Beursdagboek Trader Guy 31 oktober 2019, 07:46

...

Rente omlaag, Apple en Facebook, ING en Shell cijfers

31 oktober 2019, 07:46 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De FED deed wat ervan werd verwacht met een renteverlaging, verder waren de cijfers van Apple en Facebook beter dan verwacht. De reactie nabeurs was positief voor beide aandelen, Facebook +4,5% en Apple +2%. De futures op Wall Street staan vanmorgen redelijk vlak, niet veel verschuivingen, we weten nu al behoorlijk veel, beleggers werden gisteren wat te goed bediend de afgelopen weken waardoor de markt naar mijn mening nog steeds te hoog staat.


Update markt:
De AEX start vanmorgen na de cijfers van ING en Shell iets hoger, de futures op Wall Street geven ook een kleine plus aan zodat de sessie in ieder geval positief van start zal gaan. Gisteren nabeurs kwamen Apple en Facebook al met cijfers en die vielen dus mee maar tot een koersexplosie was geen sprake al kon Facebook nabeurs wel met 4% omhoog, Apple won 2% nabeurs. Naast de kwartaalcijfers van gisteren en vanmorgen reageren beleggers nog positief op het rentebesluit door de FED, de rente werd voor de 3e keer dit jaar met een kwartje omlaag gebracht.

Vanmorgen cijfers van Shell en ING, de cijfers van Shell waren slechter dan vorig jaar, er werd minder omzet behaald en minder winst gemaakt. Ook ziet Shell nu risico bij het te snel inkopen van eigen aandelen, dat kan dus vooruit worden geschoven. ING zegt een goed kwartaal achter de rug te hebben, het bedrijf wist zelfs de inkomsten op de rente wat hoger te krijgen hetgeen sterk is met de lagere rentes die er nu zijn. De bank heeft daarmee naar eigen zeggen goed gepresteerd ondanks de aanhoudende lage rentes in de markt.

Binnen de autosector kwam er fusienieuws, PSA (Peugeot-Citroën-Opel) en Fiat Chrysler (Jeep) hebben bekend gemaakt dat ze willen fuseren. Als de fusie doorgaat komt er een reus binnen de autosector tot stand. Steeds meer autobouwers fuseren om zo de kosten omlaag te brengen en samen te ontwikkelen aan nieuwe technologieën.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst, er werden tot nu toe dit jaar 8 maanden met winst en 2 keer verlies. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Resultaat 2019:

Technische niveau's:

Europa:
De AEX toont nu al meerdere sessies na elkaar twijfels, de index valt zoals we dat zeggen stil. Gisteren een klein verlies en dicht bij de steun. De afgelopen sessies lukte het nog wel vaak om een verlies om te buigen tot neutraal, de index staat nog steeds binnen de 1% vanaf de zware weerstand. Hoe dan ook blijft de 584-585 een zware weerstand. Als de index verder omlaag moet dan zien we eerst rond de 578 en later rond de 575 punten steun, verder zien we vooral de 570-571 en de 568 punten als steun. Pas onder die 568 punten krijgen we te maken met een stevig verkoopsignaal.

Samengevat:
Veel is er nog steeds niet veranderd wat betreft de AEX, weerstand blijft de bovenkant ofwel de 584-585 zone met daarboven de 591 en de 600 punten. Steun zien we nu eerst in de buurt van de 580-581 punten, onder die 580 ruimte richting de 575, 571 en de 568 punten.

DAX:
De DAX moest na een poging eerder deze week om de 13.000 punten aan te tikken daar net onder omlaag, de DAX hangt nu wat afwachtend tussen de 12.900 en de 13.000 punten. De weerstand houden we nog altijd rondom of tussen de 12.950-13.000 punten, later bij een doorbraak verwacht ik weerstand rond de 13.150 en de 13.250 punten. Toch zie ik de DAX nog niet echt loskomen na de uitbraak boven de zone 12.850-12.900 punten. Deze zone hou ik nu in de gaten als een belangrijke ondergrens, onder die 12.850 punten ziet het er voor wat betreft de DAX weer slecht uit. Hoe dan ook, de DAX ziet er nog altijd bullish uit na de rally van de afgelopen weken maar ik blijf erbij dat men nu op een dun laagje ijs loopt want er zit veel, heel veel risico in deze markt.

Wall Street:
De Dow Jones zet een nieuwe poging in om de topzone ofwel de recordstand te bereiken, nog iets minder dan 1% te gaan ten opzichte van de slotstand die gisteren werd neergezet. Het is niet veel maar het valt op dat de index nog niet snel richting de top wil momenteel. De top ofwel de hoogste stand ooit komt uit rond de 27.400 punten. De index blijft nu wel al een tijdje boven de belangrijke 27.000 punten waardoor de hoop op een nieuwe aanval op de top open blijft. De sprong kan nu redelijk makkelijk worden gemaakt maar zoals ik eerder al aangaf is dat bij lange na nog geen zekerheid. Het is ook zo dat als de Dow Jones onder de 27.000 punten zakt we het voorlopig kunnen vergeten want ook die 27.000 punten wacht minder dan 1% onder de huidige stand. Later zien we steun rond de 26.750 punten. Let voorlopig op 3 niveau's, eerst die 27.000 en de 26.750 punten aan de onderkant, snel bereikbaar via winstnemingen, en let op de topzone 27.400 punten (de TOP) die ook heel snel kan worden opgezocht.

Nasdaq:
De top werd weer net niet bereikt gisteren, eerst moest de Nasdaq nog wat omlaag om richting het slot positief te sluiten. De hoogste stand gisteren lag op 8315 punten en opnieuw geen poging richting de top waardoor de 8340 punten ofwel de hoogste stand ooit een zware weerstand blijft. Zo blijft de Nasdaq nog altijd minder dan 1% onder de top hangen, mocht er dan toch een uitbraak komen dan zien we na de 8340 weerstand. Later rond de 8400 en de 8500 punten nieuwe niveau's in het onbekende om in de gaten te houden. Steun zien we nu eerst rond de 8250 en later rond de 8150 punten, pas als de index onder de 8150 punten zakt worden de condities slechter.

Bij de S&P 500 sluit de sessie af met een nieuw record na een sterk laatste uur, de index blijft boven de 3028 waar de oude top uitkwam. Steun blijft die 3028 met daaronder de zone 2995-3005 punten. Pas als de index weer ver onder die 3000 punten zakt ziet het er slecht uit, het lijkt weer ver weg momenteel maar bij winstnemingen kunnen we daar snel naartoe. Naar boven toe eerst rond de 3050 punten weerstand, later de 3075 en de 3100 punten als mogelijke doelen. Ook naar boven toe kan de markt overdrijven, nieuwe toppen kunnen nog altijd nu de flow erin blijft, wel zitten we hier en daar nog met divergenties.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »