Beursdagboek Trader Guy 25 oktober 2019, 07:46

...

Opnieuw divergenties, opletten voor de volgende grote beweging

25 oktober 2019, 07:46 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Cijfers Amazon vielen zwaar tegen terwijl Intel met betere cijfers kwam nabeurs, het is zo dat Amazon werd afgestraft terwijl Intel omhoog kon nabeurs. We zien niet alleen divergentie tussen de sectoren en de regio's maar ook via de reacties op de cijfers die binnendruppelen. Wat zal de doorslag geven de komende weken? Ik zie tussen alles door dat kwartaal 3 veel minder fraai overkomt dan Q1 en Q2, dat kunnen we als een verzwakking zien, wie dat naast zich neerlegt neemt een groot risico. Met andere woorden, de kans dat er een draaipunt is gekomen na jarenlang met nieuwe topresultaten na elkaar. Niet alles is al negatief maar zo'n 30% van de bedrijven krijgen het dus moeilijker zien we aan de cijfers ...


Update markt:
Op Wall Street valt het op dat de Dow Jones het nog steeds moeilijk heeft om de kwartaalcijfers te belonen, wisselende resultaten houden de Dow Jones momenteel tegen, het is wel zo dat er aan beide kanten uitschieters te vinden zijn. Zo geraakt de Dow Jones niet los van de 26.750-27.000 punten zone, als een van deze niveau's wordt doorbroken dan verwacht ik een move in de gekozen richting. Dus ofwel onder die 26.750 of boven de 27.000 punten. Door de stilstand bij de Dow Jones geraken de andere indices ook niet echt los, de Nasdaq deed het dan wel beter met bijna 1% winst maar nabeurs zien we weer een stevige terugval via de futures door dat Amazon de markt niet kon brengen wat men ervan had verwacht.

We zitten nog altijd met een divergentie, ten opzichte van de sectoren op Wall Street maar ook tussen Wall Street en Europa. U weet wat ik van divergenties denk, het geeft in 75% van de gevallen aan dat er een grote move op komst is. Aangezien het de Dow Jones is die niet mee trekt naar hogere niveau's denk ik dat we moeten uitgaan van een terugval later volgende week.

De opening ziet er nog vlak tot positief uit via de futures alleen moeten we niet vergeten dat de Nasdaq future al zo'n 50 punten moest inleveren voor dat de future sessie werd afgesloten gisteren tussen 22:00 en 22:15. In feite staat de Nasdaq future dan wel in de plus maar in feite is het zo dat we ten opzichte van de slotstand zo'n 50 punten lager staan. Dat kwam door de slechte cijfers van Amazon, het bedrijf maakt veel minder winst dan werd verwacht waardoor het aandeel nabeurs 130 dollar omlaag moest. Daartegenover staat Intel dat de verwachtingen wel overtrof, het aandeel won dan ook 4% nabeurs. Een ander bedrijf dat met cijfers kwam gisteren en deel uitmaakt van de Dow Jones index is 3M, de cijfers vielen niet goed, het aandeel verloor 4%.

Na de sterke sessie in Europa zien we de AEX doortrekken tot boven de 580 punten en dat kwam grotendeels door ASML dat fors hoger afsloot, het aandeel won 2% en komt zo weer in de buurt van de toppen die net voor de cijfers werd bereikt. Het blijft raar om te zien dat een aandeel na de cijfers fors omlaag moest en zich na pakweg een week weer helemaal herpakt. De markt blijft een vreemd gedrag vertonen, het kan dus alle kanten op en dat in een zeer snel tempo.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan deze maand nog op winst, ook het jaar 2019 loopt meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst.

Technische niveau's:

Europa:
De AEX trok gisteren behoorlijk door omhoog om boven de 580-581 zone te sluiten, de topzone rond de 584-585 wordt nu de volgende weerstand, er wacht daar een dubbele en zelfs triple top. We gaan zien of de AEX tot daar geraakt en of de index nog genoeg kracht kan ontwikkelen om daarboven te geraken vandaag of begin volgende week. Weerstand dus de 584-585 met daarboven de 591 en de 600 punten. Plots zien veel handelaren de 600 punten weer als doel maar dat hebben velen eerder dit jaar ook al aangegeven hetgeen telkens niet lukte. Die 600 punten blijft dus een uitdaging, de AEX haalt wel wat in ten opzichte van de DAX maar zoals ik al aangaf kan het door de divergenties moeilijk worden om verder door te trekken. Divergenties geven merendeels aan dat er een top aan zit te komen, beleggers weten het dan even niet meer.

De DAX trekt door richting de 12.900 punten, volgens mij zit er tussen de 12.850 en 12.950 behoorlijk wat weerstand met mogelijk een uitschieter tot de 13.000 punten (psychologische grens) mocht alles meezitten vandaag of begin volgende week. De DAX ziet er dan ook bullish uit al moeten we de onderliggende factoren niet vergeten en die zien er nog steeds niet bepaald goed uit. Steun nu de 12.750, de 12.650 en de 12.500 punten, deze niveau's kunnen snel worden bereikt zodra de markt hoogtevrees krijgt. Tot nu toe zien we dat oktober een sterke maand is wat betreft de beurzen en zeker wat betreft Europa. De DAX staat nu al zo'n 1100 boven de bodem van deze maand. Toch een beetje teveel van het goeie naar mijn gedacht.

Wall Street:
Op Wall Street valt het dus op dat we met divergenties zitten tussen enkele sectoren en vooral ook op de verschillende indices. De Dow Jones blijft hangen tussen de pakweg 26.750 en de 27.000 punten, pas als de index een doorbraak kan forceren volgt er zeer waarschijnlijk weer een beweging van 2 tot 3% in de gekozen richting. De top ofwel hoogste stand ooit wacht rond de 27.400 punten, eerst maar eens zien of de Dow Jones tot daar geraakt. Steun nu de 26.700-26.750 punten, later de 26.500 en de 26.250 punten als richtpunten omlaag. Zoals ik al aangaf zal de divergentie die we nu merken een bepalende rol gaan spelen, de Dow Jones kan zoals vaker het geval is de index zijn die nu al de richting aangeeft. Let ook vooral op de divergentie tussen Wall Street en Europa die oploopt.

De Nasdaq kon donderdag positief sluiten, met een mooie plus zelfs, maar we zien nabeurs dat de cijfers van Amazon tegenvallen en het aandeel in de uitverkoop ging. We kunnen er nog weinig van zeggen maar het zou niet de eerste keer zijn dat het aandeel toch omhoog gaat na de opening. Wel is het zo dat de Nasdaq boven de 8150 sluit en dat die 8150 nu de eerste steun wordt, later steun rond de 8100 en de 8025 punten wat betreft de Nasdaq. Weerstand zien we nu rond de 8250 en de topzone rond de 8340 punten.

Bij de S&P 500 blijft alles hetzelfde, de index geraakt weer voorbij de 3000 punten met een slot op 3010 punten donderdag, wel is het zo dat de index al een tijdje rondom die 3000 punten blijft hangen waardoor de uitdaging om echt boven die 3000 punten groot blijft. Het lijkt niet onmogelijk maar het wordt wel steeds moeilijker. Als dat lukt dan kan de index weer op zoek naar de top ofwel de hoogste stand ooit die rond de 3028 punten uitkomt. Steun zien we nu eerst rond de 2970, later komen de 2950, de 2920 en de 2880 punten in beeld als steun.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.