Beursdagboek Trader Guy 5 november 2019, 07:59

...

Vrijwel overal een uitbraak behalve bij de AEX index

5 november 2019, 07:59 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Niet te ontkennen, een uitbraak bij veel indices met recordstanden, daar komt nu ook de Dow Jones bij sinds gisteren. Verder probeert ook de AEX uit te breken maar tot nu toe zonder succes, de DAX gaat dan weer makkelijk tot ver boven de 13.000 punten nu de FLOW er duidelijk inzit. De markten blijven BULLISH maar het blijft natuurlijk opletten voor een draaipunt, dat komt er hoe dan ook binnenkort ...


Update markt:
De beurs breekt uit zoals we merken, nog niet alle indices geraken voorbij hun jaartop maar we zien wel dat het merendeel dat nu wel voor elkaar krijgen. De AEX blijft nog wat hangen maar ook hier zit de kans erin dat we vandaag uitbreken, als we naar de markten om ons heen kijken want de DAX en de CAC 40 zijn er al voorbij. Wall Street blijft ook sterk zeker nu ook de Dow Jones meedoet met een nieuwe All Time High op slotbasis. Wat betreft de handel is het nu uitkijken naar kansen, we kopen de DIPS als die er komen maar bij een uitschieter omhoog intraday kan ik er ook voor gaan kiezen om even short in te stappen voor 1 a 2 dagen. Dat zal ik met de leden communiceren, gisteren werd er een mooie winst behaald op de long posities die afgelopen vrijdag werden aangekocht.

Wat betreft de markt, er zullen nog een reeks kwartaalcijfers komen, men kijkt uit naar de berichtgeving rondom de VS en China waar mogelijk snel een handtekening wordt gezet onder FASE 1 van de handelsdeal. Dat is het vooruitzicht maar we weten dat op dit vlak er vaak dingen veranderen. Wat betreft de kwartaalcijfers, zie het overzicht hieronder van wat we deze week nog mogen verwachten ...

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst, er werden tot nu toe dit jaar 8 maanden met winst en 2 keer verlies. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX herpakt zich verder maar geraakt nog niet tot boven de vorige top, dat komt vooral door dat de AEX niet helemaal wordt ondersteund door alle aandelen. De index leunt momenteel teveel op bijvoorbeeld ASML dat het wel enorm goed doet. Andere zwaargewichten blijven achter, denk aan Shell en Unilever. De topzone werd dus bereikt maar nog zonder dat er een uitbraak volgt. Mogelijk krijgen we die vandaag of morgen. Weerstand blijft dus die 585 met daarboven de 592 en later de mijlpaal die we op 600 punten zien uitkomen. Steun nu de 581, 578, 575 en de 570-571 punten, aan de onderkant zit er pas onder de 568 punten gevaar, daar zijn we nog lang niet. Voorlopig blijven we het bullish bekijken maar het wordt tijd dat ook de AEX door de weerstand geraakt, dan zien we verder.

DAX:
De DAX breekt dan uiteindelijk boven de 13.000 punten en meteen behoorlijk stevig met een slotstand rond de 13.136 op de borden. De volgende hindernissen zie ik eerst rond de 13.250 en later rond de hoogste stand ooit in de buurt van de 13.500 punten. Het kan allemaal snel gaan nu de markt plots de wind vol in de zeilen krijgt dus na mogelijk wat consolidatie, kleine prikjes omlaag voorzie ik de DAX richting die hoogste stand ooit.

Pas als de DAX weer onder de 13.000 punten zakt ziet het er weer wat minder goed uit op de korte termijn, steun dus die 13.000 punten, later de 12.850 en de 12.700 punten. Let zeker op die 13.000 punten nu, de top van vorige week hetgeen nu een belangrijk richtpunt wordt.

Samengevat:
Europa doet het heel goed maar de AEX blijft wat hangen en sluit nog niet boven de top van dit jaar, de DAX en de CAC 40 doen dat duidelijk wel en zijn dus al uitgebroken. Als de markten om ons heen bullish blijven dan zit er wel een hele grote kans in dat de AEX ook zal uitbreken de komende dagen. Belangrijk is dan ook dat er niet teveel negatieve berichten voorbij komen rondom de kwestie VS-China, de Brexit en wat betreft de economie. Veel negatieve invloeden verwacht ik na de afgelopen week niet meer, we zitten diep in het cijferseizoen en de reactie op wat er al is geweest is positief. Dus de kans dat de indices hier in Europa verder kunnen oplopen met nieuwe jaartoppen blijft groot.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones trekt dan als laatste grote index op Wall Street door en start de week met een nieuwe All Time High op de borden, de Dow Jones kende een sterke sessie en kan met een reeks nieuwe records starten nu. Weerstand na de uitbraak nu eerst de 27.750, later kan de index snel richting de 28.000 punten. Steun zien we nu rond de oude top 27.400 punten, later de 27.150 en de 27.000 punten als steun. Pas als de Dow Jones weer onder de 27.000 punten zakt moeten we opletten, dan staan we snel weer in de buurt van de 26.750 punten. Het ziet er prima uit maar we weten dat het snel kan gaan zodra de markt weer de andere kant opdraait.

Nasdaq:
De oude top werd afgelopen vrijdag uiteindelijk doorbroken, en na vrijdag zien we na de eerste sessie van deze week weer een nieuw record op de borden staan wat betreft de Nasdaq. De Nasdaq 100 gaf eerder al een indicatie af dat de Nasdaq zou gaan volgen met nieuwe records hetgeen nu ook een feit is. De volgende mijlpaal voor de Nasdaq wordt nu de 8500 punten, later de 8650-8700 en de 8850 punten. We zitten dan meteen ook niet ver meer van de 9000 punten maar daar hebben we het nog niet over, alhoewel weet je nooit in deze markt. Steun nu de oude top rond de 8340 punten, later de 8250 en de 8150 punten als steun. Voorlopig nog bullish en zeker na de draai vanaf de bodem die vorige week donderdag werd neergezet.

S&P 500:
De S&P 500 blijft sterk liggen en zet weer een nieuwe top neer, deze index blijft voorlopig de sterkste van allemaal en dat zien we aan het feit dat de index al voor de 5e keer een record weet neer te zetten de afgelopen 7 sessies. Alleen afgelopen donderdag moest de index even een stapje terug om de vorige top die we rond de 3028 punten zien uitkomen aan te tikken maar daarna draaide de index snel weer de goeie kant op. We kunnen nu in de recordzone meteen weer een nieuwe weerstand prikken rond de 3100 omdat de 3075 alweer werd doorbroken, later weerstand rond de 3150 punten en de 3200 punten. Het kan na dat de index uit is gebroken en in een soort niemandsland zit kan het allemaal snel gaan en weten we niet waar de top zal uitkomen later. Steun blijft de oude top rond de 3028 punten, pas daaronder moeten we weer opletten. Daarna steun rond de 3010 en de 2995-3000 punten.

Samengevat:
Wall Street breekt uit, zet nu ook met de Dow Jones erbij nieuwe records neer en na een terugtest van de oude top eind vorige week kunnen we nu niet meer van een valse uitbraak spreken, de uitbraak is dus een feit en dat vraagt eerst richting Thanksgiving en later richting het einde van dit jaar om meer. Het moet allemaal nog gaan gebeuren maar het ziet er in ieder geval zeer goed uit, dus kunnen we bij topvorming voor een korte beweging omlaag short of we pakken na een DIP weer long posities op. Uiteraard moeten we in deze markt altijd blijven opletten voor het onbekende en onverwachte, dat blijft nu eenmaal zo. Via de grafieken en dus puur gericht op Technische Analyse ziet het er momenteel heel goed uit, laten we ons daar voorlopig aan vast houden ...

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »