Beursdagboek Trader Guy 29 oktober 2019, 07:35

...

Records door hoop en twijfels maar cijfers Google slecht

29 oktober 2019, 07:35 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De start van de nieuwe week draaide op hoop en twijfels, Europa vlak tot iets hoger maar Wall Street breekt enkele harde noten door de S&P 500 en de Nasdaq 100 boven het record te sturen. Nieuwe mijlpalen staan er nu op de borden, andere indices volgen in een wat rustiger tempo dezelfde weg. Het is wachten tot de realiteit weer wat terugkeert op de markten.


Update markt:
Na Amazon afgelopen donderdag kwam nu een 2e bedrijf uit de bekende TOP 5 met cijfers die de verwachtingen niet wisten te halen, Alphabet (Google) sloeg de plank deze keer behoorlijk mis. Nabeurs gebeurde er net als bij Amazon amper wat met het aandeel Alphabet, het aandeel verloor slechts 1% na de cijfers die toch behoorlijk slecht waren vergeleken met wat de analisten hadden verwacht. Alphabet boekt per aandeel een winst 10,12 dollar terwijl de analisten gemiddeld uitgingen van 12,35 dollar per aandeel. Alphabet gaf aan dat het meer moest uitgeven aan marketing, research en de groei potentie via het bouwen van nieuwe datacenters en servers voor clouddiensten. Verder viel het op dat de kosten van het personeel oplopen volgens de berichtgeving rondom de cijfers. Toch een tegenvaller in zijn geheel maar zoals ik al aangaf werd het aandeel er niet door afgestraft nabeurs, slechts een fractie lager. Het is nu wachten wat de markt er vandaag mee zal doen, dat zien we vanaf 14:30 want Wall Street opent deze week een uurtje vroeger omdat daar de wintertijd pas zondag ingaat.

Deze week krijgen we in ieder geval ook nog de kwartaalcijfers van grootmachten Apple en Facebook (woensdag). Verder krijgen we de FED morgen om 19:00 met het rentebesluit, deze keer zonder een persconferentie nadien, wat zal er met de rente gebeuren en wat zijn de vooruitzichten die de FED mee zal geven? Het blijft hoe dan ook een druk weekje op zowel economisch en bedrijfsnieuws. We kunnen niet veel anders dan alles op ons in te laten werken, wat wel duidelijk is momenteel, de bedrijfscijfers zijn veel slechter dan tijdens de vorige kwartalen, toen viel ongeveer 95% van de cijfers mee aan de positieve kant, volgens mij komen we nu uit op ongeveer 70-75% dat het meevalt, toch een belangrijke verschuiving in hetgeen we gewend zijn de afgelopen pakweg 9 jaar.

Europa doet het nog goed momenteel, de AEX blijft hangen rond de topzone maar we zien dat de index het net als afgelopen vrijdag moet hebben van een slotoffensief om de index weer richting positief te krijgen. De weerstand blijft rond de Triple Top die er staat, 584-585 punten. De DAX blijft ook sterk liggen en weet de 13.000 punten bijna te bereiken maandag want ver staat de index er niet meer onder, nog zo'n 55-60 punten. Ook bij de AEX en de DAX is het nu afwachten wat er gaat gebeuren de komende sessies, het blijft afwachten voorlopig ...

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst, er werden tot nu toe dit jaar 8 maanden met winst en 2 keer verlies. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Technische niveau's:

Europa:
De AEX begon de sessie slecht maandag maar net als eind vorige week weet de index zich daarna te herpakken om opnieuw de zware weerstand op te zoeken. Ook nu nog altijd de 584-585 als zware weerstand, even aankijken of de index daar ofwel zal draaien (omlaag) of wordt er een definitieve doorbraak geforceerd met hogere stand tot gevolg en dat richting de 600 punten. Rond die top (584-585) zien we in ieder geval een nog die dubbele en nu mogelijk een triple top uitkomen. Het is nu afwachten of de AEX erin zal slagen om boven deze zware zone te geraken later deze week.

Samengevat:
Weerstand vooral die 584-585 met daarboven de 591 en de 600 punten. Plots zien veel handelaren de 600 punten weer als doel maar eerder dit jaar werd die stand ook al enkele keren voorzien terwijl dat niet voor elkaar werd gekregen, deze keer dan ook maar niet al te enthousiast worden om die 600 punten zone al aan te kondigen, het blijft hoe dan ook een grote uitdaging voor de AEX om deze mijlpaal te behalen. Steun zien we nu eerst in de buurt van de 580-581 punten, onder die 580 ruimte richting de 575 en de 571 punten.

DAX:
De DAX trekt voor het eerst sinds lange tijd door richting de 13.000 punten maar geraakt er voorlopig nog niet boven, we letten nu op de 12.850 en de 12.750 punten als steun. De weerstand houden we nu op de 12.950 en de 13.000 punten met daar net boven de 13.150 punten. Toch zie ik de DAX nog niet echt loskomen vanaf de 12.850-12.900 punten waar ik dan de ondergrens kan uitzetten voorlopig. Dat wil zeggen dat de index onder deze zone in de problemen kan komen. Nu dus vooral opletten voor de steunzone 12.850-12.900. De DAX ziet er nog altijd bullish uit al moeten we de onderliggende factoren niet vergeten, deze blijven matig tot slecht.

Wall Street:
De Dow Jones kon sterk van start gisteren en trok zelfs door tot boven de 27.000 punten maar nadien zien we toch wat winstnemingen op gang komen. De topzone net onder de 27.400 punten wacht nu nog een goeie 1% hoger. Weerstand nu eerst die topzone rond de 27.400 punten, later bij een uitbraak de 27.500 en de 27.750 punten. Steun zien we nu eerst rondom die 27.000 punten ofwel de zone 26.750-27.000 punten. Pas onder de 26.750 punten ziet het er snel slechter uit voor wat betreft de Dow Jones.

Nasdaq:
De Nasdaq kon deze keer ook doortrekken richting de topzon die rond de 8340 punten uitkomt, de Nasdaq staat daar nu nog een fractie onder. Weerstand na de doorbraak tot eerst boven de 8150 en later tot boven de 8250 punten zien we nu rond de top die rond de 8340 punten wacht. Steun wordt nu vanzelfsprekend die getallen die ik net opnoem, de 8250 en de 8150 punten. We gaan zien hoe de index zich verder zal ontwikkelen, de weerstand kan ervoor zorgen dat we een stap terug moeten doen. De Nasdaq 100 is wel uitgebroken tot boven de oude top en zet al een nieuw recordslot neer.

Bij de S&P 500 zet een nieuw record op de borden en dat zowel intraday als op slotbasis. De nieuwe hoogste stand ooit komt nu uit op 3044.06 punten. Voor het eerst boven de 3040 punten dus. Het is wel een van de weinige indices die het oude record aanvalt en dus uitpakt met een nieuw record. Weerstand nu de 3050 en de 3075 punten, steun zien we nu eerst rondom de 3020 en de zone 2995-3010 punten. Later rond de 2950 steun.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:



DAX:



Dow Jones:



Nasdaq:


S&P 500:



Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

29 oktober 2019, 14:38

guy dit is een vraag die hier niet hoort maar is het niet iets om leden uit elkaar te houden door bijvoorbeeld een sterretje bij de naam. is maar een idee..bedankt willem klein

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.