Beursdagboek Trader Guy 24 oktober 2019, 08:05

...

Beurzen blijven liggen na slechte cijfers

24 oktober 2019, 08:05 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Er is op Wall Street nog altijd weinig intentie om de topzone op te gaan zoeken, het is deze keer alleen de DAX die iedereen blijft verbazen na opnieuw een sterke sessie. Het is even puzzelen om de divergenties te zien deze keer, we zien ze wel duidelijk als we naar het positieve verloop van de DAX en de Dow Jones Transport kijken terwijl daar tegenover staat dat de Dow Jones Industrial en de AEX het niet zo goed doen de afgelopen pakweg 2 weken. Ook is het vreemd dat slechte kwartaalcijfers van Caterpillar en Boeing niet werden afgestraft, Boeing kreeg de dagen ervoor al een behoorlijke correctie te verwerken maar Caterpillar wist zelfs met een mooie plus af te sluiten ...


Update markt:
Het is nogal vreemd dat de slechte kwartaalcijfers van Caterpillar en Boeing niet werden afgestraft, Boeing kreeg de dagen ervoor al een behoorlijke correctie te verwerken maar Caterpillar wist zelfs met een mooie plus af te sluiten. Hoe dan ook, Boeing en Caterpillar sluiten de sessie 1% hoger af, eerder stond Boeing nog op een plus van 4% terwijl Caterpillar na de opening 3% lager stond. Gisteren na het slot kwam Microsoft met cijfers, vanavond nabeurs is het de beurt aan Intel en Amazon. Bij Amazon is het momenteel een beetje stil rondom het bedrijf heb ik het gevoel. Het aandeel Microsoft deed nabeurs niet zoveel na de cijfers,

Het blijft een moeilijke mix momenteel, de hoop op een goeie afloop van de Brexit en het handelsconflict tussen de VS en China wegen blijkbaar zwaarder mee dan de kwartaalcijfers en economische data die tegenvallen door de oorzaak van deze zaken. Toch merk ik hier en daar wat twijfels, de Dow Jones doet niet echt mee momenteel zodat de 27.000 punten grens nog niet werd doorbroken, komt uiteraard door de daling van Boeing maar toch, ook de S&P 500 en de Nasdaq geraken niet echt door hun weerstand

De markt is niet makkelijk momenteel, het blijft een MIX van goed en slecht nieuws en de beurs draait vooral op hoop, via een soort "Wall of Fear", beleggers weten het niet maar ze hopen wel op meer, en dat blijft gevaarlijk als je met deze waarderingen zit. Als bijvoorbeeld Caterpillar met een winst waarschuwing komt wil dat zeggen dat de waardering van het bedrijf wat omlaag moet. Als het aandeel dan toch oploopt dan zal ook de PE waarde oplopen en dan zitten we met een te duur aandeel. Dat kan gebeuren, we hebben dat eerder ook meegemaakt maar hoe dat afliep toen weten we nog maar al te goed. Dus opletten, al zeg ik nog een keer, het kan snel op en neer gaan, we moeten dus blijven handelen in deze markt en met stops werken als het niet de goeie kant opgaat.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan deze maand nog op winst, ook het jaar 2019 loopt meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst.

Technische niveau's:

Europa:
Bij de AEX blijft veranderd er nog steeds niet veel, de index blijft boven de steunzone 570-571, pas als de index onder deze steunzone zakt dan moeten we rekening houden met een verdere daling richting eerst de 568 en later de 565 punten. Later letten we weer op de bodem van 2 weken geleden die rond 560-561 punten wacht. Weerstand hou ik voorlopig in eerste instantie op 580-581 punten, later de topzone rond de 584-585 punten. Als het herstel doorzet, en de andere indices tonen de intentie om ook weer door te trekken dan kan de AEX snel opnieuw de bovenkant gaan opzoeken. De komende dagen in ieder geval opletten voor de 560-561 aan de onderkant en de 584 aan de bovenkant.

De DAX blijft het goed doen want we staan weer rond de top van vorige week donderdag toen de Brexit deal werd aangekondigd, die kwam er uiteindelijk NIET maar toch trekt de DAX verder door omhoog want de index zal vandaag weer wat hoger starten en zo te zien boven die 12.815 punten. Een doorbraak richting de 13.000 punten blijft mogelijk als de markt verder doortrekt omhoog, wel blijft de weerstandszone 12.800-12.850 punten intact en de index moet die eerst achter zich zien te laten, later kan de DAX dus oplopen richting de 13.000 punten. Steun nu eerst de 12.700, de 12.650 met later de 12.500 punten. De DAX kan de komende sessies wel een zeer belangrijke beweging gaan maken.

Wall Street:
We zien dat de Dow Jones na de stevige terugval van afgelopen vrijdag nu wat tot rust komt, Boeing herpakt zich na de enorme terugval van de afgelopen sessies en het aandeel reageerde zelfs positief op de slechte cijfers die werden gepubliceerd gisteren. De eerste belangrijke weerstand zien we nog altijd rond de 27.000 punten, we staan daar nu wat onder. Pas boven deze grens kan de index pas doortrekken richting de topzone. De index die afgelopen vrijdag tot rond de 26.750 punten terug moest kan daar nu steun vinden, onder die 26.750 zien we rond de 26.500 en de 26.250 punten steun. Weerstand dus eerst de 27.000 met daarboven snel de topzone die rond de 27.398 punten wacht.

De Nasdaq kreeg het moeilijk even wat moeilijker maar wist zich gisteren weer te herpakken, de index staat zo opnieuw onder de 8150 punten. Steun nu de 8100 punten met daaronder de 8000-8025 punten, zo lang de Nasdaq boven de 8000 punten weet te blijven ziet het er redelijk uit al blijft alles relatief door dat de Nasdaq een eind onder de jaartop blijft. Weerstand hou ik voorlopig nog altijd rondom die 8150 punten, daarna is het wachten op de 8250 en de top rond de 8340 punten.

De S&P 500 geraakt dan weer voorbij de 3000 punten, wel is het zo dat de index al een tijdje rondom die 3000 punten blijft hangen waardoor de uitdaging om boven die 3000 punten groot blijft. Het lijkt niet onmogelijk maar het wordt wel steeds moeilijker. Als dat lukt dan kan de index weer op zoek naar de top ofwel de hoogste stand ooit die rond de 3028 punten uitkomt. Steun zien we nu eerst rond de 2970, later komen de 2950, de 2920 en de 2880 punten in beeld als steun.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.