Beursdagboek Trader Guy 6 november 2019, 07:57

...

AEX breekt uit, wel opletten voor kleine correctie nu

6 november 2019, 07:57 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een sessie met weinig beweging wat betreft de indices die al waren uitgebroken (Dow, Nasdaq, S&P 500 en de DAX), de AEX daarentegen deed het met een plus van bijna 1% wel goed met uiteindelijk een doorbraak tot boven de weerstand. Wat ik nu verwacht is dat de markt even op adem moet komen en een stapje terug kan doen de komende sessies, de oude toppen worden dan een belangrijke steun ...


Update markt:
De markt consolideert nu wat als er naar Wall Street wordt gekeken, ook de DAX deed een pas op de plaats gisteren. De AEX daarentegen deed het deze keer veel beter dan de rest en ook onze index slaagt erin om uit te breken, de index sluit nu boven de 590 punten hetgeen een nieuwe jaartop is. De AEX komt nu voor het eerst sinds juni 2001 boven die 590 punten uit, de recordstand blijft uiteraard de 701 punten die werd behaald in april 2000. Dat de AEX niet dezelfde reeks kan neerzetten als bijvoorbeeld de DAX en Wall Street komt door dat de AEX een dividend index is, het gaat eraf en wordt dus niet herbelegd zoals dat bij de meeste andere indices wel zo is. Maar de AEX maakt dan uiteindelijk een grote stap richting de 600 punten, het moet wel nog gebeuren. Dat kan uiteraard ook via eerst een correctie, een terugval van enkele punten en dan richting de 584-585 punten waar nu de eerste steun wacht. Andere indices kunnen dat de komende dagen ook doen.

Beleggers blijven wachten op de verdere ontwikkelingen rondom de definitieve handelsdeal tussen de VS en China wat betreft de eerste fase. Volgens de berichtgeving daaromtrent blijft vooral China alles wat tegenhouden door nu te eisen dat de importheffingen op Chinese goederen worden teruggedraaid en er een pauze moet komen wat betreft de handelsoorlog. Hoe dan ook, wordt vervolgd, en het blijft allemaal aanslepen. Binnen de AEX kwamen Ahold Delhaize en Aperam met kwartaalcijfers, Ahold viel uiteindelijk mee terwijl Aperam wat tegenviel.

Voorbeurs zien we dat de indices vlak tot iets lager willen openen (AEX en DAX), de futures op Wall Street staan vanmorgen ook vlak tot iets lager. In Azië zien we vanmorgen ook niet veel beweging, alles bleef dicht bij de slotstanden van dinsdag.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst en deze maand (november) werd er al een long positie met een mooie winst gesloten. We zitten nu weer in een positie en die kunt u nog aankopen door lid te worden. Dit jaar werden er tot nu toe 8 maanden met winst afgesloten en waren er 2 keer verlies maanden. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De topzone werd uiteindelijk doorbroken gisteren en zo geraakt de index weer wat dichter bij de 600 punten, op slotbasis staat de AEX nu net boven de 590 punten. Weerstand verwacht ik nu rond de 591-592 punten, later ligt de weg open richting de mijlpaal die we op 600 punten zien uitkomen. Steun nu de 585, 581, 578 en de 575 punten, aan de onderkant zie ik pas onder de 568 punten gevaar, daar zijn we nog lang niet. Voorlopig blijven we het bullish bekijken, wel denk ik dat er na de uitbraak de komende dagen een terugtest moet komen tot rond de 584-585 of zelfs tot de 581 punten, vanaf die terugval kan de AEX weer op gaan bouwen richting die 600 punten. De indices die al enkele dagen zijn uitgebroken moeten dan wel sterk blijven liggen.

DAX:
De DAX doorbrak maandag dan uiteindelijk de 13.000 punten en dat was meteen behoorlijk stevig met een slotstand rond de 13.136 op de borden. We blijven nu wat hangen tussen de 13.100 en 13.150 punten, consolidatie of de opzet tot een korte terugval richting die 13.000 punten kan de volgende beweging worden. De volgende hindernissen zie ik eerst rond de 13.250 en later rond de hoogste stand ooit in de buurt van de 13.500 punten. Het kan allemaal snel gaan nu de markt plots de wind vol in de zeilen krijgt maar na eerst wat consolidatie of een kleine prik omlaag voorzie ik de DAX richting die hoogste stand ooit.

Pas als de DAX weer onder de 13.000 punten zakt ziet het er weer wat minder goed uit op de korte termijn, steun dus die 13.000 punten, later de 12.850 en de 12.700 punten. Let zeker op die 13.000 punten nu, de top van vorige week hetgeen nu een belangrijk richtpunt wordt.

Samengevat:
Europa doet het heel goed en de AEX doet nu ook volop mee na de uitbraak van gisteren, de DAX en de CAC 40 deden dat eerder al. Belangrijk is dan ook dat er niet teveel negatieve berichten voorbij komen rondom de kwestie VS-China, de Brexit, de vooruitzichten voor Trump (2e termijn) en alles wat betreft de economie. Veel negatieve invloeden verwacht ik na de afgelopen week niet meer, we zitten diep in het cijferseizoen en de reactie op wat er al is geweest is positief. Dus de kans dat de indices hier in Europa na een kleine DIP verder kunnen oplopen met nieuwe jaartoppen blijft groot.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones trekt dan als laatste grote index op Wall Street door en zet voor de 2e sessie op rij een nieuwe All Time High op de borden, de Dow Jones kende vooral maandag een sterke sessie en kan met een reeks nieuwe records starten nu. Weerstand na de uitbraak nu eerst de 27.750, later kan de index snel richting de 28.000 punten. Steun zien we nu rond de oude top 27.400 punten, later de 27.150 en de 27.000 punten als steun. Pas als de Dow Jones weer onder de 27.000 punten zakt moeten we opletten, dan staan we snel weer in de buurt van de 26.750 punten. Het ziet er prima uit maar we weten dat het snel kan gaan zodra de markt weer de andere kant opdraait.

Nasdaq:
De oude top werd afgelopen vrijdag uiteindelijk doorbroken, en na vrijdag zien we wat consolidatie al wist de index net wel weer een nieuw record op de borden te zetten. De volgende mijlpaal voor de Nasdaq wordt nu de 8500 punten, later de 8650-8700 en de 8850 punten. We zitten dan meteen ook niet ver meer van de 9000 punten maar daar hebben we het nog niet over, alhoewel weet je nooit in deze markt. Steun nu de oude top rond de 8340 punten, later de 8250 en de 8150 punten als steun. Voorlopig nog bullish en zeker na de draai vanaf de bodem die vorige week donderdag werd neergezet.

S&P 500:
De S&P 500 moest even een stapje terug maar deze index blijft voorlopig de sterkste van allemaal na de uitbraak boven de 3028 punten. We kunnen nu in de recordzone meteen weer een nieuwe weerstand prikken rond de 3075, later weerstand rond de 3100, de 3150 en de 3200 punten. Het kan na dat de index uit is gebroken en in een soort niemandsland zit kan het allemaal snel gaan en weten we niet waar de top zal uitkomen later. Steun blijft de oude top rond de 3028 punten, pas daaronder moeten we weer opletten. Daarna steun rond de 3010 en de 2995-3000 punten.

Samengevat:
Wall Street breekt uit en de Dow Jones komt daar nu ook bij met nieuwe records. Een terugtest van de oude top is wat ik de komende dagen verwacht, daar kunnen nieuwe kopers worden aangetrokken. De uitbraak is dus een feit en dat vraagt eerst richting Thanksgiving en later richting het einde van dit jaar om meer. Het moet allemaal nog gaan gebeuren maar het ziet er in ieder geval zeer goed uit, dus kunnen we bij topvorming voor een korte beweging omlaag short of we pakken na een DIP weer long posities op. Uiteraard moeten we in deze markt altijd blijven opletten voor het onbekende en onverwachte, dat blijft nu eenmaal zo. Via de grafieken en dus puur gericht op Technische Analyse ziet het er momenteel heel goed uit, laten we ons daar voorlopig aan vast houden ...

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
U kunt zich inschrijven voor een proefabonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »