technische Analyse ziet het er momenteel heel goed uit, laten we ons daar voorlopig aan vast houden ...

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
U kunt zich inschrijven voor een proefabonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »