Beursdagboek Trader Guy 22 oktober 2019, 08:14

...

Indices willen doortrekken richting de toppen

22 oktober 2019, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De week begon sterk wat betreft Europa met de DAX die zich herpakt en bijna de top van vorige week opzoekt, verder zien we dat de AEX zich ook weer op gang trekt door van de steunzone 570-571 punten weg te geraken. Wall Street kon ook hoger al blijft Boeing de Dow Jones tegenhouden met opnieuw een daling van het zwaar wegende aandeel. De Nasdaq en de S&P 500 kennen wel weer een sterke dag, de weg richting de recordstanden ligt weer helemaal open nu ...


Update markt:
Het lijkt erop dat beleggers zich comfortabel voelen bij de huidige gang van zaken, de kwartaalcijfer vallen tot nu toe goed en men verwacht van de bedrijven die komen ook positieve invloeden die het verdere verloop van de markt zal gaan bepalen. Verder zien de Chinezen vorderingen om tot een akkoord te komen met de VS en denkt men dat het later wel goed zal komen met de Brexit. Verder denkt men dat de FED volgende week de rente wel zal verlagen met opnieuw een kwartje. Allemaal zaken die de hoop op weer betere tijden zullen aanwakkeren, handelaren houden daar dus van want we zien vanmorgen dat de indices er weer positief uitzien. Alleen de Dow Jones blijft wat achter door de diepe duik van het aandeel Boeing, zowaar het zwaarst wegende aandeel binnen deze index (Dow). Boeing staat nu al zo'n 50 dollar lager dan de hoogste stand van deze maand. Er kan wat herstel komen na deze 2 dieprode dagen, en dat kan de Dow Jones wat hulp bieden om aan de achterstand te werken die werd opgelopen de afgelopen 2 sessies. Verder bekijken we de markt technisch, zie het technische overzicht hieronder ...

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan deze maand nog op winst, ook het jaar 2019 loopt meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst.

Technische niveau's:

Europa:
De AEX blijft boven de steunzone 570-571, pas als de index onder deze steunzone zakt dan moeten we rekening houden met een verdere daling richting eerst de 568 en later de 565 punten. Later letten we weer op de recente bodem die rond 560-561 punten wacht. Weerstand hou ik voorlopig in eerste instantie op 580-581 punten, later de topzone rond de 584-585 punten. Als het herstel doorzet, en de andere indices tonen de intentie om ook weer door te trekken dan kan de AEX snel opnieuw de bovenkant gaan opzoeken. De komende dagen in ieder geval opletten voor de 560-561 aan de onderkant en de 584 aan de bovenkant.

Bij de DAX deed het ook goed want de topzone van vorige week komt snel weer in beeld, de top van vorige week donderdag komt net boven de 12.800 punten uit. De eerste weerstandszone wacht nu in de buurt van de 12.800-12.850 punten, later als alles meezit kan de DAX oplopen richting de 13.000 punten. Steun nu eerst de 12.650 met later de 12.500 en de 12.300 punten. De DAX kan de komende sessies een belangrijke beweging gaan maken.

Wall Street:
We zien dat de Dow Jones na afgelopen vrijdag een terugval in te zetten wat kan herstellen maar het aandeel Boeing zet momenteel wel de rem op de Dow Jones omdat het aandeel nogal zwaar meeweegt binnen de index. Weerstand zien we nog altijd rond de 27.000 punten, we staan daar nu wat onder maar pas boven deze grens kan de index pas doortrekken richting de top. De index die afgelopen vrijdag tot rond de 26.750 punten terug moest kan daar nu steun vinden, onder die 26.750 zien we rond de 26.500 en de 26.250 punten steun. Weerstand blijft dus eerst de 27.000 met daarboven snel de topzone die rond de 27.398 punten wacht.

De Nasdaq herpakt zich sterk om opnieuw tot boven de weerstand die we rond de 8150 punten te geraken op slotbasis, een positief signaal met kansen op meer de komende dagen. Het is nu wachten op de grote bedrijven die deze week met cijfers komen, dat zijn onder andere Amazon, Intel en Microsoft, volgende week volgen dan Apple en Alphabet. Weerstand hou ik voorlopig nog rondom die 8150 punten, daarna is het wachten op de 8250 en de top rond de 8340 punten. Steun nu in eerste instantie de 8100, later de zone 8000-8025 punten.

De S&P 500 geraakt dan toch tot boven de 3000 punten, een mooi herstel vanaf de bodem die er afgelopen vrijdag kwam. De belangrijkste uitdaging is nu om boven die 3000 punten te blijven de komende dagen, als dat lukt dan kan de index weer op zoek naar de top ofwel de hoogste stand ooit die rond de 3028 punten wacht. Mocht de index daar boven geraken kan er een reeks nieuwe records volgen later richting de maand november, dan zal er uiteraard goed moeten worden gereageerd op de kwartaalcijfers want er komen deze week en volgende week nogal wat S&P 500 bedrijven met cijfers. van het cijferseizoen. Steun nu de 2970, de 2950, de 2920 en de 2880 punten.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.