Beursdagboek Trader Guy 26 oktober 2019, 10:42

...

AEX: Topzone bereikt, ook Wall Street op zoek naar records

26 oktober 2019, 10:42 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

De laatste sessie van de week werd na de opening van Wall Street posities afgerond, dat zowel op Wall Street als in Europa. Zelfs na de slechte cijfers van Amazon kwam er na een twijfelende start een mooie plus op de borden, zo blijkt nog maar eens dat beleggers op een wolk leven momenteel. De S&P 500 bereikt de bovenkant ofwel de recordzone, de Dow Jones blijft daar nog zo'n 2% onder terwijl ook de Nasdaq nog 100 punten onder de recordstand uitkomt. Iets voor volgende week? Of krijgen volgende week met winstnemingen te maken?


Update markt:
Op Wall Street werd de week sterk afgesloten door een MIX met positieve berichten samen met de hoop dat records snel kunnen gaan sneuvelen nu we er zo dicht tegenaan komen te staan. Het sentiment werd na een twijfelende start van de sessie positief door (u raad het al) de hoop dat het handelsconflict tussen de VS en China snel wordt opgelost, blijkbaar hebben beide partijen overleg gehad en kunnen ze weer om tafel in China deze keer. Nog niets is er opgelost, maar die berichtgeving rondom deze kwestie blijft beleggers in een positieve flow houden. Technologie zwaargewicht Amazon moest wat inleveren vrijdag na de slechte cijfers dat het bedrijf donderdag nabeurs presenteerde het werd bij lange na niet de -150 dollar waar het aandeel mee werd geconfronteerd nabeurs, op slotbasis vrijdag verloor het aandeel slechts 19 dollar.

Volgende week krijgen we nog meer kwartaalcijfers met maandag Alphabet en Apple dat woensdag met cijfers komt. Verder krijgen we de FED nog, wat zal men met de rente doen en vooral wat zal Powell vertellen bij een eventuele nieuwe renteverlaging, het blijft vreemd dat de rente wordt verlaagd nu de beurzen op recordstanden terechtkomen. Het blijven telkens nieuwe situaties waar ja als belegger mee te maken krijgt. Ook volgende week, en dan vrijdag tijdens de eerste dag van november, krijgen we nog de cijfers over de werkgelegenheid. Weer een druk weekje met van alles wat op zowel economisch en bedrijfsnieuws.

Volgende week zien we dus verder, we houden in de gaten of er nieuwe records komen zowel hier in Europa (jaartoppen) en op Wall Street (All Time Highs).

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst, er werden tot nu toe dit jaar 8 maanden met winst en 2 keer verlies. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Technische niveau's:

Europa:
De AEX trok vrijdag na een dip verder door tot de topzone rond de 584-585, daar kunnen we nu weerstand verwachten. We zien daar in ieder geval een dubbele en zelfs triple top. We gaan zien of de AEX tot daar nu boven geraakt begin volgende week. Weerstand nu dus die 584-585 met daarboven de 591 en de 600 punten. Plots zien veel handelaren de 600 punten weer als doel maar dat werd eerder dit jaar ook al aangegeven hetgeen telkens niet lukte. Die 600 punten blijft dus een uitdaging, de AEX haalt nu wel wat in ten opzichte van de DAX al werd de stijging de afgelopen dagen vooral gedragen door ASML, een zwaargewicht binnen de index.

De DAX trekt door richting de 12.900 punten, volgens mij blijven we met weerstand zitten tussen de 12.850 en 12.950 met mogelijk een uitschieter tot de 13.000 punten (psychologische grens) mocht alles meezitten dan kan de DAX begin volgende week richting de aangegeven niveau's. De DAX ziet er dan ook bullish uit al moeten we de onderliggende factoren niet vergeten, die blijven matig tot slecht. Steun nu de 12.850, de 12.750 en de 12.600 punten, deze niveau's kunnen snel worden bereikt zodra de markt hoogtevrees krijgt. Tot nu toe zien we dat oktober een sterke maand is wat betreft de beurzen en zeker wat betreft Europa. De DAX staat nu al zo'n 1100 boven de bodem van deze maand. Toch een beetje teveel van het goeie naar mijn gedacht.

Wall Street:
De Dow Jones blijft ook na de sessie van vrijdag hangen tussen de pakweg 26.750 en de 27.000 punten, pas als de index een doorbraak kan forceren onder of boven de aangegeven range volgt er zeer waarschijnlijk weer een beweging van 2 tot 3% in de gekozen richting. De top ofwel hoogste stand ooit wacht rond de 27.400 punten, eerst maar eens zien of de Dow Jones tot daar geraakt. Steun nu de 26.700-26.750 punten, later de 26.500 en de 26.250 punten als richtpunten omlaag. Weerstand de 27.000-27.050 en de top rond de 27.400 punten.

De Nasdaq kon vrijdag zelfs na de slechte cijfers van Amazon de dag met een stevige plus afsluiten. Wel is het zo dat de Nasdaq nu ruim boven de 8150 uitkomt en doortrekt tot de volgende weerstand die we rond de 8250 zien, de index sluit de week daar net onder. Bij een doorbraak kan de Nasdaq richting de topzone die we rond de 8340 punten. Steun kunnen we nu rond de 8150 punten verwachten, later de zone 8000-8025 punten.

Bij de S&P 500 blijft alles hetzelfde, de index geraakt nu verder voorbij de 3000 punten met een slot op 3022 punten vrijdag, de topzone ofwel de recordstand net onder de 3030 punten werd al even aangetikt waardoor we nu met een Triple Top zitten. Met deze uitschieter erbij is het zo dat de index al de gehele week rondom die 3000 punten hangt, het is de komende week erop of eronder zoals het er nu naar uit ziet. Het lijkt niet onmogelijk dat we met nieuwe records te maken krijgen maar, toch eerst maar zien of dat ook gaat lukken. Na het aantikken van de top kunnen er ook winstnemingen volgen de komende sessies. Weerstand nu eerst rond de top die op 3028 punten uitkomt, later rond de 3050 en 3075 punten weerstand. Steun zien we nu eerst rond de 3000-3010, later komen de 2980, de 2950 en de 2920 punten in beeld als steun.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:


DAX:Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »